Ειδήσεις

Κέλλας: Το εμβόλιο, αρχή του τέλους της πανδημίας


Για την έναρξη του εμβολιασμού και την αντιμετώπιση της πανδημίας μίλησε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» και τον Αιμίλιο Λιάτσο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε πως η έναρξη του εμβολιασμού σηματοδοτείτην αρχή του τέλους της πανδημίας και,καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα οδηγήσει στη δημιουργία σημαντικής ανοσίας στον πληθυσμόέως το καλοκαίρι του ’21. Σε σχέση, δε, με την προμήθεια των εμβολίων, ανέφερε ότι η χώρα θα εισάγει 85.000 εμβόλια κάθε εβδομάδα, τα οποία θα αυξηθούν σταδιακάμε την έγκριση των εμβολίων και των υπολοίπων φαρμακοβιομηχανιών.

Ο κ. Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει τις αντιρρήσεις όσων δηλώνουν αρνητές του εμβολίου, τόνισε ότι «θα ξεθαρρέψουν σιγά σιγά» και θα εμβολιαστούν, διότι πρόκειται για φόβο, ο οποίος θα υποχωρήσει καθόσον θα εμβολιάζεται όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Ακόμη, αναφορικά με το άνοιγμα  των σχολείων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, επισήμανε πως δεν προέχει το πόσο γρήγορα θα ξανανοίξουν, αλλά από τη στιγμή που θα ανοίξουν να μην παραστεί ανάγκη να ξανακλείσουν, ενώ υπογράμμισε πως τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται αυστηρά απ’ όλουςμέχρι την επίτευξη ανοσίας του 60-70% του πληθυσμού.

Προηγούμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Μία ακόμη αστοχία της κυβέρνησης
Επόμενο άρθρο Για την πανδημία συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας