Tags: , ,

19 νέα κρούσματα Covid στη Θεσσαλία

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Από  30/9/2020 ώρα 14:00  έως 01/10/2020 ώρα 14:00

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα Covid -19.

12 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων(25/09/2020)-(28/09/2020)-(29/09/2020) και προέκυψαν δέκα κατόπιν Ιχνηλατήσεως ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Τρικάλων και ένα κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος 1 κρούσμα επέστρεψε πρόσφατα από το εξωτερικό και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο.

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19.

1 κρούσμα προέρχεται από συρροή κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο και εξετάστηκε στο Π.Γ.Ν. Λάρισας ενώ 1 ακόμη κρούσμα εξετάστηκε μετά από συμπτωματολογία στο Γ.Ν. Λάρισας.

-Στην περιοχή του Βόλου

Καταγράφηκε 2 νέο κρούσμα Covid -19.

Εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωμάτων.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19.

1 κρούσμα αποτελεί στενή επαφή κρούσματος (25/09/2020)και προέκυψε κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 1 ακόμη εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωματολογίας.

Tags: , ,

Μάξιμος: Αποκατάσταση ζημιών ζητά ο ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων

Να εξετάσουν το αίτημα του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ενιπέα Φαρσάλων που αιτείται την αρωγή της πολιτείας, μετά την καταστροφική πλημμύρα στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, για την αποκατάσταση φραγμάτων, αναχωμάτων, στραγγιστικών δικτύων, αγροτικών δρόμων και αρδευτικού δικτύου, ζητά με Αναφορά του στους αρμόδιους υπουργούς ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην Αναφορά του στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαυρουδή Βορίδη και Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο επισυνάπτει την επιστολή του προέδρου του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων κ. Τάσου Δραχμάνη με θέμα: «Ζημιές από την πλημμύρα της 19.09.20» (28.09.20, αρ. πρωτ. 874), στην οποία αναφέρονται οι ανυπολόγιστες ζημιές που προκλήθηκαν στην επαρχία Φαρσάλων από τις τεράστιες ποσότητες νερού που υπερχείλισαν από τον ποταμό Ενιπέα. Μεταξύ των ζημιών συγκαταλέγονται αυτές στα τρία φράγματα -στο Ευίδριο, Πυργάκια, και Υπέρεια- το σπάσιμο των αναχωμάτων στους συλλεκτήρες Τ10 Ταμπάκου και Χαϊδορέματος, Τ0 Πολυδομείου και Τ0 Δρίσκολης, που κατέστρεψαν το 80% των αγροκτημάτων της επαρχίας, η καταστροφή του στραγγιστικού δικτύου και των αγροτικών δρόμων, η διάλυση του επιφανειακού και υπόγειου αρδευτικού δικτύου των γεωτρήσεων.

Ο Οργανισμός σημειώνει ότι δεν διαθέτει ούτε τις μηχανολογικό εξοπλισμό ούτε τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών και ζητά την αρωγή της πολιτείας άμεσα, καθώς επίκειται η συγκομιδή των εναπομεινάντων προϊόντων.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν άμεσα στην αξιολόγηση και την ικανοποίηση του αιτήματος του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων και την ενημέρωσή του επ’ αυτού.

 

 

 

Tags: , ,

Αναβάλλεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσείων Εθνικής Αντίστασης

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας ενημερώνει πως μετά τα νέα προληπτικά μέτρα του Υπουργείου Υγείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον ιό COVID-19 βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναβάλλει εκ νέου το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσείων Εθνικής Αντίστασης με θέμα : «Δικτύωση, συνεργασία, ανταλλαγή ιστορικού υλικού και ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και των αγώνων του λαού μας».

Το συνέδριο επρόκειτο να διεξαχθεί στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας και στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι Κατσίγρα στις 2, 3 & 4 Οκτωβρίου του 2020 σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού κι Επιστημών και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-  Μουσείο Ι. Γ. Κατσίγρα.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας παραμένοντας αφοσιωμένος στον στόχο του για την πραγματοποίηση του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μουσείων Εθνικής Αντίστασης θα ενημερώσει το κοινό για την όποια εξέλιξη.

