Εκδήλωση πρωτοβουλίας «736 ιδέες για ένα όνειρο


  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου 2010 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση της πρωτοβουλίας «736 Ιδέες για ένα Όνειρο». Η πρωτοβουλία αυτή έγινε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχιας & του Κοινωνικού Αποκλεισμού. Οι προσκεκλημένοι, διαμορφωτές πολιτικών σε θέματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα, παρέλαβαν το ειδικό, συλλεκτικό λεύκωμα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας.

Η πρωτοβουλία «736 Ιδέες για ένα Όνειρο» διοργανώνεται από μία ομάδα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία & την Ελλάδα. Ενεργοί πολίτες από όλη την Ευρώπη, μέσα από φωτογραφίες, ζωγραφιές και κολλάζ κατέθεσαν τις ιδέες τους και τις απόψεις τους και πρότειναν λύσεις για την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι εν λόγω εικόνες συγκεντρώθηκαν και αποτυπώθηκαν σε ένα συλλεκτικό λεύκωμα, το οποίο απευθύνεται στα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελπίδα να αποτελέσει έμπνευση και αφετηρία για την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών που θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας Ευρώπης χωρίς φτώχεια, που σέβεται τη διαφορετικότητα και το δικαίωμα όλων των πολιτών σε ίσες ευκαιρίες.

Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες της Ευρώπης επικοινώνησαν με τους Ευρωβουλευτές και τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ο αριθμός 736 αποτελεί τον αριθμό των μελών του Ευρωκοινοβουλίου όπως ήταν διαμορφωμένος όταν ξεκίνησε η πρωτοβουλία. Για την Ελλάδα, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει αναλάβει το συντονισμό της πρωτοβουλίας είναι το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη «Δήμητρα»

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Μία κοινωνία…Ένα όνειρο», που θα ξεκινήσει να προβάλλεται από την ΕΡΤ το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2010 και θα έχει περιεχόμενο κοινωνικό και θεματολογία ανάλογη των σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες. Συγκεκριμένα, τα συνολικά 13 ντοκιμαντέρ θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τη σημασία και τη συμβολή της εθελοντικής

προσφοράς και της ενεργοποίησης των πολιτών για την επίλυση σημαντικών, κοινωνικών προβλημάτων, αλλά και το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Παράλληλα, μέσω των ντοκιμαντέρ θα γίνει μία προσπάθεια παρακίνησης όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για να γίνουν κι ίδιοι με τη σειρά τους ενεργοί συμμέτοχοι στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της σύγχρονης κοινωνίας.

Τη δημιουργία της νέας σειράς ντοκιμαντέρ έχει αναλάβει μια ομάδα νέων, ταλαντούχων και έμπειρων συντελεστών που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μία σειρά ορόσημο στα τηλεοπτικά δεδομένα με γνώμονα την ποιότητα και αποδέκτες όλους τους Έλληνες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το trailer της σειράς, στο οποίο συμμετέχουν εθελοντές.

Το σύνολο των έργων της πρωτοβουλίας «736 Ιδέες για ένα Όνειρο» βρίσκεται στην ιστοσελίδα της δράσης  https://www.736ideas.eu/ από όπου και έχετε τη δυνατότητα να “κατεβάσετε” αυτά της επιλογής σας.

Προηγούμενο άρθρο Το ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στην Ελασσόνα
Επόμενο άρθρο Στη Σκιάθο ο Κώστας Αγοραστός