Πρωτοσέλιδο

Ασφαλτοστρώνονται αγροτικοί δρόμοι σε Αγιά και Νερόμυλους


Νέο  έργο οδοποιίας, που βελτιώνει την πρόσβαση σε  αγροτικές ιδιοκτησίες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις  σε Αγιά και Νερόμυλους, ενώ παράλληλα αποσυμφορεί τον κυκλοφοριακό φόρτο στον  κεντρικό επαρχιακό δρόμο Λάρισας-Αγιοκάμπου ξεκινά άμεσα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Πρόκειται για το έργο  «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Αγιάς», προϋπολογισμού 868.000 ευρώ,  η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε  στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστού από το δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και τον ανάδοχο,  παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στ. Δημότσιου και υπηρεσιακών στελεχών.

Προφητικά έργα

«Υπογράψαμε σήμερα μια σύμβαση ουσίας που βελτιώνει την παραγωγή αλλά και την κυκλοφοριακή δυνατότητα στην περιοχή της Αγιάς» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με σύνεση και φρόνηση, συνεργαζόμαστε ειλικρινά και πραγματικά και έχουμε πάνω  από 130 εκατομμύρια ευρώ έργα στο Δήμο Αγιάς. Υπάρχει μια  συνεργασία σχεδόν αυτοματοποιημένη, η οποία φέρνει πρόσθετα αποτελέσματα και μάλιστα τα έργα τα οποία έχουμε  προγραμματίσει είναι προφητικά. Γιατί, σχεδιάστηκαν και τα περισσότερα υλοποιήθηκαν σε μια άλλη  περίοδο, αλλά χρησιμεύουν σήμερα, στη νέα πραγματικότητα των μεγάλων κοινωνικών αποστάσεων.  Έχουμε τους πιο καλούς δρόμους σε όλη την Ελλάδα  ως Περιφέρεια.  Τα έργα οδοποιίας που κάνουμε δίνουν τη δυνατότητα  στους ανθρώπους να επισκεφτούν  με ασφάλεια περιοχές που μέχρι πρότινος δεν επισκέπτονταν, αλλά τώρα λόγω της νέας πραγματικότητας θα χρειαστεί να τις επισκεφτούν».

Το «ευχαριστώ»  του Δημάρχου Αγιάς

«Φέτος  είναι η χρονιά των παραλίων της Λάρισας» δηλώνει ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας. «Στο Δήμο μας βρίσκονται σε  εξέλιξη  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα εκατομμυρίων ευρώ. Τα παράλια μοιάζουν με  εργοτάξιο. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αλλάζει η εικόνα της περιοχής.  Ο δήμος Αγιάς παρότι διαθέτει  άξια και εργατικά στελέχη, είναι μικρός και υποστελεχωμένος. Αν δεν είχαμε την υποστήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, της Διαχειριστικής Αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού δεν θα τα καταφέρναμε. Τους ευχαριστώ πολύ για την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη στο Δήμο μας. Είναι πάντα δίπλα μας».

 

 

 

Ολοκληρωμένο σχέδιο  οδικών έργων για τα παράλια και τον Κίσσαβο

«Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό με την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσον αφορά τις προσβάσεις στο Δήμο Αγιάς» προσθέτει ο κ. Γκουντάρας. «Στόχος  είναι η ολοκλήρωση του οδικού κυκλώματος Κισσάβου, ήδη η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σε μεγάλες παρεμβάσεις με το δρόμο από  Καρύτσα προς  Σπηλιά, το δρόμο Ανατολή – Μεγαλόβρυσο, ενώ στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνονται  παρεμβάσεις για τη σύνδεση Ανατολής – Σπηλιάς και Δήμητρας – Ανατολής. Αντίστοιχες παρεμβάσεις σχεδιάζονται και στην πλευρά του Μαυροβουνίου, έχει δημοπρατηθεί η σύνδεση με το  Κεραμίδι, ένας δρόμος που αλλάζει τα δεδομένα στη νότια περιοχή του Δήμου Αγιάς αλλά και της Μαγνησίας. Παρεμβάσεις έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια και στα οδικά τμήματα Άγιος Νικόλαος – Καλαμάκι, Καλαμάκι – Έλαφος – Σκλήθρο και Σκλήθρο – Αγιόκαμπος. Είναι μια σειρά παρεμβάσεων που αλλάζουν το τοπίο της περιοχής και δίνουν εναλλακτικές διαδρομές, οι οποίες είναι σύγχρονες και μπορούν να οδηγήσουν τους επισκέπτες με ασφάλεια μέσα από κάποια χωριά και φυσικά τοπία τα οποία αν δεν ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν ξέρω αν θα μπορούσαν ποτέ να τα βρουν και να τα απολαύσουν οι επισκέπτες» υπογραμμίζει  ο Δήμαρχος Αγιάς.

Το έργο

Αντικείμενο του έργου  είναι η βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών οδών στη Δημοτική Κοινότητα Αγιάς και στην Τοπική Κοινότητα Νερόμυλων. Η βελτίωση περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση υφιστάμενων κεντρικών αγροτικών χωματόδρομων στην αγροτική περιφέρεια Αγιάς και Νερόμυλων. Οι εν λόγω δρόμοι, αποτελούν ήδη διανοιγμένες κεντρικές αγροτικές οδούς, οι οποίες πρόκειται να βελτιωθούν με την εκτέλεση εργασιών ασφαλτόστρωσης και κατά συνέπεια δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις για την εκτέλεση του έργου. Βρίσκονται σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχή, συνδέονται με υφιστάμενο συνεχές ασφαλτοστρωμένο δίκτυο και δεν εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία, καθώς δεν αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου.

Η βελτίωση των υποδομών πρόσβασης προς τις αγροτικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της περιοχής αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, στην ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και στην ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα και στην τοπική αγροτική οικονομία.

 

Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Κ. Αγιάς

Η βελτίωση αφορά στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενων κεντρικών αγροτικών χωματόδρομων στην αγροτική περιφέρεια της Δ.Κ. Αγιάς, συνολικού  μήκους 2542+353=2895μ. Το πρώτο τμήμα εκτείνεται από την Δ.Κ. Αγιάς προς νότο οδηγώντας στην αγροτική περιφέρεια Αγιάς και καταλήγει στο ύψος της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της Αγιάς. Το δεύτερο τμήμα ξεκινάει 670 μ. νοτιοδυτικά του πέρατος του πρώτου τμήματος – μεσολαβεί ασφαλτοστρωμένο τμήμα οδού – και καταλήγει σε συμβαλλόμενη αγροτική οδό που εξυπηρετεί κτηνοτροφικές μονάδες. Τα δύο τμήματα διασχίζουν το κύριο αγρόκτημα του οικισμού της Αγιάς και πρόκειται να εξυπηρετήσουν τις σχετικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.

Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Τ.Κ. Νερομύλων

Η βελτίωση αφορά στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενης αγροτικής οδού, συνολικού  μήκους 1200μ περίπου, στην κτηματική περιφέρεια της Τοπικής Κοινότητας Νερομύλων του Δ. Αγιάς. Η οδός ξεκινάει από τις πρώτες αγροτικές καλλιέργειες, έξω από τον οικισμό των Νερομύλων, συνδεόμενη με την υπάρχουσα ασφαλτοστρωμένη οδό και διασχίζει τα κτήματα της περιοχής με κατεύθυνση προς την πόλη της Αγιάς.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αναβαθμίζει ενεργειακά το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Πιλοτική η εισαγωγή του μαθήματος της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης