«Είναι Υπό Επανεξέταση»


 

-«Θέλουμε σε νέο, αναβαθμισμένο ρόλο τους γεωτεχνικούς»

 «Υπό επανεξέταση» είναι το σχέδιο οργανισμού της περιφέρειας Θεσσαλίας υπογράμμισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε εκδήλωση διαλόγου του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος.

«Το σχέδιο οργανισμού της περιφέρειας Θεσσαλίας πρέπει να επανεξεταστεί γιατί εκδόθηκε χωρίς να ερωτηθούν οι υπάλληλοι της περιφέρειας και των τεσσάρων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και χωρίς να γίνει σχετική διαβούλευση», ξεκαθάρισε ο κ. Κώστας Αγοραστός χειροκροτούμενος από τους παριστάμενους γεωτεχνικούς.

Ο κ. Κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση των γεωτεχνικών «ως συμβούλων της αιρετής περιφέρειας. Θέλουμε τους γεωτεχνικούς ως σχεδιαστές και προγραμματιστές των έργων και δράσεων της αιρετής περιφέρειας στον αγροτικό τομέα κι όχι ως συνεχιστές του χθες», ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι μαζί με τους γεωτεχνικούς «είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει, τεκμηριωμένα αλλά μαχητικά, κονδύλια από την κεντρική εξουσία για επιπλέον προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες αγροτών και κτηνοτρόφων».

Ο κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε την υποστήριξή του στο αίτημα των γεωτεχνικών για «εξίσωση των αποζημιώσεών τους με τους άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων», ενώ για το ρόλο του γεωτεχνικού γενικότερα ανέφερε:

«Βασική θέση του συνδυασμού μας «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» είναι ότι ο γεωτεχνικός πρέπει να είναι αρωγός συνολικά στην προσπάθεια αγροτών και κτηνοτρόφων στο σύγχρονο περιβάλλον κι όχι απλά ένα τμήμα του ελεγκτικού μηχανισμού ή της τροφοδοσίας των παραγωγών με υλικά και μέσα.

Κεντρική θέση μας είναι επίσης ότι ο γεωτεχνικός πρέπει να είναι σύμβουλος του αγρότη και του κτηνοτρόφου όχι μόνο στην παραγωγική διαδικασία αλλά και στα επόμενα στάδια (όπως μεταποίηση, πώληση προϊόντων). Εξίσου βασική θέση μου είναι ότι ο ρόλος του γεωτεχνικού πρέπει να αναβαθμιστεί ώστε να πάρει την θέση που του ανήκει όχι μόνο στην παραγωγική διαδικασία αλλά και σε άλλους τομείς όπως είναι για παράδειγμα τα έργα πρασίνου».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στην από ετών στενή  συνεργασία του με τους γεωτεχνικούς και τους θεσμικούς τους φορείς, ενώ εξήρε την πρωτοβουλία του ΓΕΩΤΕΕ.

Προηγούμενο άρθρο «Ο υπουργός “παίζει” με σοβαρά προβλήματα των αγροτών»
Επόμενο άρθρο ΌΛΑ, ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΚΑΡΔΙΑ