Ειδήσεις

Η ΑΔΕΔΥ Λάρισας για τον περιορισμό των διαδηλώσεων


Παρόλο που  ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για «απόλυτο σεβασμό στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνάθροισης», η κυβέρνησή του επιχειρεί να βάλει στο στόχαστρο και τις διαδηλώσεις, επενδύοντας στη διαπόμπευση των συνδικάτων και των απεργών, μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού.

Η Ε.Γ. του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ ν.Λάρισας εκτιμά  πως υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα με τα οποία οφείλει η κυβέρνηση να ασχοληθεί  και να τα επιλύσει.

Είναι ξεκάθαρο πως ο εργαζόμενος βιώνει ακόμα τις μνημονιακές πολιτικές καθώς και τις  παρενέργειες όλων των αντεργατικών νόμων των δέκα τελευταίων ετών.

Οι μισθοί είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρωζώνη, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη διαπιστώνεται καθημερινά πως είναι σχεδόν ανύπαρκτη, η υποστελέχωση όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών είναι εμφανής όσο ποτέ ενώ και η φωνή του εργαζομένου (νέος συνδικαλιστικός νόμος) φιμώνεται.

Η ταλαιπωρία στους δρόμους, οι καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς, η αναδουλειά στα μικρομεσαία εμπορικά καταστήματα, οφείλονται στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, τα τελευταία χρόνια, στα μνημόνια και τη δημοσιονομική «κανονικότητα». Η ίδια πολιτική θέλει τώρα να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις. Να επιβάλει στην κοινωνία και τους εργαζόμενους σιγή νεκροταφείου. Για αυτό τον σκοπό θα χρησιμοποιήσει,  αντιλαϊκές νομοθετικές τροποποιήσεις και αλλαγές .

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα ανεχτούμε  τέτοιες πρακτικές,  που είναι επικίνδυνες για την ίδια τη δημοκρατία και θα υπερασπιστούμε  με όλες τις δυνάμεις μας  τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Οποιαδήποτε  αντιλαϊκή πρόθεση θα ακυρωθεί στην πράξη.

Προηγούμενο άρθρο Στους Γόννους στον Αγιασμό των υδάτων ο Δήμαρχος Τεμπών
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Το 2020 θα είναι μιας φωτεινή χρόνια για την Ελλάδα