Ειδήσεις

Μάξιμος: Πιλοτική η εισαγωγή του μαθήματος της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης


Τον έντονο προβληματισμό τους για την εισαγωγή του μαθήματος της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στην εκπαίδευση, όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, εξέφρασαν στον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο εκπρόσωποι Χριστιανικών Σωματείων και του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός άκουσε με προσοχή τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς των συνομιλητών του για την εισαγωγή του μαθήματος από το νηπιαγωγείο και τον κίνδυνο ενθάρρυνσης των παιδιών να έχουν από πολύ νωρίς σεξουαλικές σχέσεις. Όπως είπε «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, το μάθημα θα εισαχθεί πιλοτικά στην εκπαίδευση και από την πιλοτική εφαρμογή του θα προκύψουν παρατηρήσεις είτε για τη βελτίωση και την καθολική εισαγωγή του είτε για την απόρριψή του. Σε καμία περίπτωση δεν αφορά στο νηπιαγωγείο. Στόχος, πρωτίστως, είναι η ενημέρωση και προφύλαξη των εφήβων από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως το HIV, και η αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και έκτρωσης κατά τη μαθητική ζωή, που αναμφίβολα σημαδεύουν ανεξίτηλα ένα ανήλικο παιδί». Επανέλαβε ότι «το μάθημα εισάγεται πιλοτικά, άρα θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει η δυνατότητα όταν γνωστοποιηθούν τα αναλυτικά προγράμματα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής να υπάρξουν συγκεκριμένες παρατηρήσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα και τους Συλλόγους Γονέων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Ιωάννης Καραμήτρος, θεολόγος καθηγητής και πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Σωτήρης Μουντζούρης, πρόεδρος του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πορεία Αγάπης», Θεοφάνης Μυλωνάς, πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, Λάζαρος Δράμης, εκπαιδευτικός, εκπρόσωπος της Γονέων Ένωση Χριστιανικής Αγωγής (ΓΕΧΑ), Δημήτρης Μπάγκος, εκπρόσωπος του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Άγιος Δαμιανός» και Δημήτρης Οικονόμου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Ασφαλτοστρώνονται αγροτικοί δρόμοι σε Αγιά και Νερόμυλους
Επόμενο άρθρο ΕΦΑ Λάρισας: Ανοίγουν ξανά για τους επισκέπτες οι αρχαιολογικοί χώροι