Το ΕΚΛ στηρίζει τους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ

16 Απριλίου 2020

Με αφορμή την σημερινή Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και με σύνθημα «στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας», μέλη της διοίκησης του Εργατικού κέντρου, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, άλλων σωματείων και της Ένωσης Γυναικών βρέθηκαν σε πολλά καταστήματα σούπερ μάρκετ σε διάφορες συνοικίες της Λάρισας  στηρίζοντας  την πρωτοβουλία  δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων πανελλαδικά.

Στάλθηκε ένα μήνυμα διεκδίκησης μέτρων προστασίας της υγείας, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των  εργαζομένων, που αυτές τις μέρες βρίσκονται και αυτοί στην πρώτη γραμμή αυτής της πανδημίας και  εργάζονται με αυτοθυσία ώστε να μη λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι.

Οι  εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ είναι επίσης από εκείνους που από νωρίς βρέθηκαν αντιμέτωποι με το νέο κύμα επίθεσης στα εργασιακά τους δικαιώματα με την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων , με συνεχείς παραβιάσεις ακόμη και των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους.

Δεκάδες συνάδελφοι μετέφεραν τα προβλήματά τους και τόνισαν πως η σημερινή κίνηση που γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο τους δίνει δύναμη και κουράγιο στον δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά ενάντια στην εργοδοσία.

Θετική ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου που ψώνιζε εκείνη την ώρα, αφού στην πλειοψηφία τους πρόκειται για εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στις δουλειές τους και έρχονται και αυτοί αντιμέτωποι με τις μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Θα συνεχίσουμε να ήμαστε δίπλα στους συναδέλφους εργαζόμενους δυναμώνοντας την αλληλεγγύη και την διεκδίκηση μαζί τους, κάνοντας πράξη το «όλοι για έναν κι ένας για όλους.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC