Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Μία ακόμη αστοχία της κυβέρνησης


Την ώρα που στην Ευρώπη δίνεται προτεραιότητα στους υγειονομικούς, εδώ οι υπουργοί, οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς παίρνουν τη θέση τους στον εμβολιασμό και τον μετατρέπουν σε φτηνό σόου, κάνοντας παρέλαση στα νοσοκομεία.

Έτσι, αυτό που έγινε την Τρίτη 29/12/20 στο νοσοκομείο Σωτηρία είναι τουλάχιστον ντροπή για την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, με άνωθεν εντολή ανέβαλαν τον εμβολιασμό γιατρών και νοσηλευτών για να πάνε να εμβολιαστούν 21 μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ στο νοσοκομείο είχαν διατεθεί 70 δόσεις του εμβολίου και υπήρχαν 54 προγραμματισμένα ραντεβού υγειονομικών, αιφνίδια η διοίκηση είπε ότι καταφθάνουν 21 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οπότε  ακυρώθηκαν ισάριθμοι εμβολιασμοί για τους «ήρωες της πρώτης γραμμής»! Στην συνέχεια, μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε, βάφτισαν «αστοχία» την όλη υπόθεση.Μία, λοιπόν, ακόμη «αστοχία» της κυβέρνησης μαζί με την «ποδηλατάδα» του Πρωθυπουργού, τις «μάσκες τεντόπανα» στους μαθητές, τα «Σκοιλ ελικικού» της τηλεκπαίδευσης των επιστημόνων, το «άναρχο άνοιγμα» του τουρισμού και τόσες άλλες.

Τελικά, αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ «άστοχη» όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν τον πολύ κόσμο, όλους εμάς δηλαδή και πολύ «εύστοχη» όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των λίγων: των καναλαρχών, των κλιναρχών, των μεγαλοεργολάβων , των σχολαρχών των ιδιωτικών σχολείων,  των ΙΕΚ, των Κολλεγίων κλπ.

Πολύ της ταιριάζει ο χαρακτηρισμός «κυβέρνηση ιδιωτικών συμφερόντων». Άλλωστε αυτά τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα είναι που της έδωσαν την εξουσία και πάνω σε αυτά, αυτή στηρίζεται απεγνωσμένα

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Κοιλάδα Π.Ε. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Το εμβόλιο, αρχή του τέλους της πανδημίας