Ειδήσεις

Κέλλας: Προστασία της πρώτης κατοικίας για τους μη έχοντες


«Προχθές, συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη επερώτηση, που είχε καταθέσει το ΚΙΝΑΛ, και όλως τυχαίως, ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στην Καλαμάτα με τον κ. Αραχωβίτη, όπου ισχυρίστηκε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει 100 εκ. ευρώ, προκειμένου να διατεθούν στους ελαιοπαραγωγούς.

Για κακή του τύχη, όμως,τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούσε στη συζήτηση ο κ. Αποστόλου, με αποτέλεσμα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Βορίδης, να τον ρωτήσει αν πράγματι υπάρχει αυτό το ποσό και σε ποιον λογαριασμό συγκεκριμένα, προκειμένου να τα βρούμε και να τα διαθέσουμε.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην εκπομπή «Εμπράκτως» των Σ. Χονδρογιάννη και Γ. Μακρυγιάννη, στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA, προσθέτοντας:

«Τα ψέματα δεν έχουν όρια και λέγονται τόσο ανερυθρίαστα, που δεν χρειάζεται να απαντήσεις.

Δεν άφησαν ούτε ένα ευρώ! Δεν έκαναν τίποτε απολύτως και αφαίρεσαν από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης τα μέτρα για την προστασία των ελαιοπαραγωγών, με αποτέλεσμα να τρέχει, σήμερα, η Κυβέρνησή μας να προλάβει, ευρισκόμενη σε συνεννόηση με την Κομισιόν, ώστε να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί».

Η προστασία της πρώτης κατοικίας και η αντιπολίτευση εντυπώσεων

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης σε σχέση με το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, ξεκαθάρισε:

«Θα υπάρξει προστασία για τους μη έχοντες και αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν, ενώ δεν θα προστατευτούν πλήρως εκείνοι που είναι εκ συστήματος κακοπληρωτές.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε τους πλειστηριασμούς και, μάλιστα, ηλεκτρονικούς, και τώρα η κ. Γεννηματά απομόνωσε μία φράση του κυρίου Γεωργιάδη, για να ασκήσει αντιπολίτευση εντυπώσεων και να επιβιώσει πολιτικά το κόμμα της».

Το νέο Ασφαλιστικό

Επιπλέον, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε σκληρά μέτρα τα προηγούμενα χρόνια, όπως τον νόμο Κατρούγκαλου που «πετσόκοψε» τις συντάξεις, τον οποίο η Κυβέρνηση θα καταργήσει με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας.

Για το μεταναστευτικό

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας, ερωτηθείς για τις ενέργειες της Κυβέρνησης σε σχέση με το μεταναστευτικό και την αποσυμφόρηση των νησιών, επεσήμανε πως ο νέος νόμος για το άσυλο ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες και τα πρώτα αποτελέσματά του είναι ορατά, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Ακόμη, υπογράμμισε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι 200 επιστροφές μεταναστών ανά εβδομάδα και η επιτάχυνση της εξέτασης αιτημάτων χορήγησης ασύλου, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Τέλος, επανέλαβε πως το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές και ευρωπαϊκό, αφού οι εταίροι μας έχουν κλείσει τα σύνορά τους και εγκλωβίζουν τους μετανάστες στην Ελλάδα, «ποιώντας την νήσσαν» για όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα στον συγκεκριμένο τομέα.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα: Το αόρατο παρελθόν και η σχολική ιστορία
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό φυτοϋγείας