Ειδήσεις

Στους Γόννους στον Αγιασμό των υδάτων ο Δήμαρχος Τεμπών


Με λαμπρότητα, παρά το τσουχτερό κρύο, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στους Γόννους, με την τελετή Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στο ρέμα της τοπικής κοινότητας του δήμου Τεμπών.

Μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γόννων, έγινε λιτανευτική πομπή, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, του χορού των Ιεροψαλτών, των δημοτικών, τοπικών και αστυνομικών Αρχών και του πιστού λαού. Η πομπή κατευθύνθηκε προς την γέφυρα του ρέματος, όπου και τελέσθηκε  η καθιερωμένη τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού. Δεν έλειψαν και φέτος οι τολμηροί, οι οποίοι παρά το δριμύ ψύχος, έπεσαν στα παγωμένα νερά του ρέματος για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο νεαρός από τους Γόννους Τριαντάφυλλος Σερίφης ήταν αυτός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ευχόμενος στους παρευρισκόμενους, για το Νέο Έτος και για τη σημερινή ημέρα, ο Θεός να χαρίσει σε όλους φώτιση και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες.

Έπειτα ακολούθησε η αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου από το Μορφωτικό Σύλλογο – Λαογραφικό  Μουσείο Γόννων «Ροκατζάρια» στην πλατεία του χωριού, σύμφωνα με το οποίο οι νέοι ντύνονται με «μαλιότα» και δένουν στη μέση τους κουδούνια. Γυρίζουν στην πλατεία και στους δρόμους του χωριού χτυπώντας δυνατά τα κουδούνια, φωνάζοντας για να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα, και για να διώξουν τους καλικάντζαρους.

Παράλληλα νέοι χόρεψαν το γαϊτανάκι καθοδηγούμενοι από την δασκάλα του χορευτικού κα Βάσω Κουκουθάκη.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Το φως καλύτερων ημερών θα γίνει δυνατότερο!
Επόμενο άρθρο Η ΑΔΕΔΥ Λάρισας για τον περιορισμό των διαδηλώσεων