Ειδήσεις

Κέλλας: Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην περιφέρεια


Την ανάδειξη τοπικών και περιφερειακών ζητημάτων οδικής ασφάλειας ζήτησε από τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής ο Πρόεδρός της και αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμανέες τεχνολογίες στην οδήγηση.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, στο πλαίσιο προετοιμασίας της έκθεσης της Επιτροπής,όρισε ως προτεραιότητες, τόσο τη σύνταξη προτάσεων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην επαρχία, όσο και την προώθηση των εισηγήσεων των φορέων, που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της Επιτροπής, προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Κυβέρνηση συνολικά.

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, αναφορικά με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στα οχήματα,επεσήμανε πως η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, σε συνδυασμό με την εισαγωγή σύγχρονων τεχνολογικών συστημάτων (αυτόματο παρκάρισμα, εντοπισμός εμποδίων κ.α.), την πιλοτική οδήγηση χωρίς παρέμβαση του οδηγού και την επιδιωκόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ των οχημάτων, συνιστούν βήματα προς το μέλλον. Ωστόσο, σημείωσε πως, κατά την τεχνολογική εξέλιξη της αυτοκίνησης, θα πρέπει να εξετάζονται και να συνεκτιμούνται, τόσο η οικονομική δυνατότητα του καταναλωτικού κοινού κάθε αγοράς να προμηθευτεί αντίστοιχα οχήματα, όσο και η ομοιόμορφη ανάπτυξη των οδικών υποδομών κάθε χώρας. Επιπλέον, έθεσε το θέμα της ιδιωτικότητας των επιβατών.

Τέλος, ο κ. Κέλλας υπογράμμισε πως η ανάπτυξη των μεταφορών πρέπει να υποστηρίζει τον τουρισμό, δεδομένου ότι ο τουριστικός κλάδοςαποτελεί βασική πηγή του εθνικού εισοδήματος και διανύει περίοδο αβεβαιότητας εξαιτίας της πανδημίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Τον ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με τις αγιογραφίες του Αστεριάδη διασώζει η Περιφέρει
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει με 150.000 ευρώ το Εργαστήρι Ζωής