Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει με 150.000 ευρώ το Εργαστήρι Ζωής


Τη συνέχιση των καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του «Εργαστηρίου Ζωής», που ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη  Λίτσα Λιακούλη στη Λάρισα, εξασφαλίζει η Περιφέρεια με χρηματοδότηση 150.000 ευρώ για τον επόμενο χρόνο. Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Επιχορήγηση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας νομού Λάρισας – ΟΡΦΕΑΣ» για τη λειτουργία Τμημάτων του Εργαστηρίου Πρόληψης, Συμβουλευτικής και Ανάπτυξης «Εργαστήρι Ζωής».

Η χρηματοδότηση καλύπτει τις αμοιβές των 17 κοινωνικών επιστημόνων και καλλιτεχνών που απασχολούνται στα προγράμματα πρόληψης του  Εργαστηρίου  Ζωής,  και στηρίζει τις  εκδηλώσεις που διοργανώνει για τη διάδοση του μηνύματος κατά των εξαρτήσεων και των ουσιών.

«Το Εργαστήρι Ζωής βραβεύτηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2018 με τη Ευρωπαϊκό  Βραβείο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Pompidou 2018,  ως η καλύτερη, καινοτόμος  πρακτική στον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων, επειδή  συνδυάζει  τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρόληψης με την τέχνη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Χρηματοδοτούμε με 150.000 ευρώ τη συνέχιση της λειτουργίας του για ένα χρόνο, ώστε ακόμα περισσότεροι μαθητές Δημοτικού, έφηβοι και ενήλικες να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε προγράμματα που προάγουν υγιή πρότυπα ζωής, διασκέδασης και ψυχαγωγίας,  μακριά από καταχρήσεις και  εξαρτήσεις  που   εγκλωβίζουν» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώνει δυνάμεις, συνεργάζεται με αναγνωρισμένους  φορείς και αξιόπιστους επιστήμονες και χρηματοδοτεί συνολικά με περισσότερα από  3,5 εκατομμύρια ευρώ ένα ευρύ φάσμα δομών και υπηρεσιών πρόληψης, που ξεκινά από την έγκαιρη παρέμβαση και τη συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους και φοιτητές, μέχρι την κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων και την ισότιμη επιστροφή τους στην παραγωγική διαδικασία. Πρόκειται για δομές και δράσεις με θετικό κοινωνικό αποτύπωμα και απήχηση στην κοινωνία. Μετά από τα πέντε χρόνια λειτουργίας, το Εργαστήρι Ζωής φιλοξενεί σήμερα περισσότερα από 600 μέλη που συνεχώς αυξάνονται στην πόλη της Λάρισας, στα 30 τμήματα που διαθέτει.

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Από το Κιλελέρ ο Τ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε το πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης για τη Θεσσαλία