Ειδήσεις

Συνελήφθη ένα άτομο για κλοπή και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων


Συνελήφθη στις 9-07-2020 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, ένα άτομο, κατηγορούμενο για κλοπή, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, καθώς και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, ο δράστης αφαίρεσε από τον εξωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριά), εξοπλισμό εστίασης.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του δράστη σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και τη σύλληψή του.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (39) νομίσματα, τα οποία σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων,
  • (22,5) κιλά κατεργασμένου καπνού, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης και
  • υλικό του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), όπως μολυβδοσφραγίδες κ.ά., το οποίο σύμφωνα με αρμόδιο υπάλληλο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. χρησιμοποιείται για παράνομες παρεμβάσεις σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς.

Προηγούμενο άρθρο Δ. Λαρισαίων: Προτεραιότητα σε δημοτικούς χώρους και εγκαταστάσεις έχουν οι δομές
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Θετική η συγκρότηση επιτροπής για τη συνεπιμέλεια