Ειδήσεις

Συνάντηση Βορίδη-Κέλλα με χοιροτρόφους


«Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το ΥΠΑΑΤ, σχετικά με τα μέτρα στήριξης του κλάδου των Χοιροτρόφων, ο οποίος έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοιού».

Αυτό διαβεβαίωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη συνάντησή τους, παρουσία του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρονται τα εξής:

«Στη συνάντησή μας με τον Υπουργό κ. Βορίδη κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι επιπτώσεις της πανδημίας του covid-19 στον κλάδο. Συμμετείχαν ο πρόεδρος Μπούρας Ιωάννης, ο αντιπρόεδρος Στραβογιάννης Δημήτριος και ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια τη Ομοσπονδίας για λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου, λόγω της πανδημίας. Η Ομοσπονδία έχει καταθέσει στο Υπουργείο μελέτη επιπτώσεων της πανδημίας, που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία Granthorton για λογαριασμό της.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη, η προκήρυξη προγράμματος για την ενίσχυση της βιοασφάλειας των χοιροστασίων για την αποτροπή μετάδοσης ασθενειών και η δημιουργία μητρώου χοιροειδών και ηλεκτρονική άδεια διακίνησης.

Τέλος, εκφράστηκε προς τον Υπουργό η έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί στον κλάδο από την απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας, καθώς ο αριθμός των αγριόχοιρων αυξάνεται ανεξέλεγκτα και αποτελούν δεξαμενή πολλών ασθενειών.

Χρ. Κέλλας

Από την πλευρά του, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Χρ. Κέλλας δήλωσε:

«Σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία και λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, το εισόδημα των χοιροτρόφων έχει πληγεί σημαντικά. Γι’ αυτό και η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ δρομολόγησε τις διαδικασίες αποζημίωσής τους. Η κυβέρνησή μας στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων χοιροτρόφων, με υπευθυνότητα και πνεύμα συνεργασίας. Το απέδειξε με τα μέτρα που ελήφθησαν με την εμφάνιση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, θα το αποδείξει και τώρα, με την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία».

 

Προηγούμενο άρθρο Εγκατάσταση 2ου αεροποιητή στην δεξαμενή οξυγόνου του Γ.Ν. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή ενώνουν δυνάμεις στον αγώνα κατά του trafficking