Ειδήσεις

Μάξιμος: Επιπλέον μέτρα για τη στήριξη μικρών οινοποιών


«Η ουσιαστική στήριξη των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων, που υπέστησαν “πληγές” από την επέλαση του κορονοϊού, είναι επιβεβλημένη για να μην περιπέσουν σε παρατεταμένη ύφεση και χάσουν κάθε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διαθέτουν». Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος κ. Θάνο Ντούγκο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η δράση του Συνδέσμου, τα ζητήματα που χρήζουν βελτιώσεων προκειμένου να ενισχυθεί η εξωστρεφής κατεύθυνση των επιχειρήσεων, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί καιτηνπανδημία. Ο πρόεδρος τουΣυνδέσμου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χαρακόπουλο για την ανάδειξη των προβλημάτων των οινοποιών μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επεσήμανειδιαίτερατην αναγκαιότητα για στήριξη του κλάδου,καθώς η πανδημία προκάλεσε σημαντική πτώση της κατανάλωσης, εντός και εκτός χώρας. Επίσης υπογράμμισε ότι η αβεβαιότηταλόγωτουκορονοϊούτους αναγκάζει σε αναθεώρηση των σχεδιασμών τους καιζήτησεη πολιτείανα παρέμβει πιο αποφασιστικά σε ότι αφορά τη στήριξη των μικρών οινοποιών. Επιπλέον, ανέφερε ότι υφίσταται περιττή γραφειοκρατία για την επιστροφή του ΕΦΚ στο κρασί,καθώς και ότι η “απόσταξη κρίσης” και ο “πράσινος τρύγος“ είναι μεν θετικά μέτρα, άλλα, δεν αποτελούν δραστικές λύσεις στα προβλήματα του κλάδου.Τα μέλη του Συνδέσμου που εκπροσωπεί πιστεύουν ότι καταλυτική επίδραση στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους θα έχουν μέτρα που θα ενισχύσουντηνρευστότητα των επιχειρήσεώντους, όπως για παράδειγμαοευκολότερος και με χαμηλότερα επιτόκιαδανεισμός.

Μετά την ενημέρωση,οΜάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του επισήμανε ότι «οιμικρές οινοποιητικές επιχειρήσειςέχουν κατεξοχήν εξωστρεφή κατεύθυνση. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτές,αγωνίζονται,καινοτομούν, επενδύουν στην ποιότητα, εξάγουν και έχουν κάνει πολλές φορές περήφανη τη χώρα μας σε διεθνείς διαγωνισμούς.Η ενίσχυση της δυναμικής τους,ως μακροπρόθεσμη στρατηγική, θαωφελήσει πολλαπλάσια την αγροτική μας παραγωγή. Σήμερα, όμως, πουυπέστησαν“πληγές” από την επέλαση του κορονοϊού, προέχει άμεσα η ουσιαστική τους στήριξη για να μην περιπέσουν σε παρατεταμένη ύφεσηκαι χάσουν κάθε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διαθέτουν.Πιστεύω ότιη βούληση της παρούσας κυβέρνησης είναι δεδομένηκαι έχει ήδη εκφραστεί με συγκεκριμένα μέτρα. Βεβαίως, η επισήμανση των προβλημάτων είναι αναγκαία ώστε να διερευνηθούν λύσεις και να υπάρξουν επιπλέον ρυθμίσεις για τα ζητήματα που απασχολούν αυτόν τονιδιαίτεραδυναμικόκαι ελπιδοφόροκλάδο».

 

Προηγούμενο άρθρο Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών
Επόμενο άρθρο Λάρισα Μπροστά: Η Λάρισα στενάζει στην καθημερινότητά της