Ειδήσεις

Κέλλας: Αναβαθμίζουμε το ελληνικό πανεπιστήμιο


Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την ανώτατη εκπαίδευση, την αγωνία των ανθρώπων της εστίασης και τη μάχη της χώρας κατά της πανδημίας, μίλησε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» με τον Γιώργο Σιαδήμα, στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενισχύει το ελληνικό πανεπιστήμιο και διορθώνει το στρεβλό σύστημα εισαγωγικών βάσεων,που φτάνουν μέχρι0,6/20, σημειώνοντας ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι αδιάβλητες μεν, αλλά «παράγουν» μόνο επιτυχόντες, γεγονός που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Ο κ. Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά, ανέφερε πως η κυβέρνηση διέθεσε για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης 24 δις ευρώ το 2020, ενώ έχουν υπολογιστεί 7,5 δις ευρώ μέχρι τον Μάρτιο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εστίαση, που παραμένει κλειστή από τον Νοέμβριο, υπογραμμίζοντας πως, πίσω από κάθε επιχείρηση, βρίσκονται οικογένειες που πρέπει να επιβιώσουν.

Όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, επισήμανε πως πρόκειται για μία παγκόσμια κρίση και, παρ’ όλη την κόπωση από το παρατεταμένο λοκντάουν, χρειάζεται προσοχή έως ότου «χτιστεί» ανοσία του πληθυσμού. Με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης πρέπει να εξαλειφθούν ανεύθυνες συμπεριφορές, όπως ο μη εμβολιασμός υγειονομικών καιειδικά αυτών που βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Προηγούμενο άρθρο 1,2 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests σε περιοχές της Λάρισας