Tags: , ,

Αναγνώριση της διεθνούς ακτινοβολίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αναγνώριση της διεθνούς ακτινοβολίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον τομέα των Βιοεπιστημών αποτελεί η συμμετοχή της Καθηγήτριας Άρτεμις Χατζηγεωργίου στον κατάλογο των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως.

Η κυρία Χατζηγεωργίου που βρίσκεται για 3η φορά στη λίστα με τους επιστήμονες με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως είναι Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η λίστα φέτος περιλαμβάνει μόνο 11 επιστήμονες από την Ελλάδα.

Ο κατάλογος αυτός βασίζεται σε στοιχεία της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science και περιλαμβάνει συνολικά 6.200 επιστήμονες, από τα περίπου 9.000.000 ερευνητών που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, το έργο των οποίων έχει τη μεγαλύτερη επιρροή, κάτι που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους κατά τα τελευταία 11 έτη.

Tags: , ,

Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των Rapidt est για τον κορωνοϊό στον Δήμο Κιλελέρ

Με μεγάλη συμμετοχή διενεργήθηκε στη Νίκαια ο μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος πολιτών, με rapid test της δράσης «drive through testing», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κινητής Μονάδας Ειδικού Σκοπού του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ). Πρόκειται για μια δράση  που έγινε στο χώρο έμπροσθεν του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου. Δημότες του Δήμου Κιλελέρ υποβλήθηκαν σε rapid test άμεσα και με ασφάλεια μέσα από το αυτοκίνητό τους, τηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους. Αξίζει να επισημανθεί πως ελήφθησαν τουλάχιστο 186 δείγματα εκ των οποίων μόνο 4 διαγνώστηκαν θετικά.

Με την έναρξη της δειγματοληψίας η συμμετοχή των δημοτών του Δήμου Κιλελέρ ήταν μεγάλη με την «ουρά» από τα οχήματα να φτάνειεκατοντάδες μέτρα από τον χώρο λήψης των δειγμάτων και τους οδηγούς να περιμένουν υπομονετικά εντός του αυτοκινήτου τους. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη δειγματοληψία, μετά από λίγη ώρα, ενημερώνονταν με γραπτό μήνυμα sms στα κινητά τους, ο καθένας ξεχωριστά, για το αν είναι θετικό ή αρνητικό το δείγμα που έδωσαν.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος τόνισε πως «βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της πανδημίας. Σε μία εποχή κατά την οποία η ανάγκη να διαμορφώνουμε μία κατά το δυνατό ακριβέστερη εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινωνία, είναι επιβεβλημένη. Στο πλαίσιο αυτό μας συνδράμει τόσο ηΠεριφέρεια Θεσσαλίας όσο και ο ΕΟΔΥ που ευχαριστώ δημόσια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες, για μία ακόμη φορά απευθύνω στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου –  συντονιστή δράσεων covid 19 της Περιφέρειας Β. Πινακά. Ο Δήμος Κιλελέρ αναλαμβάνει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που ως στόχο έχουν την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Τονίζω όμωςπως για να κερδηθεί αυτή η «μάχη» απέναντι στον αόρατο εχθρό του ιού θα πρέπει και ο καθένας μας ξεχωριστά να επιδείξει την αρμόζουσα ατομική ευθύνη».

Στον χώρο διεξαγωγής της διαδικασίας βρέθηκαν ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του Π.Σ. – συντονιστής δράσεων covid 19 της Περιφέρειας Θεσσαλίας Β. Πινακάς,  ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σ. Καλέτσιος, οι αντιδήμαρχοι Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Αχ. Χατζούλης, Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλ. Χονδρονάσιος, οι δημοτικού σύμβουλοι Αν. Ρεντζιάς, Κ. Φιλιππούλης και Χ. Χατζούλης και η γιατρός εργασίας του Δήμου Μ. Κόκκουβα.

Tags: , ,

Προχωρά σε σύμβαση η κατασκευή του δρόμου Αμπελώνας-Ροδιά-Γόννοι

Προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του  δρόμου που συνδέει τον Αμπελώνα με τη   Ροδιά  και τους Γόννους, μήκους 11 χλμ και συνολικού προϋπολογισμού 3.757.200 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μετά την ανάδειξη Αναδόχου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας έδωσε την έγκριση για τη διαδικασία σύναψης  δημόσιας σύμβασης του έργου.

