Ειδήσεις

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την αγροτική οδοποιία στην Δ. Ε. Κάτω Ολύμπου


Υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο  Μανώλη και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία, Αδάμου Ασφαλτικά ΑΤΕΒΕ, η σύμβαση του έργου που αφορά στην αγροτική οδοποιία στην Δ. Ε. Κάτω Ολύμπου.

Οι εργασίες αφορούν στην ανακατασκευή – βελτίωση και στις ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων, στην Παραλία Αιγάνης και συγκεκριμένα στους οικισμούς Μεσάγγαλα και Καστρί Λουτρό, της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου του Δήμου Τεμπών, η έκταση του έργου είναι  9.500 m2 περίπου, και θα πραγματοποιηθεί όπου κρίνεται απαραίτητο, δίνοντας ιδιαίτερη προτεραιότητα στους δρόμους όπου γίνεται συχνή διέλευση ατόμων από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στο ύψος των 84.935,83 € πλέον ΦΠΑ και θα καλυφθεί από έκτακτη χρηματοδότηση για πρόληψη ζημιών και καταστροφών από θεομηνία (ΣΑΕ 055), ενώ οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν χωματουργικές και τεχνικές εργασίες και ασφαλτικά.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Τεμπών δήλωσε ότι «στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων στην Παραλία Αιγάνης, στους οικισμούς Μεσαγγάλων και Καστρί Λουτρό, ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή και έχουμε την ευτυχία να υλοποιούμε εμείς σήμερα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αλλάξει η εικόνα της Παραλίας, παραδίδοντας δρόμους προσβάσιμους, τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες και παραθεριστές, βελτιώνοντας κατά πολύ τις συνθήκες διαβίωσης τους χειμερινούς μήνες, αφού θα αντιμετωπισθούν καλύτερα τα πλημμυρικά φαινόμενα αυτής της περιόδου. Επίσης, βελτιώνουμε κατά πολύ την μετακίνηση ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κάτι που είναι πάντα στις προτεραιότητές μας και θεωρείται δεδομένο σε μια ευνομούμενη κοινωνία».

Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου κ. κ. Νικολάου και Ζαρδούκας,  Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων αντίστοιχα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο «Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας» στο Χατζηγιάννειο
Επόμενο άρθρο Οι αεροπρόσκοποι βράβευσαν τον Θανάση Παιδή