«Η ΛΑΡΙΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 250 ΚΛΙΝΩΝ»


 Με το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κ. Καραμπάτσα συναντήθηκε  ο δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα – Πόλη του Αύριο», Κωνσταντίνος Τζανακούλης. Νωρίτερα ο δήμαρχος συμμετείχε σε σύσκεψη με την παρουσία του διοικητού και των διευθυντών κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου ενώ συνομίλησε με ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό.

 Στη διάρκεια της συνάντησής του με το διοικητή του ΓΝΛ ο δήμαρχος τόνισε ότι πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής είναι πως η πόλη χρειάζεται ένα νέο σύγχρονο νοσοκομείο 200-250 κλινών, σε θέση τέτοια που να εξυπηρετεί τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων της πόλης και του νομού. «Γιατί η υγεία – είπε ο δήμαρχος – είναι το πρώτιστο αγαθό αλλά και μέλημα της Δημοτικής Αρχής μας και όλα αυτά τα χρόνια εργαστήκαμε γι’ αυτό με αποκορύφωμα το Δημοτικό Κέντρο Υγείας, που κτίζεται στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου και θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες» ενώ δεσμεύτηκε πως για τη λειτουργία του ο Δήμος θα συνεργαστεί στενά με τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου.

Από την πλευρά του ο κ. Καραμπάτσας ευχαρίστησε θερμά το δήμαρχο Λαρισαίων για το μεγάλο και μόνιμο ενδιαφέρον του ιδίου και της δημοτικής αρχής, όλα αυτά τα χρόνια για τα θέματα του νοσοκομείου και της υγείας γενικότερα. Θύμισε πως γνωρίζει τον κ. Τζανακούλη από την περίοδο που ο ίδιος ήταν αντινομάρχης Λάρισας και είχαν συνεργαστεί σε πάρα πολλά θέματα με θετικά αποτελέσματα.

Ο κ. Καραμπάτσας τόνισε ακόμα ότι η συμβολή των δημοτικών υπηρεσιών στα θέματα του νοσοκομείου είναι μεγάλη, ιδίως της Υπηρεσίας Πρασίνου που επιμελείται ολόκληρο τον αύλειο χώρο, αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών που κατασκευάζουν ήδη τον κόμβο στην είσοδο του ΓΝΛ, ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα που συμβαίνουν συχνά. Τέλος ο κ. Καραμπάτσας ευχήθηκε στον κ. Τζανακούλη καλή προεκλογική περίοδο με πολιτικό πολιτισμό.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών προεκλογικών του επισκέψεων ο δήμαρχος Λαρισαίων και εκ νέου υποψήφιος Κ. Τζανακούλης επισκέφθηκε τη γ.γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Π. Γερακούδη, η οποία τον ενημέρωσε για τις ανακοινώσεις του κ. Μαγκριώτη. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την περιφερειάρχη για την ενημέρωση και τόνισε για μια ακόμη φορά ότι πέραν των δύο μεγάλων έργων της οδού Καράγιωργα από το ΓΝΛ μέχρι τον κόμβο του Συκουρίου και της επέκτασης του περιφερειακού από την οδό Κοζάνης, έως τη γέφυρα Αχελωίδων Νυμφών, (ΔΕΥΑΛ) πρέπει πάση θυσία να ενταχθεί το έργο της παλιάς Εθνικής Οδού από τη Διγενή (303 ΠΕΒ) έως την πεζογέφυρα της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου. Ήδη ο Δήμος έχει αρχίσει τις απαλλοτριώσεις και η μελέτη είναι ολοκληρωμένη.

Ο δήμαρχος έθεσε επίσης και τα ζητήματα των Σχολείων, του 33ου Δημοτικού στη Ν. Σμύρνη, του 13ου Λυκείου στην Τούμπα, της ολοκλήρωσης του 15ου Γυμνασίου στη Ν. Πολιτεία και του 39ου Νηπιαγωγείου στη Νεάπολη. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Λαρισαίων έχει παραχωρήσει οικόπεδα για όλα αυτά τα σχολεία.

Η περιφερειάρχης διαβεβαίωσε το δήμαρχο, σε ό,τι αφορά στο 33ο Δημοτικό Σχολείο, ότι σύντομα θα γίνει η εκδήλωση ενδιαφέροντος και προσπάθεια να ενταχθεί και η ολοκλήρωση του 15ου Γυμνασίου στο ΕΣΠΑ, όπως και για το 13ο Λύκειο, ενώ θα επικοινωνήσει η ίδια με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για το θέμα του Νηπιαγωγείου.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης την κ. Γερακούδη για την ολοκλήρωση με αίσιο τρόπο της δημοπρασίας του έργου στον Πηνειό, για τη διαμόρφωση της κοίτης από τη γέφυρα των Ναϊάδων Νυμφών, έως τη γέφυρα των Αχελωίδων Νυμφών. Τόνισε όμως πως πέραν αυτών θα πρέπει να προχωρήσουν και οι κόμβοι στον περιφερειακό Τρικάλων, διότι σύντομα θα λειτουργήσει το νέο γήπεδο της ΑΕΛ, το Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά θα αρχίσει και η κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού.

Τέλος η περιφερειάρχης ενημέρωση ότι όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί υπ’ όψιν του υφυπουργού Υποδομών Γ. Μαγκριώτη, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, ενώ επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η άριστη συνεργασία.

Προηγούμενο άρθρο Πετρέλαιο εντατικοί έλεγχοι από την νομαρχία
Επόμενο άρθρο Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα επισκεφθεί, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, τη Λάρισα.