Ειδήσεις

Δράσεις Δ. Κιλελέρ για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης


 Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και φορέων και κατοίκων του Δήμου Κιλελέρ πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος σχετικά με την πρόθεση της δημοτικής αρχής για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την εξοικονόμηση πόρων. Στην εισήγησή του ο δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το ενεργειακό κόστος του Δήμου απορροφά περισσότερο από το ¼ του προϋπολογισμού με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι δυνατότητες εφαρμογής κοινωνικών πολιτικών αλλά και η ανάπτυξη λοιπών δράσεων. Πέραν αυτού θα πρέπει να τονιστεί ότι η κλιματική αλλαγή συνιστά ένα πολύ σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα το οποίο αφορά το σύνολο του πλανήτη και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Δήμου οφείλει να είναι πλήρως εναρμονισμένος με τους στόχους και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στην ενημέρωση μετείχαν στελέχη του Δήμου αλλά και της Εταιρείας ENERGYPROFIT, στην οποία έχει ανατεθεί η αποτύπωση της ενεργειακής κατανάλωσης και η κατάθεση προτάσεων έργων και δράσεων εξοικονόμησης και αυτοπαραγωγής μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας(ΑΠΕ) του Δήμου Κιλελέρ.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η Έκθεση Αποτύπωσης της Ενεργειακής Κατανάλωσης που θα καταθέσει η εταιρεία και η οποία Έκθεση θα συμβάλει στην εξαγωγή σημαντικών ευρημάτων για τις ενεργειακές καταναλώσεις και θα οδηγήσει το Δήμο στην υιοθέτηση ρεαλιστικών και αποτελεσματικών πρακτικών αναφορικά με τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Με την παράδοση της Έκθεσης, η οποία περιλαμβάνει το σύνολο των σημείων και μορφών κατανάλωσης ενέργειας του Δήμου, θα ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της αποτύπωσης και σε δεύτερο επίπεδο θα ακολουθήσει η σύνταξη έκθεσης προτεινόμενων έργων και δράσεων εξοικονόμησης και αυτοπαραγωγής μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), καθώς και το Σχέδιο Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΔΕΑ) κτιρίων αρμοδιότητας του Δήμου, βάσει της παρ. 12 του άρθρου 7  του Ν.4342/2015.

Η Έκθεση θα συνταχθεί με βάση τις προτάσεις που θα κατατεθούν από διαπιστευμένους ενεργειακούς ελεγκτές και επιθεωρητές, από μελετητές περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και από μια ευρεία ομάδα έμπειρων διπλωματούχων ηλεκτρολόγων, μηχανολόγων, αρχιτεκτόνων μηχανικών και οικονομολόγων με πολυετή εμπειρία στον τομέα της ενέργειας.

Από την πλευρά της Εταιρείας παρευρέθηκε ομάδα Μηχανικών με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Τσολακίδη, ΔιπλωματούχοΜηχανικό – Βιο-Αρχιτέκτονα και σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού για το περιβάλλον, την ενέργεια και το κλίμα και τον κ. Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη, οικονομικό σύμβουλο της εταιρείας.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Συνδεδεμένη και στο Αχλάδι με τη νέα ΚΑΠ
Επόμενο άρθρο Η νέα σύνθεση της ΟΝΝΕΔ Ν. Λάρισας