Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκε η κλοπή μηχανήματος ΑΤΜ που διαπράχθηκε σε περιοχή του νομού Λάρισας


Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η κλοπή μηχανήματος αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) που είχε διαπραχθεί στον περασμένο Απρίλιο σε περιοχή του νομού Λάρισας.

Συνελήφθησαν στις 29-12-2020 τις πρωινές ώρες σε περιοχές του Τυρνάβου και της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, τέσσερα άτομα, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Λάρισας, για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.

 

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο συνεργοί τους, οι οποίοι κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, την 10-04-2020 τις πρώτες πρωινές ώρες οι τέσσερις δράστες μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς τους, εμβόλισαν με κλεμμένο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο την πρόσοψη υποκαταστήματος τράπεζας σε περιοχή του νομού Λάρισας και αφαίρεσαν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ). Στη συνέχεια, αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό από το εσωτερικό του μηχανήματος, εγκατέλειψαν το μηχάνημα και το προαναφερόμενο όχημα σε αγροτικές περιοχές του Τυρνάβου και διέφυγαν με δύο άλλα οχήματα.

Στο πλαίσιο οργανωμένης και συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, οι τέσσερις από τους δράστες συνελήφθησαν, δυνάμει εκδοθέντων ενταλμάτων σύλληψης, σε περιοχές του Τυρνάβου και της Φθιώτιδας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και να ταυτοποιηθούν τυχόν λοιποί συνεργοί τους.

Προηγούμενο άρθρο Παραδόθηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός στα παράλια του Δήμου Αγιάς
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στη Λάρισα