Ειδήσεις

Παρέμβαση του ΕΚΛ για τα δρομολόγια Λάρισας-Θεσσαλονίκης


Οι εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά στον άξονα Λάρισα-Θεσσαλονίκη βιώνουν εδώ και καιρό μια τραγική κατάσταση. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των δρομολογίων με συνέπεια οι συνάδελφοι να καθυστερούν στην προσέλευση στην δουλειά τους καθώς και στην επιστροφή στον τόπο κατοικίας τους. Το πρόβλημα  ξεκίνησε μέσα στην περίοδο της πανδημίας από την στιγμή που μεταφέρθηκαν οι ηλεκτροκίνητοι συρμοί της συγκεκριμένης γραμμής σε άλλες γραμμές στην Αττική  κι αντικαταστάθηκαν από παλιότερης τεχνολογίας (ντιζελοκίνητες) και πολύ ποιο αργούς συρμούς. Το πρόβλημα αυτό αφορά πάνω από 200 εργαζόμενους  μόνο στον νομό Λάρισας που μετακινούνται με το τρένο στην δουλειά τους , χωρίς να υπολογίσει κανείς τους υπόλοιπους από τις άλλες περιοχές.

Το αποτέλεσμα είναι οι ίδιοι να είναι ασυνεπείς και εκτεθειμένοι απέναντι στην δουλειά και στον εργοδότη τους, με ότι κινδύνους περιλαμβάνει αυτό για την εργασιακή τους σχέση. Ταυτόχρονα είναι αναγκασμένοι να  καταναλώνουν πολύ περισσότερο χρόνο  στην μετακίνησή τους , καθυστερώντας να επιστρέψουν στο σπίτι και στις οικογένειές τους. Πολλές φορές η καθυστέρηση φτάνει και μέχρι μια ώρα επιπλέον στην αναμονή. Συγχρόνως ο συγχρωτισμός ειδικά στα πρωινά και μεσημεριανά δρομολόγια είναι πολύ αυξημένος , μεγαλώνοντας αντίστοιχα και τον κίνδυνο ειδικά στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που υπάρχει νέα έξαρση της πανδημίας.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, σε επιστολή της που απέστειλε την προηγούμενη βδομάδα στην εμπορική διεύθυνση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της γνωστοποίησε ένα πρόβλημα που ήδη φυσικά γνώριζε. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση για το σε ποιες ενέργειες θα προβεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και μέρες οι συνάδελφοι μας που μετακινούνται σε άλλες πόλεις για την εργασία τους.

Αντιθέτως η ΕΡΓΟΣΕ προαναγγέλλει έργα που στοχεύουν στην άμεση σύνδεση του σιδηροδρομικού άξονα με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, ώστε να μεταφέρονται άμεσα και πιο γρήγορα τα όποια εμπορεύματα. Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι μοναδικό κριτήριο είναι το μέγιστο δυνατόν κέρδος και όχι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση ώστε να μεταφέρονται εγκαίρως οι συνάδελφοι μας στον τόπο εργασίας και κατοικίας τους   και με ασφάλεια.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Γενναίες αποζημιώσεις στις πληγείσες περιοχές των Φαρσάλων