Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της οδικής ασφάλειας στην εθνική οδό Λάρισας-Φαρσάλων


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αποκατάσταση της εθνικής οδού Λάρισας – Φαρσάλων, σε σημεία του οδοστρώματος και των ερεισμάτων που καταστράφηκαν από τον Ιανό. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 223.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

« Σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, προχωράμε  με ολοκληρωμένο σχέδιο στην  πλήρη αποκατάσταση των υποδομών πρόσβασης που καταστράφηκαν από το χτύπημα του Ιανού» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Παρεμβαίνουμε σε σημεία της οδού Λάρισας – Φαρσάλων όπου υπάρχει ανάγκη,  προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και η διακίνηση των εμπορευμάτων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Αποκατάσταση

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν κυρίως από το 3ο χλμ έως το 5ο χλμ καθώς και σε άλλες θέσεις μέσα στα όρια του Δήμου Φαρσάλων που παρατηρήθηκαν ζημιές λόγω της θεομηνίας.  Προβλέπεται:

-Καθαρισμός και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος.

-Ενίσχυση πρανών οδού με επιχώματα – λιθορριπή σε θέσεις καθιζήσεων.

-Εξυγίανση – αποκατάσταση οδοστρωμάτων, βελτίωση προσβασιμότητας και ποιότητας κύλισης με κατασκευή και ενίσχυση – συμπλήρωση υφιστάμενης οδοστρωσίας

-Εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται έντονες ρηγματώσεις – καθιζήσεις.

Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι τρεις μήνες.

Προηγούμενο άρθρο Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο Χρήστος Κέλλας
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα των Drive through rapid tests στη Λάρισα την Τρίτη 29-12-2020