Στα Φάρσαλα ο Γιώργος Μπαρτζώκης


Στα Φάρσαλα  βρέθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου , ο Υποψήφιος Βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Γιώργος Μπαρτζώκης.

Σε μία θερμή συνάντηση που είχε με τοπικά στελέχη της ΔΗΣΥ, κατοίκους αλλά και εκπροσώπους των παραγωγών ενημερώθηκε για τα ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή:

1)    Η δημιουργία επιτέλους σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου Φαρσάλων – Λάρισας είναι άμεση ανάγκη και θέμα που ο κ. Μπαρτζώκης  θα προωθήσει στη επόμενη βουλή ως ΠΡΩΤΗ προτεραιότητα.

2)    Την ομαλοποίηση των επικινδύνων σημείων του δρόμου Φαρσάλων -Αχίλλειου που μας δημιουργεί πολλά τροχαία ατυχήματα κάθε έτος

3)    Έντονες ήταν  οι διαμαρτυρίες των παραγωγών για την καθυστέρηση των αποζημιώσεων για τα προϊόντα τους που υπέστησαν καταστροφή το περασμένο καλοκαίρι. Οι παραγωγοί διαμαρτυρήθηκαν επίσης και για την δυσκολία επικοινωνίας τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ένωσης Αγροτικών Δικαιούχων (ΕΛΓΑ)

4)    Η Δημοκρατική Συμμαχία, συνέχισε ο κ. Μπαρτζώκης, εξαρχής υποστήριξε τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των αγροτικών συνεταιρισμών, την αναδιάρθρωση των αγροτικών καλλιεργειών, την προώθηση και στήριξη της καλλιέργειας βιολογικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης παραγωγής προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), την χρήση συστημάτων ποιότητας (HACCP) προκειμένου τα προϊόντα να είναι εξαγώγιμα και ανταγωνιστικά, την αύξηση τόσο του συντελεστή επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής όσο και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, οικονομική ανάσα στα ήδη μειωμένα αγροτικά εισοδήματα.

5)    Επίσης ο υποψήφιος Βουλευτής εξήγγειλε την νομοθετική παρέμβαση της Ντόρα Μπακογιάννη και της ΔΗΣΥ για το γενικό κούρεμα των οφειλών των δανείων των υπερχρεωμένων δανειοληπτών (όλων των κατηγοριών) κατά 30 %, την μείωση κατά 2,5 % του επιτοκίου όλων  των στεγαστικών δανείων  και  ταυτόχρονα τη θέληση τους για άμεσο ορισμό  του επόμενου Υπουργού Ανάπτυξης με χαρτοφυλάκιο τα θέματα προστασίας δανειοληπτών της Ελλάδος σε καθαρά φιλελεύθερο πολιτικό που θα προέρχεται από τους κόλπους του κόμματος για να δώσει αναπτυξιακή κατεύθυνση στην Ελληνική Οικονομία.

Για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν ο κ. Μπαρτζώκης δεσμεύτηκε πως θα ενημερώσει άμεσα την Πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ.  Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία και λόγω της καταγωγής της είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.

Στη συνάντηση μεταξύ των κατοίκων και του κ. Μπαρτζώκη παραβρέθηκαν πρώην Δήμαρχοι της περιοχής των Φαρσάλων και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και ο υποψήφιος Βουλευτής τόνισε για ακόμη μία φορά ότι θα σταθεί αρωγός στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της περιοχής , όπως τα έθεσαν οι κάτοικοι .

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης Αστέριος: «Σκανδαλώδεις Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ»
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Οι συχνότερες χειρουργικές παθήσεις της παιδικής ηλικίας και ο χρόνος αντιμέτωπισής τους" διοργανώνει το ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