«Ικανοποιούμε τις ανάγκες των πολιτών σε πολύ δύσκολες εποχές, με συστηματική δουλειά  και εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στο νέο δρόμο  διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων του Τυρνάβου, του Αμπελώνα, της Ροδιάς, των Γόννων. Ήδη στο δρόμο  Γόννοι – Ροδιά, έχουν ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τεχνικά έργα προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Ικανοποιούμε  ένα αίτημα πολλών ετών και αποδίδουμε στους ανθρώπους της περιοχής  έναν ασφαλή, σύγχρονο  και λειτουργικό οδικό άξονα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Tags: ,

Κέλλας: Μετάθεση της έναρξης του Εξοικονομώ για τη Θεσσαλία

Το αίτημα του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, για μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του Προγράμματος “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”, μετέφερε στην Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ κα. Αλεξάνδρα Σδούκου,ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που το προηγούμενο διάστημα έγινε αποδέκτης ανάλογης πρότασης και από μηχανικούς της Λάρισας, επεσήμανε πως “η εξάπλωση της πανδημίας, κυρίως, αλλά και οι πρόσφατες καταστροφές από τον «Ιανό» στη Θεσσαλία, έχουν επιφέρει σημαντικά προβλήματα στη διαδικασία υλοποίησης του Προγράμματος για πολίτες και μηχανικούς κι επιβάλλουν μετάθεση της ημερομηνίας έναρξής του, τουλάχιστον ανάλογηςμε τις Περιφέρειες Ανατολικής, Κεντρικής, Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης”.

Ο κ. Κέλλαςανέφερε χαρακτηριστικά πως “οι οδηγίες προς τους πολίτες για αναστολή επισκέψεων και αποφυγή συναθροίσεων ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, έρχονται σε αντίθεση με τη διαδικασία υλοποίησης του Προγράμματος, που επιβάλει, μεταξύ άλλων, επίσκεψη του μηχανικού, αλλά και τεχνικών και συνεργείων στην οικία του πολίτη για τις απαραίτητες ενέργειες”.Επεσήμανε, συγχρόνως, πως “η μετάθεση ημερομηνίας έναρξης του Προγράμματος, δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ως προς τη διαδικασία υλοποίησής του, τη στιγμή, μάλιστα, που η Θεσσαλία συγκαταλέγεται στις επιδημιολογικά ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιφέρειες και ο οδηγός που εκδόθηκε από το Υπουργείο για τις σχετικές διαδικασίες προβλέπει τη δυνατότητα τροποποίησης των ημερομηνιών έναρξης με βάση την εξέλιξη της πανδημίας ανα περιοχή”.

Σημείωσε, ακόμη, πως “και κατά την προηγούμενη έναρξη του «Εξοικονομώ» ήταν η Θεσσαλία που εγκαινίασε την λειτουργία της σχετικής πλατφόρμας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στους Θεσσαλούς μηχανικούς και κατ’ επέκταση στους πολίτες, από το πλήθος επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα, που προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα”.

Τέλος, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, ζήτησε από την κα. Σδούκου να εξεταστεί η δυνατότητα διαφορετικού συστήματος αξιολόγησης των αιτήσεων για υπαγωγή στο Πρόγραμμα, σύμφωνα με την πρόταση του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, μέσω μιας μόνιμα ανοιχτής πλατφόρμας και με μοριοδότηση αιτήσεων και ένταξή τους, μια φορά το χρόνο, ανάλογα με τη σειρά κατάταξης.

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειαςκαι Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝάκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έθεσε ο κ. Κέλλας σχετικά με τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του “Εξοικονομώ” για την Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία, απαντώντας  πως θα τα εξετάσει έγκαιρα και με τη δέουσα προσοχή, προς όφελος του συνόλου των Θεσσαλών πολιτών.

Tags: , ,

Κανονικά θα λειτουργήσει την Παρασκευή η λαϊκή αγορά στο Συκούριο

Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στο Συκούριο θα γίνει κανονικά και σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στην απόφαση Δημάρχου με αριθμό 1560/11-11-2020, ως εξής:

 1. Η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει στην Πλατεία Θέμιδος στην Κοινότητα Συκουρίου.
 2. Στην λαϊκή αγορά, από τους πωλητές που δραστηριοποιούνται σε αυτήν σύμφωνα με την άδειά τους, θα συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, πλην των βιομηχανικών προϊόντων.
 3. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
 4. Οι πωλητές (παραγωγοί- επαγγελματίες) θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 (γάντια, αντισηπτικό).
 5. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές/κοινό.
 6. Θα πρέπει να τηρείται απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
 7. Σε περίπτωση μη τήρησης των αποστάσεων από τους πωλητές που προβλέπονται από την ως άνω ΚΥΑ, επιβάλλονται πρόστιμο στην Α΄παράβαση διοικητικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00 €) ευρώ και αναστολή δραστηριότητας για δέκα πέντε (15) ημερολογιακές ημέρες και στη Β΄ παράβαση διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00 €) ευρώ και αναστολή δραστηριότητας για τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες.

Tags: ,

155 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα

 Πολύ κοντά στο αρνητικό ρεκόρ κινήθηκαν για ακόμα μια φορά την Πέμπτη τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, τη στιγμή που ιδιαίτερα αυξημένοι είναι θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι «αγγίζουν» του 500.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.227 νέα κρούσματα του φονικού ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 85.261, εκ των οποίων το 53.6% άνδρες, ενώ 4.725 (5.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 21.605 (25.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 499 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 153 (30.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 427 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.347 θανάτους συνολικά στη χώρα. 547 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0 έως 104 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 80 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών).

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Γεωγραφική κατανομή

Αναλυτικότερα:

 • 11 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • 646 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
  • 774 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
  • 27 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
  • 14 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
  • 52 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
  • 10 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
  • 26 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
  • 112 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
  • 43 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
  • 7 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
  • 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
 • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου
  • 13 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
  • 109 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
  • 20 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
  • 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 46 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
  • 17 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
  • 77 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
  • 11 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
  • 4 κρούσματα από την Π.Ε. Κέρκυρας
  • 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
  • 68 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
  • 18 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
  • 155 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου
  • 15 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου
  • 107 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
  • 12 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
  • 35 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου
  • 149 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
  • 103 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
  • 31 κρούσματα από την Π.Ε. Ροδόπης
  • 17 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
  • 156 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων
  • 38 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
  • 22 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
  • 61 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
  • 73 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
  • 18 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
  48 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Tags: , ,

Δ. Τεμπών: 4 θετικά κρούσματα covid σε σύνολο 100 δειγμάτων

Σε συνολικό αριθμό 100 δειγμάτων καταγράφηκαν 4 θετικά κρούσματα Covid-19. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 40 έτη και πρόκειται για 1 γυναίκα και 3 άντρες οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχο τους με τη μέθοδο PCR.

Tags: , ,

Κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Σε συνέχεια της Δημόσιας Σύμβασης,  η οποία υπογράφτηκε από τον  Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Νικόλαο Ντίτορα, με αντικείμενο την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών, που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιβαλλοντικές περιοχέςστη Θεσσαλία και στη Στερεά  Ελλάδα, σε εκτέλεση πρωτοκόλλων ή αποφάσεων κατεδάφισης, ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης από την Περιφερειακή ΕνότηταΕύβοιαςκαι θα συνεχιστούν στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της ΣτερεάςΕλλάδας.Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι 31/12/2020,όπως ρητά δεσμεύτηκε ο Συντονιστής στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ.

Αντικείμενο της Σύμβασης είναι η εκτέλεση αμετάκλητων πρωτοκόλλων κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί από τις Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου και τις Δασικές Υπηρεσίες και αφορούν αυθαίρετες κατασκευές σε Ζώνη αιγιαλού και παραλίας, καθώς και σε δασικές εκτάσεις στη χωρική αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο Συντονιστής, διενήργησε αυτοψίες στα σημεία των κατεδαφίσεων και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, προκειμένου να υλοποιηθεί η ομαλή εκτέλεση των εργασιών.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας έχει συντάξει και νέα διακήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, καθώς και αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές εκτάσεις της Θεσσαλίας, η οποία έχει σταλεί στο ΕΣΗΔΗΣ και στην οποία έχει οριστεί η αποσφράγιση των προσφορών και η ανάδειξη του αναδόχου, να γίνει στις 11/12/2020.

Tags: , ,

6 νέοι κυκλικοί κόμβοι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην επ.ο. Λάρισας-Καρδίτσας

Την  μετατροπή  έξι ισόπεδων,  σηματοδοτούμενων  κόμβων σε κυκλικούς, δρομολογεί  η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενισχύοντας το επίπεδο οδικής ασφάλειας τόσο στον  άξονα της επαρχιακής  οδού Λάρισας – Καρδίτσας  όπου προβλέπεται η κατασκευή 5 κυκλικών  κόμβων όσο και στη  νότια παράκαμψη (περιφερειακός) Λάρισας στο ύψος του πρώην ΤΕΙ. Οι έξι νέοι κυκλικοί κόμβοι για τους οποίους εκπονείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας η σχετική μελέτη είναι οι εξής:

 

-Κυκλικός κόμβος 1: Κόμβος Ιτέας, επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με την επαρχιακή οδό Ιτέας – Ορφανών.

-Κυκλικός κόμβος 2: Κόμβος Αστρίτσας, επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με την είσοδο στον οικισμό Αστρίτσας και την παράπλευρη αγροτική οδό.

-Κυκλικός κόμβος 3: Κόμβος Ερμητσίου, επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με την είσοδο στον οικισμό Ερμήτσι.

-Κυκλικός κόμβος 4: Κόμβος Ματαράγκας, επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με την επαρχιακή οδό Ματαράγκας – Κοσκινά.

-Κυκλικός κόμβος 5: Κόμβος ΒΙ.ΠΕ., επί της Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας με οδό προς τη Βιομηχανική περιοχή και με  αγροτική οδό.

-Κυκλικός κόμβος 6: Κόμβος Πανεπιστημίου, επί του περιφερειακού δακτυλίου Λάρισας στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- συγκρότημα Γαιόπολις (ΤΕΙ).

 

« Σε πολύ δύσκολες εποχές για την κοινωνία και την οικονομία, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και εργαζόμαστε με σχέδιο και σύστημα για να αποδώσουμε έργα ουσίας, στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με τη στρατηγική επιλογή μας για κατασκευή κυκλικών κόμβων στο σύνολο του δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, ενισχύουμε το επίπεδο οδικής ασφάλειας σε όλες τις προβληματικές διασταυρώσεις, όπου σημειώνονται τροχαία ατυχήματα. Πρόκειται για μια συντεταγμένη  παρέμβαση, που εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και αναβαθμίζει την περιβαλλοντική ποιότητα του οδικού δικτύου. Οι κυκλικοί κόμβοι είναι η φιλικότερη στο περιβάλλον οδική παρέμβαση. Καταργείται η σηματοδότηση, κερδίζεται χρόνος, δημιουργούνται χώροι πρασίνου, εξοικονομείται ενέργεια, αναβαθμίζεται η αισθητική των περιοχών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Οφέλη

Η επιλογή των παραπάνω θέσεων έλαβε υπόψη:

-τους αυξημένους κυκλοφοριακούς φόρτους που εμφανίζουν  οι  κόμβοι και κατά συνέπεια τις αυξημένες πιθανότητες ατυχημάτων και

-τα πλεονεκτήματα των κυκλικών κόμβων έναντι των σηματοδοτούμενων που είναι:

-Η αυξημένη ασφάλεια αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των κυκλικών κόμβων, σε σχέση με άλλα είδη κόμβων, εξ’ αιτίας της μικρής ταχύτητας που επιβάλλουν, ενώ παρουσιάζουν λιγότερα συνολικά σημεία εμπλοκής και εξάλειψη εμπλοκών αριστερής στροφής.

-Η δυνατότητα αναστροφής, η οποία έχει εξαιρετική σημασία κατά μήκος των εθνικών και επαρχιακών οδών στη χώρα

Σε όλους του κόμβους προβλέπεται η τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης μόνιμης σήμανσης, η ασφάλιση του έργου με την τοποθέτηση μονόπλευρων πλευρικών μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας (ΣΑΟ) και η εγκατάσταση συνεχούς ηλεκτροφωτισμού με φωτεινές πηγές τεχνολογίας LED, που προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας – έως και 85%, καλή απόδοση χρωμάτων, καθιστώντας ευκολότερο για τους χρήστες τον προσανατολισμό τους, μεγάλη διάρκεια ζωής – μέχρι και 100.000 ώρες, με αποτέλεσμα σε λιγότερο συντήρηση και ενιαίο, υψηλής ποιότητας λευκό φως.

