Ειδήσεις

«Παράσιτα» στο Χατζηγιάννειο


Την μαύρη κωμωδία «Παράσιτα» προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

 Η οικογένεια των Κιμ είναι αγαπημένη, αλλά είναι όλοι τους άνεργοι και το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό. Ο γιος βρίσκει δουλειά ως καθηγητής κι ελπίζει επιτέλους σε σταθερό εισόδημα.

Κουβαλώντας τις προσδοκίες όλης του της οικογένειας, πηγαίνει για συνέντευξη στο σπίτι των Παρκ- ιδιοκτητών μια διεθνούς εταιρίας πληροφορικής, για να συναντήσει την κυρία του σπιτιού.

Μετά την πρώτη αυτή συνάντηση, ξεκινάει ένας χείμαρρος ατυχών συμβάντων.

Ένα απολαυστικό μείγμα μαύρης κωμωδίας, κοινωνικού σχολιασμού, σάτιρας κι αγωνίας, τα «Παράσιτα» είναι μια ταινία που αρνείται να κατηγοροποιηθεί σε κάποιο είδος.

Μια θαρραλέα κινηματογραφική πρόταση που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 2019. Πρόκειται για την πρώτη ταινία από την Κορέα που αποσπά το πολυπόθητο βραβείο.

Την ταινία θα προλογίσει η κ. Ελένη Αναστασοπούλου, πρ. Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, συγγραφέας, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Σχολή Κινηματογράφου στο ΑΠΘ.

Σινεφίλ 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 132′

Νοτιοκορεάτικη ταινία, σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν – χο με τους: Σονγκ Κανγκ – ΧοΓιανγκ Χίε – τζινΤζο Γέο – τζεόνγκΠαρκ Σο – νταμ

Γενική είσοδος 4 ευρώ

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Χρ. Κέλλα για τις εκδηλώσεις μνήμης των Ελλήνων Εβραίων
Επόμενο άρθρο 15 νέα έργα 1,9 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων