Απάντηση Χαρακόπουλου στον Μαγκριώτη


 Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απαντώντας στον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Είναι αστείο να ρωτά ο κ. Μαγκριώτης αν συμφωνούμε με τις συμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα μεγάλα οδικά έργα που αλλάζουν την Ελλάδα, τις οποίες κυρώσαμε στη βουλή και ψήφισε και ο ίδιος και το κόμμα του.

Είναι αδιανόητο ο υφυπουργός Υποδομών να αγνοεί ότι σε ένα δρόμο 175 χιλιομέτρων, με εντελώς νέα χάραξη, όπως ο Ε-65, είναι πιθανό να υπάρξουν προσφυγές στο ΣτΕ. Προκαλεί, όμως, εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. υφυπουργός εμφανίζεται να μη γνωρίζει ότι σε ένα οδικό έργο αυτής της έκτασης είναι αναμενόμενο σε θέματα περιβάλλοντος, αρχαιολογίας και μετακίνησης δικτύων να υπάρχουν εκκρεμότητες μέχρι την περάτωσή του. Γι’ αυτό υπάρχει η πολιτική ηγεσία και δεν μπαίνουν όλα στον αυτόματο πιλότο. Προκαλεί επίσης εντύπωση το γεγονός ότι αντί να καταγγέλλει τον παραχωρησιούχο κατασκευαστή που καθυστερεί το έργο, καταγγέλλει για μικροκομματικούς λόγους με ανακρίβειες το δημόσιο.

Όσον αφορά στα περί «αποικιοκρατικών» συμβάσεων για τα διόδια, υπενθυμίζω α) τις συμβάσεις τις ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ και β) ότι από το 2012 και μετά θα αρχίσει σταδιακά το Δημόσιο να εισπράττει το 60% των ακαθαρίστων εσόδων και τότε πράγματι μπορεί να γίνει μείωση των διοδίων.  Και ας συγκρίνει αυτό με την Αττική Οδό, όπου με τη σύμβαση επί των ημερών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, το Δημόσιο για 20 ολόκληρα χρόνια δεν θα εισπράττει τίποτε!

Τέλος,  για τον Αχελώο -όπου για μια ακόμη φορά παραποιεί την αλήθεια- και τα άλλα ζητήματα που υποκριτικά θέτει, παραπέμπω στη χθεσινή μου λεπτομερή δήλωση.

Δυστυχώς, ο κ. Μαγκριώτης ψεύδεται, παρασυρόμενος από κομματικές σκοπιμότητες ενόψει εκλογών, και κατασυκοφαντεί το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ενδίδοντας στο λαϊκισμό».

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Τσίπρα στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο «Το εμπόριο εγγυάται την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και τον πολιτισμό»