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας ύψους 4.000.000 ευρώ στην Ελασσόνα

Προχωρούν οι διαδικασίες  δημοπράτησης του έργου «Αποκαταστάσεις οδών, καθαρισμός ερεισμάτων και κατασκευή τεχνικών Δήμου Ελασσόνας». Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το δεύτερο πρακτικό της δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το έργο αφορά παρεμβάσεις για την  ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο καθώς και σε αγροτικούς δρόμους του Δήμου Ελασσόνας.

 

«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τη δουλειά σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις υποδομές. Δημοπρατούμε ένα έργο ουσίας που ενισχύει την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων στο Δήμο Ελασσόνας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Υλοποιούμε χρήσιμα έργα, που λύνουν καθημερινά, μικρά προβλήματα που όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στη ζωή των ανθρώπων. Δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Εθνική Οδό  (παλαιά και νέα) Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης, στην Εθνική Οδό Ελασσόνας – Δεσκάτης, στην Εθνική Οδό Ελασσόνας – Κατερίνης, στις Επαρχιακές Οδούς 11, 13, 16, 17, 18, 21, 23, 26 και σε τμήματα του δημοτικού και αγροτικού δικτύου του Δήμου Ελασσόνας. Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η αποκατάσταση βατότητας των οδών ώστε να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία οχημάτων και εμπορευμάτων.

 

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν είναι οι ακόλουθες:

 • Γενικές εκσκαφές, διάνοιξη τάφρων, άρση καταπτώσεων.
 • Καθαρισμός και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος, απομάκρυνση φερτών που εμποδίζουν την απορροή, απομάκρυνση βλάστησης.
 • Καθορισμός ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με οδούς.
 • Ενίσχυση πρανών οδού με επιχώματα – λιθορριπή σε θέσεις καθιζήσεων, διάστρωση επιχωμάτων σε αγροτικές – δημοτικές οδούς.
 • Καθαρισμός υπαρχόντων τεχνικών, ενίσχυση και επισκευή φρεατίων και τεχνικών εισόδου και εξόδου.
 • Κατασκευή σωληνωτών διαφόρων διατομών εγκάρσια και κατά μήκος της οδού για την παροχέτευση ομβρίων και την αποκατάσταση παρόδιων προσβάσεων.
 • Επέκταση κιβωτοειδών οχετών.
 • Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, ραμπών πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες, ιρλανδικών διαβάσεων
 • Εξυγίανση – αποκατάσταση οδοστρωμάτων, βελτίωση προσβασιμότητας και ποιότητας κύλισης με κατασκευή και ενίσχυση – συμπλήρωση υφιστάμενης οδοστρωσίας
 • Εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται έντονες ρηγματώσεις – καθιζήσεις.
 • Εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης – συμπλήρωσης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης καθώς και στηθαίων ασφαλείας με βάση τα χαρακτηριστικά των οδών.

Tags: , ,

Μάξιμος: Αμοιβαία επωφελής συνεννόηση για εξόφληση αγροτικού ρεύματος

«Η δυνατότητα να αναστέλλεται από τη ΔΕΗ η έκδοση λογαριασμού από τον Μάιο ως το Σεπτέμβριο είναι ένα θετικό βήμα που μπορεί να οδηγήσει σε αμοιβαία επωφελή συνεννόηση στην εξόφληση των αγροτικών λογαριασμών ρεύματος. Η ΔΕΗ ή ο εκάστοτε πάροχος ενέργειας, πρέπει να κατανοεί τις ιδιαιτερότητες της αγροτικής παραγωγής και να δίνει την απαραίτητη πίστωση χρόνου για την εξόφληση των λογαριασμών, αλλά και οι αγρότες, εφόσον διαπιστώνουν έμπρακτα αυτή την κατανόηση, οφείλουν να τηρούν τις δεσμεύσεις που περιέχουν ακόμα και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη σε ερώτησή του για τις οχλήσεις εισπρακτικών εταιριών σε αγρότες για ανεξόφλητους άλλα πρόσφατους λογαριασμούς ρεύματος, που προέρχονται κυρίως από την χρήση ενέργειας για την άρδευση καλλιεργειών.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός, κοινοποιώντας έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Γιώργου Στάσση, σημειώνει ότι η  συναίσθηση των ιδιαιτεροτήτων του κλάδου των αγροτών άλλα και των πρωτόγνωρων συνθηκών που όλοι βιώνουμε, έχει οδηγήσει την ΔΕΗ στην παροχή ενός ευνοϊκού προγράμματος διακανονισμών, που έρχεται να ενισχύσει το ισχύον από τον Οκτώβριο του 2019, για τους αγροτικούς της πελάτες.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «όλοι οι αγροτικοί πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης, με την καταβολή  του 15% ή 20% της οφειλής τους στη ΔΕΗ και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε έως 18 ή 24 δόσεις, αντίστοιχα». Επιπλέον, ενημερώνει ότι και για αυτούς που εισπράττουν μεταχρονολογημένα σε σχέση με το χρόνο που καταναλώνουν, παρέχεται «η δυνατότητα αναστολής έκδοσης των λογαριασμών για τους μήνες από Μάιο έως και Σεπτέμβριο, μετά από αίτηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η διαδικασία έγκρισης και για τα δυο προγράμματα γίνεται σε οποιοδήποτε κατάστημα ΔΕΗ με την υποβολή σχετικής αίτησης ή τηλεφωνικά μέσω του πανελλαδικού τηλεφωνικού κέντρου, καλώντας στο 11770».

Όσον αφορά στις οχλήσεις πελατών για ανεξόφλητους λογαριασμούς σημειώνεται ότι η ΔΕΗ «κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Προμήθειας, δύναται η ίδια ως προμηθευτής Ηλεκτρικής Ενέργειας ή εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες της να επικοινωνούν με τον Πελάτη μετά τη λήξη της οριζόμενης προθεσμίας υπενθυμίζοντάς του την οφειλή και αναζητώντας εξειδικευμένες λύσεις για την διευθέτηση των οφειλών του. Σχετική ενημέρωση για τη δυνατότητα αυτή της ΔΕΗ, όταν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, υπάρχει επιπρόσθετα και στο έντυπο του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικότερα, ο εξωτερικός συνεργάτης της Επιχείρησης επικοινωνεί με τους πελάτες, προκειμένου, για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους, να τους ενημερώσει για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμης οφειλής, να ανευρεθεί εξωδικαστική λύση για τη διευθέτησή της και έτσι να αποφευχθούν οι επιπτώσεις από την έκδοση εντολής διακοπής ηλεκτροδότησης στην παροχή τους και άλλες νόμιμες ενέργειες εκ μέρους της Επιχείρησης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης στην κοίτη του Ενιπέα ποταμού

Ξεκινούν, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  λόγω θεομηνίας, τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αποκατάσταση  υποδομών  που καταστράφηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανός στην ευρεία κοίτη του Ενιπέα ποταμού.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε δύο  συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 496.000 ευρώ για τα  έργα:

-Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 στην περιοχή του Δ.Δ. Κεραμιδίου εντός της ευρείας κοίτης του Ενιπέα Ποταμού και

-Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 στην περιοχή των Δ.Δ. Βασιλί, Ευιδρίου και Υπέρειας εντός της ευρείας κοίτης του Ενιπέα ποταμού

«Με ταχύτατες διαδικασίες προχωράμε στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το πέρασμα του Ιανού από τη Θεσσαλία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Είμαστε παρόντες με τις τεχνικές μας υπηρεσίες από την πρώτη στιγμή, επιχειρούμε  καθημερινά και δώσαμε προσβασιμότητα στο  99% των κατεστραμμένων δρόμων και γεφυρών. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος λόγω θεομηνίας  η διαδικασία συντήρησης αναχωμάτων, υδατορεμάτων και καθαρισμού ποταμών. Μέχρι σήμερα ολοκληρώσαμε και έχουμε σε εξέλιξη  έργα αποκατάστασης, προϋπολογισμού άνω των  25 εκατ. ευρώ. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Υπουργείο Υποδομών για να μπορέσουμε να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί και να ολοκληρώσουμε γρήγορα τα έργα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Tags: ,

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία για την προκλητική παρουσία περιφερειακής συμβούλου της Χ.Α.

Στο περιφερειακό συμβούλιο της 12ης Νοεμβρίου που συζητούσε για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2021 και έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, η περιφερειακή σύμβουλός της παράταξης της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε με φωτογραφία του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Η. Κασιδιάρη. Η εν λόγω κίνηση αρχικά είτε πέρασε απαρατήρητη, είτε δεν έκανε καμία εντύπωση σε κανέναν περιφερειακό σύμβουλο. Η έντονη αντίδραση της Αριστερής Παρέμβασης ουσιαστικά ανάγκασε και τις υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν θέση και τελικά τον πρόεδρο του περιφερικού συμβουλίου, μετά από διαπραγματεύσεις να αποβάλει την εκπρόσωπό της Χρυσής Αυγής από τη συνεδρίαση.

