Ειδήσεις

Κέλλας: Γενναίες αποζημιώσεις στις πληγείσες περιοχές των Φαρσάλων


Με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο,  συναντήθηκε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του για επιτάχυνση των διαδικασιών στήριξης των πλημμυροπαθών των Φαρσάλων και αποκατάστασης των ζημιών, μετά την καταστροφική θεομηνία του Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών υπήρξε αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία και κυρίως για την πορεία καταβολής των αποζημιώσεων, μετά και το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής.

Ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής, διαβεβαίωσε τον Λαρισαίο πολιτικό ότι πέραν της αρχικής αποζημίωσης σε σπίτια και επιχειρήσεις, θα υπάρξει αποζημίωση, η οποία θα φτάνει έως και το 70% της ζημιάς, για τις επιχειρήσεις που απώλεσαν εξοπλισμό και πάγιο κεφάλαιο, μετά την προσκόμιση των  απαιτούμενων παραστατικών. Ήδη, μικτά κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών διενεργούν σχετικούς ελέγχους. Επιπλέον, οι πληγέντες επαγγελματίες θα έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή – η τέταρτη προκαταβολή του Νοεμβρίου θα έχει ειδική πρόβλεψη –  καθώς και αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, προκειμένου να διευκολυνθούν οικονομικά στη δύσκολη συγκυρία.

Ο κ. Τριαντόπουλος, ακόμη, ενημέρωσε τον κ. Κέλλα, ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί εκ νέου την επαρχία Φαρσάλων, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία αποκατάστασης των ζημιών.

Χρ. Κέλλας

Εμφανώς ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που έλαβε από τον κ. Τριαντόπουλο, ο κ. Κέλλας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο σε μια δύσκολη συγκυρία, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και με στοχευμένες δράσεις στηρίζει δυναμικά νοικοκυριά, παραγωγούς κι επιχειρήσεις, αρχικά με γενναίες αποζημιώσεις κι εν συνεχεία με αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Από την πρώτη στιγμή είχαμε δεσμευθεί ότι δεν θα μείνει κανείς μόνος. Η επίσκεψή μου στον κ.Τριαντόπουλο, αλλά και η επικείμενη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής στην επαρχία Φαρσάλων, αποδεικνύουν τη συνέπεια των λόγων μας. Η πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έθεσε ο πρωθυπουργός για την καταβολή των αποζημιώσεων θα αποδείξει και τη συνέπεια των έργων μας».

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση του ΕΚΛ για τα δρομολόγια Λάρισας-Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Δυσχερής η καταχώρηση επισκέψεων ασθενών μέσω eΔΑΠΥ