Ειδήσεις

Βορίδης σε Κέλλα: Αποζημιώνονται τα όψιμα καρπούζια


«Μετά την ενίσχυση των παραγωγών της ανοιξιάτικης πατάτας και του πρώιμου καρπουζιού, που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να εξετάσει ανάλογες ενισχύσεις και για τους παραγωγούς του όψιμου καρπουζιού και της φθινοπωρινής πατάτας. Άλλωστε το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει πλήξει ιδιαίτερα μια σειρά αγροτικών προϊόντων, που αδυνατούν να απορροφηθούν από την αγορά».

Αυτά ανέφερε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, τονίζοντας την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης του αγροτικού εισοδήματος σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, μεταφέροντας ταυτόχρονα και την αγωνία των παραγωγών του νομού.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε τον Λαρισαίο πολιτικό ότι “το ΥΠΑΑΤ ολοκλήρωσε τον φάκελο με τα στοιχεία που δικαιολογούν την ενίσχυση των παραγωγών όψιμου καρπουζιού, η τιμή του οποίου ήταν εξίσου χαμηλή στην αγορά λόγω της πανδημίας και τονπροώθησε προς έγκριση στον αν. Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη. Αναφορικά με την αντίστοιχη ενίσχυση για τους παραγωγούς φθινοπωρινής πατάτας, το ΥΠΑΑΤ προχωρά στην συγκέντρωση στοιχείων που σχετίζονται με την προβληματική διάθεση του προϊόντος στην αγορά και την χαμηλή τιμή πώλησής του, εξαιτίας και της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και την κατάλληλη χρονική στιγμή θα  υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις”.

Χρ. Κέλλας

Σε δήλωσή του ο Χρήστος Κέλλας ανέφερε:

«Υποστήριξα στον Υπουργό το δίκαιο αίτημα των παραγωγών του όψιμου καρπουζιού και της φθινοπωρινής πατάτας, κυρίως από την ορεινή Καλλιπεύκη,για έκτακτη ενίσχυσηγια την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται, εξαιτίας της πανδημίας και της προβληματικής διάθεσης των προϊόντων τους στην αγορά. Εξήγησα ότι πρόκειται για δύο δυναμικές καλλιέργειες, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές αποτελούν το βασικό μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Το Υπουργείο έχει αποδείξει ότι ασκεί στοχευμένη πολιτική αναπλήρωσης της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις της πανδημίας και στο πλαίσιο αυτό ευελπιστώ ότι σύντομα θα έχουμε θετικές ανακοινώσεις».

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Κιλελέρ στο πλευρό των μαθητών στην εποχή της νέας ηλεκτρονικής πραγματικότητας
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης δρόμων από πλημμύρες στον οικισμό του Καλού Νερού