Δεν εκτιμούμε πως η εν λόγω ενέργεια της εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής έλαβε χώρα σε ένα ουδέτερο πολιτικό πλαίσιο. Το πολιτικό πλαίσιο της ανοχής τέτοιων ενεργειών ουσιαστικά τέθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο της 19ης Οκτωβρίου, όπου παρόλο την κατάθεση ρητών προτάσεων τόσο από την Αριστερή Παρέμβαση όσο και από τη Λαϊκή συσπείρωση, για εκκίνηση διαδικασίας συνολικής αποπομπής της εν λόγω παράταξης από το περιφερειακό συμβούλιο και διακοπή κάθε διευκόλυνση της, η πλειοψηφία του συμβουλίου (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι,  “Πρωτοβουλία” – Κουρέτας) εξέδωσε ένα γενικόλογο ψήφισμα που επικροτούσε απλά την απόφαση του δικαστηρίου της 7ης Οκτωβρίου και δόξαζε τους «θεσμούς της δημοκρατίας».

Το πλέον κωμικοτραγικό είναι πως η σύμβουλός της Χ.Α. που στη συνεδρίαση της 19ης Οκτωβρίου πάσχιζε να αποδείξει πως δεν έχει καμία σχέση με τα φασιστοειδή που φυλακίστηκαν για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σε μια επίδειξη όψιμου, σχεδόν σάπιου ηρωισμού βάλθηκε να υπερασπιστεί εκ των υστέρων των πολιτικό της μέντορα Κασιδιάρη. Είναι η ίδια που το 2015 δήλωνε: « Συνυπέγραψα με το σύζυγο μου και γνήσιο εθνικιστή την επιθυμία μας να δικαστούμε μαζί με τον αρχηγό μας Ν. Μιχαλολιάκο»… Η εν λόγω σύμβουλός είναι λοιπόν εκείνη που δεν έχει καμία σχέση κατά την άποψη της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου και των «θεσμών της δημοκρατίας»  με την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ και το ναζισμό…!

Η ασυλία των μελών της ΧΑ που εκλέχτηκαν σε περιφερειακά συμβούλια δεν έχει να κάνει με την νομική «αναρμοδιότητα» που επικαλείται κυρίως η παράταξη της ΝΔ. Έχει κυρίως να κάνει με το γεγονός πως οι μηχανισμοί του αστικού κράτους σε καμία περίπτωση δεν στρατεύτηκαν στην κατατρόπωση του φασισμού και του ναζισμού. Αντιθέτως υπάρχει ένα ανοιχτό συνεχές που δεν εκφράζεται μόνο στα σώματα ασφαλείας, αλλά σε βαθύτερα ρεύματα πολιτικής ενοποίησης των αστικών πολιτικών δυνάμεων. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία οι σχέσεις ακροδεξιάς, «θεσμικής» δεξιάς έχουν υλική και πολιτική βάση. Οι χαιρετισμοί του πρώην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Παπαδημόπουλου σε εκδηλώσεις ακροδεξιών δεν είναι εξάλλου μακρινά πολιτικά γεγονότα. Όπως δεν ξεχνάμε πως η περιοχή στην οποία ξεπλύθηκε και ανδρώθηκε επιχειρηματικά ο δολοφόνος του Ν. Τεμπονέρα είναι ο Βόλος.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία όλα αυτά τα χρόνια αρνήθηκε να δεχτεί ως ισότιμο συνομιλητή τη ΧΑ και τους εκπροσώπους της στα περιφερειακά συμβούλια. Πάλεψε με κάθε τρόπο στους δρόμους για το ξερίζωμα του φασισμού. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει και σήμερα απέναντι στη φασίζουσα κυρίαρχη πολιτική του δόγματος νόμος και τάξη για την κυριαρχία της χούντας των πολυεθνικών και στα νεοσύστατα ναζιστικά και εθνικιστικά μορφώματα διασποράς μίσους εναντίων των καταπιεσμένων.

