Ειδήσεις

Μήνυμα Χρ. Κέλλα για τις εκδηλώσεις μνήμης των Ελλήνων Εβραίων


«Μνήμη και ευθύνη. Ας κρατήσουμε αυτές τις λέξεις στο μυαλό μας, καθώς θα στέλνουμε μια σκέψη και μια προσευχή στις 6.000.000 ψυχές, που θυσιάστηκαν στο όνομα μιας στείρας και σκοτεινής ιδεολογίας. Ο καθένας από μας ας αποφασίσει με αίσθημα ευθύνης τον δικό του, προσωπικό τρόπο δράσης και το δικό του, προσωπικό χρέος για ένα καλύτερο μέλλον. Κι εμείς σήμερα, προσκυνητές στη μνήμη τους, σκύβουμε με ευλάβεια πάνω από τις στάχτες όλων αυτών, που δεν αξιώθηκαν καν έναν τάφο με το όνομα τους, για να ανανεώσουμε την υπόσχεση ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

Τα παραπάνω ανάφερε μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στο μήνυμά του με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, στις οποίες και παρέστη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν κατέστη εφικτό να παραστεί στις εκδηλώσεις, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές “που τιμούν τους Έλληνες Εβραίους μάρτυρες”, καθώς όπως επεσήμανε, “μόνο διατηρώντας ζωντανή την ιστορία μπορούμε να παραδειγματιστούμε και να συνεχίσουμε πιο σοφοί”, αναφέρθηκε “στο ιερό χρέος όλων ημών των Ελλήνων, ως υπεύθυνων πολιτών της χώρας, που γέννησε τη δημοκρατία, να κρατήσουμε τη δάδα της μνήμης αναμμένη, να αποκηρύξουμε τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έχουμε χρέος να προφυλάξουμε τις επόμενες γενιές από το τέρας του φασισμού. Κι αν χρειάζεται, να διδάξουμε απ’ την αρχή τις έννοιες: δημοκρατία, ανθρωπισμός, ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα”.

Χαιρετίζοντας δε, την παρουσία και ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτη Ιερώνυμου στην εκδήλωση, τόνισε πως “ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός, από όπου και αν προέρχονται, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να εκφράζουν την πίστη και την αυτοσυνειδησία της Εκκλησίας. Η διαχρονική συνείδηση της Εκκλησίας εκφράστηκε στο παρελθόν από παραδείγματα μεγάλων ιεραρχών, οι οποίοι συνέβαλαν στη σωτηρία χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, υπηρετώντας τα θεμελιώδη πιστεύω του Ευαγγελίου”.

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο κ. Κέλλας, σημείωσε:

«Στα παιδιά μας, οφείλουμε έναν κόσμο θεμελιωμένο σε ακλόνητες, ανθρώπινες αξίες. Με πολίτες που θα διακρίνονται για την επαγρύπνηση, την προσπάθεια για το καλύτερο, την αποφασιστικότητα, τη δράση κι αν χρειαστεί και την αντίσταση. Εύχομαι ολόψυχα η ανθρωπότητα να μη ζήσει ξανά παρόμοιες καταστάσεις».

Προηγούμενο άρθρο Μεσοχώρα-ΣΥΡΙΖΑ: Η αποθέωση της υποκρισίας
Επόμενο άρθρο «Παράσιτα» στο Χατζηγιάννειο