Ειδήσεις

Κέλλας: Συνδεδεμένη και στο Αχλάδι με τη νέα ΚΑΠ


Να ενταχθεί το αχλάδι στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, ζητά ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, με σχετική ερώτηση.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, επισημαίνει πως “η χώρα μας, στο πλαίσιο κατάρτισης του στρατηγικού σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ, δύναται μέχρι 1/1/2021 να επιλέξει τις καλλιέργειες στις οποίες μπορεί να δοθεί συνδεδεμένη”, τονίζοντας παράλληλα, ότι “η καλλιέργεια του αχλαδιού χρήζει ιδιαίτερης στήριξης, τόσο για οικονομικούς όσο και για κοινωνικούς λόγους, καθώς οι τιμές του προϊόντος τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί σημαντικά”.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κέλλα:

«Ο Κανονισμός 392/2018 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προβλέπει “η συνδεδεμένη εισοδηματική στήριξη να χορηγείται σε τομείς και παραγωγές ή σε συγκεκριμένους τύπους γεωργικών εκμεταλλεύσεων, που κρίνονται ως σημαντικές για οικονομικούς, κοινωνικούς ή περιβαλλοντικούς λόγους, όπως πρόβειο, αίγειο και βόειο κρέας, σπόρους, φρούτα, λαχανικά κλπ”.

Η χώρα μας, στο πλαίσιο κατάρτισης του στρατηγικού σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ, δύναται μέχρι 1/1/2021 να επιλέξει τις καλλιέργειες στις οποίες μπορεί να δοθεί συνδεδεμένη.

Δεδομένου ότι η καλλιέργεια της αχλαδιάς είναι σημαντική και οι τιμές τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί, χρήζει ιδιαίτερης στήριξης για οικονομικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Είναι στις προθέσεις σας να εντάξετε στις συνδεδεμένες ενισχύσεις το αχλάδικαι αν ναι, ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;».

 

Προηγούμενο άρθρο Ενεργειακή Αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας
Επόμενο άρθρο Δράσεις Δ. Κιλελέρ για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης