Ειδήσεις

Η Άννα Βαγενά στον Παλαμά Καρδίτσας με τον Αλέξη Τσίπρα


 Στην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Αλέξης Χαρίτσης κ.α.), καθώς και στελεχών της τοπικής οργάνωσης, στον Παλαμά Καρδίτσας, συμμετείχε και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά, η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία αυτή που έζησα τη Δευτέρα 21/09/20 στις πλημμυροπαθείς περιοχές του Παλαμά Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, στο σημείο όπου βρεθήκαμε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, συναντήσαμε απελπισμένους ανθρώπους, αγρότες που η σοδειά τους έχει καταστραφεί ολοσχερώς στην πλημμυρισμένη γη τους. Πολλοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν από τον Αλέξη Τσίπρα να απαιτήσει να δοθούν τα χρήματα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ως μαξιλάρι, για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι αγρότες με συσσωρευμένα χρέη και κατεστραμμένη σοδειά.

Εκείνο, όμως, που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου είναι τα απεγνωσμένα βελάσματα ενός κοπαδιού περίπου 300 προβάτων, που ήταν εγκλωβισμένα στη στάνη τους. Ήταν σπαρακτική η εικόνα της οικογένειας των κτηνοτρόφων, που προσπαθούσαν μόνοι τους, με τη βοήθεια λίγων φίλων και με μια μικρή βάρκα, να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο ένα-ένα ή δύο-δύο τα πρόβατα.

Όπως μας είπαν, η ΕΜΑΚ που κάλεσαν σε βοήθεια τους απάντησε ότι δικό της έργο είναι να διασώζει ανθρώπινες ζωές και όχι ζώων. Κανένας άλλος υπηρεσιακός παράγοντας δεν βρέθηκε κοντά τους και έτσι μόνοι τους, αβοήθητοι, προσπαθούσαν επί δύο μερόνυχτα να σώσουν το κοπάδι τους.

Από εδώ και στο εξής, όποτε ακούω μεγάλα λόγια για τη σημασία της πρωτογενούς παραγωγής μας και της προσφοράς των αγροτών μας, θα μου έρχεται στον νου αυτή η τραγική εικόνα των κτηνοτρόφων του Παλαμά που αντίκρισα, καθώς και τα σπαρακτικά βελάσματα του κοπαδιού τους.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 8η Τέχνη στην Αυλή με θέμα «…ζωντανή (οι) στον καιρό της πανδημίας»
Επόμενο άρθρο To TEE καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στο Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών