Ειδήσεις

Καραλαριώτου: Τάμπλετ σε μαθητές της Λάρισας


«Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε και  ο Δήμος Λαρισαίων  πρέπει να σταθεί δίπλα στους μαθητές  των σχολείων της πόλης, όπως έχουν κάνει πολλοί άλλοι Δήμοι της χώρας μας. Σε συνεργασία με τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση,   με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων  να προχωρήσει  στον εξοπλισμό όλων των σχολικών μας μονάδων με  tablets  στους μαθητές πολύτεκνων και  αδύναμων οικονομικά οικογενειών,  ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωση της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, απευθυνόμενη στην δημοτική αρχή.

«Με τη νέα αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού Covid-19,  καλούνται οι εκπαιδευτικοί για ακόμη μια φορά να υλοποιήσουν  την επικουρική – υποστηρικτική εκπαιδευτική διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και να  κρατήσουν ζωντανή την πολύτιμη σχέση μαθητή – εκπαιδευτικού.

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα είναι η αδυναμία πρόσβασης εξαιρετικά μεγάλου αριθμού μαθητών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και η αδυναμία σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Και στην πόλη μας οικογένειες με χαμηλό εισόδημα δεν διαθέτουν  ηλεκτρονικές συσκευές  για χρήση στο διαδίκτυο.

Η Πολιτεία  οφείλει  να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των υπαρκτών αναγκών σε laptop ή tablet των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ώστε να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση όλων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση», σημειώνει στη σχετική της δήλωση η κα Καραλαριώτου.

             

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Τεμπών: Παράταση τελών κυκλοφορίας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Εξετάζεται παράταση στα τέλη κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού;