Ειδήσεις

8η Τέχνη στην Αυλή με θέμα «…ζωντανή (οι) στον καιρό της πανδημίας»


Συνέντευξη τύπου με αφορμή την εκδήλωση «Τέχνη στην Αυλή» που πραγματοποιείται για 8η χρονιά και έχει τον τίτλο «…ζωντανή (οι) στον καιρό της πανδημίας» έδωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου πλαισιωμένος από τους βασικούς συντελεστές της εκδήλωσης, τον ζωγράφο Ντίνο Γιωτόπουλο και τον σκηνοθέτη Άκυ Μητσούλη.  Ο αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η αντιδημαρχία πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ πάντα έθετε τον πολιτισμό ως πρώτη προτεραιότητα. Αυτές τις μέρες, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα σε συνθήκες πρωτόγνωρες με το ξέσπασμα της πανδημίας, ο πολιτισμός είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Ο πολιτισμός δεν σταματάει, ανοίγει τους δρόμους που μας φέρνουν πιο κοντά. Για 8η χρονιά διοργανώνεται την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 η εκδήλωση «Τέχνη στην Αυλή» που περιλαμβάνει εικαστικά και θεατρικά δρώμενα. Μόνο που λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων μετακομίζει από την αυλή του ζωγράφου Ντίνου Γιωτόπουλου στις Νέες Καρυές στην αυλή του νηπιαγωγείου της Νίκαιας. Πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο που επετεύχθη, σε μια δύσκολη χρονιά και για τον πολιτισμό, με την διαρκή προσπάθεια και τη συνεχή εργασία όλων των συντελεστών.Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει και για αυτή την χρονιά ο ζωγράφος Ντίνος Γιωτόπουλος που εκθέτει έργα του. Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Γιάννης Τσανίδης Κατασκευές, Νίκος Ματάς Γλυπτική, Γκουντοβά Μαριάννα Κεραμική, και Κώστας Δομπούλας Γλυπτική, Ζωγραφική.

Στα πλαίσια των εικαστικών θα προβληθεί ολιγόλεπτη συνέντευξη – ομιλία του γλύπτη και ζωγράφου καθηγητή γλυπτικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Κώστα Δομπούλα. Ο γλύπτης συνομιλεί με το ζωγράφο Ντίνο Γιωτόπουλο. Επίσης θα προβληθούν έργα των συμμετεχόντων εικαστικών σε αφήγηση του σκηνοθέτη Άκυ Μιτσούλη.

Η βραδιά θα κλείσει με θεατρικό αναλόγιο του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Άκυ Μιτσούλη βασισμένο σε κείμενα των βιβλίων:«Περί Τυφλότητας» του Ζοσέ Σαραμάγκου, «Η Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ, «Το κοράκι» του Στήβεν Κινγκ, «Bug» του Τρέισι Λετς, «Κεκλισμένων των Θυρών» του Ζαν Πωλ Σαρτρ καθώς και ποιήματα των Τάσου Λειβαδίτη, Νικηφόρου Βρεττάκου, Μυρτιώτισσας, Χάρις Κοντού και Σαρλ Μπωντλαίρ.

Η σύνθεση των κειμένων ανήκει στον σκηνοθέτη. Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι: Διεύθυνση σκηνής Όλγα Παπαβασιλείου. Φώτα- Ήχος Ευγενία Μιχάλη. Τεχνική υποστήριξη Κώστας Ζιώγος. Ηθοποιοί: Μιχαέλα Αρχοντή, Σταυρούλα Μπόζαρλη, Γεωργία Τσανίδου, Γιώργος Μπόζαρλης, Λία Κουλίζη, Νικολέτα Καρά, Βασιλική Κόκοβα, Κωνσταντίνα Χατζητζομπάνη, Παναγιώτα  Χατζητζομπάνη, Θάνος Σακελλαρίου, Πωλίνα – Δέσποινα Παπαχατζή.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διεκδίκηση και αλληλεγγύη να γίνουν ο πόνος και η αγανάκτηση!
Επόμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά στον Παλαμά Καρδίτσας με τον Αλέξη Τσίπρα