 

Tags: , ,

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Όλοι στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων σε καλεί να συμμετέχεις στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών εργατικών σωματείων  ώστε να αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και να απαιτήσουμε λύσεις εδώ και τώρα.

Λύσεις για να υπερασπιστούμε την ζωή μας στην έξαρση της φονικής πανδημίας. Λύσεις για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε την δραστηριότητα μας.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις απαιτώντας:

 • Να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να επιταχθεί ΤΩΡΑ ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.Να εξοπλιστούν και να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο.
 • Θέλουμε Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα για όλους, σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες.
 • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσους πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές, στους κτηνοτρόφους από τον καταρροϊκό πυρετό. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα δίνονται σε πληττόμενους συναδέλφους πχ (κτηνοτρόφους, ελαιοπαραγωγούς, παραγωγούς λαϊκών αγορών κλπ). Όταν την ίδια ώρα «μπουκώνονται» με δισεκατομμύρια ευρώ βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.
 • Να δοθούν άμεσα και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής ζημιάς, οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχει πληγεί η παραγωγή τους από φυσικές καταστροφές ή νόσους. Ανησυχούμε, ότι με πρόσχημα τις πλημμύρες ο ΕΛΓΑ καθυστερεί να αποστείλει τα πορίσματα των εκτιμήσεων άρα και να δώσει έγκαιρα και άμεσα τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους.
 • Για τους συναδέλφους πλημμυροπαθείς, να δοθεί εδώ και τώρα σε όλους τους δικαιούχους η προκαταβολή σε όσους δεν την έχουν πάρει για αδιευκρίνιστες αιτίες και λόγους παρά τις επίμονες διαμαρτυρίες μας. Να εξοφληθεί άμεσα το σύνολο των αποζημιώσεων.
 • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωση μας.
 • Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.
 • Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Να υπάρχει αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.
 • Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες-κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους.
 • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ή χωραφιών σε αγρότες-κτηνοτρόφους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια.
 • Να δοθεί στις αγρότισσες μητέρες ειδικό επίδομα φροντίδας ανήλικων τέκνων (ως 14 ετών) για όσο διαρκεί το lockdown.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία σε ένα σύστημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα, που είναι εστίες μετάδοσης. ­

­ Που στριμώχνονται καθημερινά ασφυκτικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που βιώνουν την απειλή της ανεργίας, που είναι αντιμέτωποι με νέα επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα τους. ­

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρούς επαγγελματίες, που έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του λουκέτου.

Τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν να μπαίνουν στο στόχαστρο τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους για να σωθούν άλλη μια φορά οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. ­

Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, δεν θα φορτώσουν ξανά στις πλάτες μια ακόμα οικονομική κρίση, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην πολιτικη που θυσιαζει την υγεια και τα δικαιωματα μας.

Αντιδρούμε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για να επιβληθούν  νέα μέτρα καταστολής, καθώς και περιορισμού της μαζικής λαϊκής δράσης.

Αντιμετωπίζουν διαχρονικά με αυταρχισμό και καταστολή τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας και τώρα βρήκαν ως πρόσχημα την πανδημία.

Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα είναι αυτό που τηρεί αυστηρά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες  για την κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, παντού!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να μείνει όρθιος ο λαός στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας, να οργανώσει την λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

Παίρνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας συνεχίζουμε την παρέμβασή μας σε κάθε νομό, σε κάθε χωριό, μέσα από τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους την ανάδειξη και διεκδίκηση κάθε προβλήματος που απασχολεί εμάς και την κοινωνία.

Ξέρουμε πως μόνο με την οργάνωση και τους αγώνες μας είχαμε αποτελέσματα, αποσπάσαμε λύσεις, ικανοποιήθηκαν αιτήματα.

 

 

Tags: , ,

Νέα συνεργασία PALACE 91,4 και Δίκτυο ΣΚΑΙ

Ο PALACE 91,4 έχει τη χαρά να ανακοινώσει τη νέα συνεργασία του με τον ΣΚΑΙ 100,3.

Στόχος μας η έγκυρη ενημέρωση σ ΄ όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε συνδυασμό πάντα με τις αγαπημένες παραγωγές του PALACE 91,4 το πρόγραμμα του σταθμού προσφέρει την πληρέστερη ραδιοφωνική ενημέρωση.

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.

 

Νοέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC