Ειδήσεις

ΕΚΛ: Καμία παραχώρηση του Αισθητικού Άλσους σε επιχειρηματικά συμφέροντα


Η Δημοτική Αρχή της Λάρισας ολοκληρώνει το «έγκλημα» σχεδιάζοντας την παραχώρηση του Αισθητικού Άλσους σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Αφού απαξιώσανε το πάρκο, αφού το παραχωρήσανε πριν από 6 χρόνια στους «ενεργούς πολίτες», οι οποίοι είχαν ζητήσει να το «υιοθετήσουν» για να δώσουν υποτίθεται ζωντάνια στο χώρο (την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή την γνωρίζουμε όλοι μας αφού ο χώρος δεν είναι καν επισκέψιμος, ανεξάρτητα από τις όποιες προθέσεις), σήμερα φτάνουν στο σημείο να προτείνουν την παραχώρηση του χώρου για 35 χρόνια σε επιχειρηματικά συμφέροντα!!!

Να θυμίσουμε (τόσο για αυτούς που σκοπίμως ξεχνάνε αλλά και για τους νεότερους που δεν πρόλαβαν να το γνωρίσουν), ότι ο συγκεκριμένος χώρος τη δεκαετία του 1980 ενώ ήταν σκουπιδότοπος  έγινε άλσος και για δεκαετίες αποτελούσε όαση δροσιάς και αναψυχής για τους εργαζόμενους και συνολικότερα για όλους τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες.

Οι διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής και του ίδιου του Δημάρχου ότι δεν προκύπτει κανένας κίνδυνος για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των δημοτών στο χώρο του πάρκου, δεν πρέπει να εφησυχάσουν κανέναν. Οι εργαζόμενοι της πόλης μας έχουν πικρή πείρα από άλλες παρόμοιες δεσμεύσεις, όταν πχ. παραχωρούνταν για 49 χρόνια η έκταση των 193 στρεμμάτων για να γίνει το νέο γήπεδο της ΑΕΛ στο τότε ιδιοκτήτη της. Έχουμε και μεγάλη πείρα για το τι σημαίνει παραχώρηση Δημοτικών κοινωφελών και δημόσιων χώρων σε ιδιωτικά συμφέροντα, για το αν ωφέλησαν πραγματικά τον λαό της περιοχής μας ή αν έχουν καταλήξει σε επιχειρήσεις που μία οικογένεια με μισθούς πείνας, μία οικογένεια ανέργων και απολυμένων δεν μπορεί να περάσει ούτε κατά διάνοια έξω από αυτές.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους της πόλης μας να μην δεχθούν να πραγματοποιηθεί ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος της ποιότητας της ζωής τους. Να απαιτήσουν : Καμία παραχώρηση του Αισθητικού Άλσους σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Άμεσα διεκδικούμε :

 

  • Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Λάρισας με μόνιμο προσωπικό
  • Να εξοπλιστεί η υπηρεσία πρασίνου με κατάλληλα μηχανήματα και με μόνιμο προσωπικό για να αναλάβει την ανάπλαση και την συντήρηση του χώρου.
Προηγούμενο άρθρο Αποκατάσταση ζημιών υποδομών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αγιάς
Επόμενο άρθρο 27 νέα κρούσματα covid στη Λάρισα