 

Tags: , ,

Φυτοϋγειονομικός έλεγχος διακινουμένου σπόρου τομάτας και πιπεριάς κοινοτικής προέλευσης

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπενθυμίζει ότι οι σπόροι τομάτας και πιπεριάς κατά την διακίνησης τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συνοδεύονται με φυτοϋγειονομικό διαβατήριο.

Για την προστασία της χώρας από την εισαγωγή και διάδοση επιβλαβών οργανισμών, οι Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, που αποτελούν τις αρμόδιες υπηρεσίες φυτοϋγειονομικού ελέγχου, πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς φυτοϋγειονομικούς ελέγχους κατά την άφιξη των φορτίων σπόρων τομάτας και πιπεριάς άλλων Κρατών Μελών.

Οι έμποροι – διακινητές οι οποίοι διακινούν σπόρους τομάτας και πιπεριάς από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε., υποχρεούνται να ενημερώνουν εγγράφως, τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη του φορτίου, τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (ΤΑΑ&Ε) των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Τα ΤΑΑ&Ε ενημερώνουν στη συνέχεια τις αρμόδιες υπηρεσίες φυτοϋγειονομικού ελέγχου σχετικά με την άφιξη φορτιών σπόρων τομάτας και πιπεριάς.

Οι υπηρεσίες φυτοϋγειονομικού ελέγχου υποχρεούνται μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την σχετική ενημέρωση των ΤΑΑ&Ε να πραγματοποιούν τους προβλεπόμενους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους (εγγράφων, ταυτότητας και φυσικό έλεγχο). Ο έλεγχος εγγράφων και ταυτότητας λαμβάνει χώρα στο 100% των σπορομερίδων, που προέρχονται από Κράτη Μέλη.

Εφόσον από τον έλεγχο εγγράφων προκύπτει ότι οι σπόροι έχουν ελεγχτεί με ELISA (ανοσολογική μέθοδος) τότε υποχρεωτικά λαμβάνεται επίσημο δείγμα από τους φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές προκειμένου να γίνει έλεγχος των σπόρων με q-PCR (real time PCR).

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας, στα τηλέφωνα 2413 511110, -119, -181.

 

 

Tags: , ,

Λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς στον ΕΛΓΑ τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ Αλέκος Χονδρονάσιος ενημερώνει τους παραγωγούς που έπαθαν ζημιά από υπερβολική βροχόπτωση – πλημμύρα στις 18/9/2020  ότι έχει γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα  5/10/2020.

Η δήλωση γίνεται χωρίς καταβολή τελών, καθώς αυτά θα συμψηφιστούν με την αποζημίωση.

Οι παραγωγοί πρέπει να αφήσουν τον τυπικό μάρτυρα τρεις σειρές κατά μήκος του αγροτεμαχίου αμάζευτο.

Περισσότερες πληροφορίες στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου, στο παλιό Δημαρχείο Νίκαιας, τηλέφωνο 2410921214, 2410921330.

 

Tags: ,

Άννα Βαγενά: Υπουργός τιμωρός

 Έξι μήνες είχαν στη διάθεσή τους η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για να προετοιμάσουν ένα οργανωμένο σχέδιο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Αντ’ αυτού, τα σχολεία άνοιξαν με το πανηγυρικό φιάσκο με τις υπερμεγέθεις μάσκες, που κόστισαν 6,2 εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος, με 20.000 λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε σχέση με πέρυσι, με τάξεις με 25 και 30 παιδιά, χωρίς επαρκές προσωπικό καθαριότητας και με επικοινωνιακά ψέματα.

Ψέματα όπως ότι έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής 24 δις ευρώ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχουν διατεθεί 4,6 δις ευρώ. Όπως επίσης ψέμα – για να μη χρησιμοποιήσω κάποια πιο βαριά λέξη – είναι ότι οι αντιδράσεις των μαθητών συνοψίζονται στην άρνηση της χρήσης μάσκας. Αυτό το ψέμα, βέβαια, διέψευσαν περίτρανα οι ίδιοι οι μαθητές, που φορούσαν μάσκα σε πρόσφατη μαζική πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν.

Οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις σε πάνω από 700 σχολεία στη χώρα, γιατί αυτό το μέσο έχουν στη διάθεσή τους για διεκδικήσουν τα αυτονόητα, για το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση με στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας τους και κατ’ επέκταση της υγείας των γονιών τους, των παππούδων και των γιαγιάδων τους.Νομίζω ότι είναι κατανοητό να νιώθουν θυμό για τον επιπλέον λόγο ότι βλέπουν η κυβέρνηση να μην είναι τόσο φειδωλή όταν πρόκειται για την ενίσχυση του βαλαντίου των ΜΜΕ, με τα 22, πλέον, εκατομμύρια που έκρινε ότι πρέπει να δοθούν σε αυτά κατά προτεραιότητα σε σχέση με την υγεία και την παιδεία.

Πώς αντιδρά, λοιπόν, η Υπουργός Παιδείας σε αυτόν τον καθόλου παράλογο και καθόλου απρόβλεπτο ξεσηκωμό των μαθητών; Με τιμωρία. Τιμωρία και εκβιασμό.Ανακοινώνει πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών,  Σαββάτων και σχολικών περιπάτων και πως ξεκινά από σήμεραυποχρεωτική σύγχρονη τηλεκπαίδευση σε κάθε κατειλημμένο σχολείο και μάλιστα με ευθύνη του διευθυντή. Λέει, δηλαδή, στα παιδιά, πως αγνοεί παντελώς τα δίκαια αιτήματά τους και επιχειρεί να καταστείλει τις καταλήψεις. Με Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο απάντησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Αθήνα και με αντίστοιχη πορεία στη Θεσσαλονίκη.

Πριν από δύο χρόνια, υπουργοί της ΝΔ χαιρέτιζαν τις καταλήψεις εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, μίας συμφωνίας που σήμερα η ΝΔ θεωρεί ιστορική, όσο και αν προσπαθεί το κρύψει, ενώ σήμερα, όπως δηλώνουν, τους «προκαλούν αηδία».

Εγώ χαίρομαι όταν βλέπω τα παιδιά να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, γιατί αυτό είναι που θέλω από τους νέους, να είναι ενεργοί πολίτες και όχι παθητικοί, αποβλακωμένοι μπροστά σε οθόνες διαδικτυακών ενίοτε σκουπιδιών. Και όσο πιο συντηρητική, κυνική και ανάλγητη είναι η εξουσία που έχουν απέναντί τους τόσο πιο δυναμική περιμένω και ελπίζω να είναι η αντίδρασή τους. Αλλιώς, αλίμονό μας.

 

 

 

Tags: ,

Μήνυμα του Δημάρχου Κιλελέρ για την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας

Γιορτάζουμε σήμερα, 1η Οκτωβρίου, την παγκόσμια ημέρα για την τρίτη ηλικία. Το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να πούμε δυνατά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, γυναίκες και άντρες, γονείς, γιαγιάδες και παππούδες οι οποίοι με τόσους κόπους, προσωπικές θυσίες και αγώνες μας οδηγήσατε στο σήμερα. Γνωρίζουμε ότι περάσατε δύσκολα χρόνια. Δεν ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι από σας στερηθήκατε ακόμα και τα βασικά για να μας μεγαλώσετε. Ίσως το ευχαριστώ να είναι λίγο. Η λέξη ευγνωμοσύνη είναι αυτή που σας αρμόζει! Χρόνια Πολλά!

Αθανάσιος Νασιακόπουλος, Δήμαρχος Κιλελέρ

Tags: ,

Χρ. Κέλλας: Απολογισμός του έργου της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας

Απολογισμό του έργου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής πραγματοποίησε ο πρόεδρός της και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην τελευταία συνεδρίαση της συνόδου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι η Επιτροπή πέτυχε δύο κύριους στόχους της, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό των εργασιών της, αφενός μεν συμβάλλοντας καθοριστικά στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την υπαίτια πρόκληση θανατηφόρων τροχαίωνκαι, αφετέρου, διασφαλίζοντας την ένταξη του μαθήματος της οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σπουδών των σχολείων.

Ειδικότερα, σε σχέση με την αυστηροποίηση της νομοθεσίας,αναφέρθηκε στην τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 290Α τουΠοινικού Κώδικα με τον ν. 4637/2019, άρθρο 4 παρ. 3, που ορίζει ότι,εφόσον ο οδηγός έχει καταναλώσει οινόπνευμα ή έχει καταναλώσει ουσίεςείτε οδηγεί επικίνδυνα και προκαλέσει ατύχημα, που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη, ενώ για την πρόκληση ενός θανάτου προβλέπεται τουλάχιστον δεκαετής κάθειρξη και για την πρόκληση πολλών θανάτων το δικαστήριο δύναται να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Περαιτέρω, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔσημείωσε ότι, απ’ την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, τέθηκε ως προτεραιότητα η ενίσχυση της οδικής εκπαίδευσης, εστιάζοντας αντιστοίχως στη νομοθετική πρόβλεψη για το μάθημα της οδικής ασφάλειας στο σχολεία. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως, με το άρθρο 1 του ν. 4692/2020, η οδική ασφάλεια εντάχθηκε στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σπουδών αντί της ευέλικτης ζώνης,πιλοτικά από τη φετινή χρονιά. Ωστόσο, υπογράμμισε πως μελλοντικά θα πρέπει να εξεταστεί η διεύρυνση της διδασκαλίας του μαθήματος συνδυαστικά με την επικαιροποίηση της κατάρτισης των διδασκόντων.

Επιπλέον, ο κ. Κέλλας επισήμανε ότι επιτυχία των εργασιών της Επιτροπής είναι ότι διασφαλίστηκε περισσότερος χώρος και χρόνος έκφρασης για προσωπικότητες και μη κυβερνητικούς φορείς, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην οδική ασφάλεια, ώστε να επικοινωνήσουνπληρέστερα τις δράσεις και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους μέσα από το βήμα της εθνικής αντιπροσωπείας. Παράλληλα, έκανε αναδρομή στις θεματικές κάθε συνεδρίασης, που θα περιληφθούν στην έκθεση των εργασιών, η οποία θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρμόδιους υπουργούς.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Επιτροπής συγχάρηκαν τον κ. Κέλλα και όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη πορεία των εργασιών.

Tags: ,

Μάξιμος: Κίνδυνοι από κακόβουλα fake news για πανδημία και κυβερνοεπιθέσεις

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να εστιάσουμε πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διάδοσης, κυρίως μέσω του διαδικτύου, fakenews για την πανδημία, την παραπλάνηση και τη χειραγώγηση των πολιτών, αλλά και των κυβερνοεπιθέσεων και άλλων κακόβουλων παρεμβάσεων». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της 7ης Συνάντησης της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της EUROPOL, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ κ. Ίλβα Γιόχανσον και του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας –που ασκεί το τρέχων εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ- κ. Χορστ Ζέεχοφερ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός όσον αφορά στο BREXIT χαιρέτησε «τις προβλέψεις για τη μελλοντική δικαστική μας συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο σε ποινικές υποθέσεις», ενώ σχετικά με τον προγραμματισμό της EUROPOL δήλωσε ότι θεωρεί θετική την ενίσχυση του θεσμού των liaison officers/αξιωματικών συνδέσμων (οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν σημαντικό έργο στη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών, αλλά και με τρίτες χώρες στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως η διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικών, όπλων, αλλά και της τρομοκρατίας).

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί σε χώρες της Ασίας, όπως το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, το Πακιστάν αλλά και η Τουρκία που είναι χώρες καταγωγής και διέλευσης μεταναστών και διακίνησης ναρκωτικών προς την Ευρώπη». Μάλιστα, απευθυνόμενος προς την Επίτροπο κ. Γιόχανσον υπογράμμισε ότι «ιδιαίτερα για την Τουρκία, λόγω του διαφορετικού περιεχομένου που δίνει στον όρο τρομοκρατία, καθώς με την κατηγορία αυτή συλλαμβάνονται και φυλακίζονται χιλιάδες αντιφρονούντες, μη αρεστοί στο καθεστώς Ερντογάν, όπως για παράδειγμα ο αρχηγός του τρίτου κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, θεωρώ εύλογο να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την EUROPOL που προβλέπει την ανταλλαγή δεδομένων». Στην τηλεδιάσκεψη από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ακόμη ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ κ. Κώστας Καραγκούνης.

Tags: , ,

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την Πολεμική Αεροπορία

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, το προσωπικό των μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας, που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και της Μαγνησίας (110 ΠΜ –  111ΠΜ – ΔΑΚ – ΕΚΑΕ – 1 ο ΑΚΕ – 140 ΣΕΠΗΠ – Μοίρα ΑΤΑ – ΠΜΚ – ΕΛΔΑ/Λάρισας – ΚΜΗ) συγκέντρωσε και παρέδωσε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της περιοχής της Καρδίτσας και των Φαρσάλων. Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας. Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης παραδόθηκαν το πρωί της Πέμπτης από στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

 

Tags: ,

Τρέχει η μελέτη βελτίωσης της οδού Λάρισα-Φάρσαλα

Με ταχύτατο ρυθμό εξελίσσεται η μελέτη βελτίωσης της εθνικής οδού Λάρισας – Φαρσάλων, μετά την μεταβίβαση της αρμοδιότητας επίβλεψης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

H Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη δώσει εντολές εκπόνησης:

– γεωτεχνικών ερευνών και γεωτεχνικών μελετών για την ολοκλήρωση των μελετών τεχνικών έργων  και

– μελετών οδοποιίας προκειμένου να ολοκληρωθεί το αντικείμενο της μελέτης.

Στο πλαίσιο των παραπάνω περιλαμβάνεται η διενέργεια ακόμη 6 δειγματοληπτικών

γεωτρήσεων σε θέσεις τεχνικών  έργων (γεφυρών και  διαβάσεων).

Δημοπρατήθηκαν οι  2 νέες μελέτες

Επίσης, με πιστώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν δημοπρατηθεί και βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσης της διαδικασίας  δημοπρασίας:

– η νέα μελέτη,  ποσού 1.468.000 ευρώ, που ολοκληρώνει την  μελέτη βελτίωσης της ε.ο. Λάρισας-Φαρσάλων και

-η μελέτη του τμήματος «από Ι/Κ Νότιας Παράκαμψης Λάρισας έως αρχή παράκαμψης Νίκαιας», ποσού 350.000 ευρώ, που «κουμπώνει» με το τμήμα Νίκαια-Φάρσαλα .

«Αγαπάμε  την ευθύνη και το αποδεικνύουμε  στην πράξη και όχι με λόγια» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Λίγους μήνες μετά την μεταβίβαση της αρμοδιότητας του δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα,  καταφέρνουμε με πολλή δουλειά και στρατηγική συνεργασία να ξεπεράσουμε εμπόδια του παρελθόντος και να οδηγηθούμε σε δημιουργικά αποτελέσματα, που  διαχέονται  στην κοινωνία. Ευχαριστώ  τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή  για την εμπιστοσύνη και τη διορατικότητα του. Προχωράμε με γρήγορο ρυθμό στις γεωτεχνικές μελέτες, δημοπρατήσαμε τις απαραίτητες συμπληρωματικές μελέτες και προετοιμαζόμαστε ώστε με την πλήρη ωρίμανση, να εντάξουμε την κατασκευή του δρόμου σε χρηματοδοτικό εργαλείο. Παραδώσαμε σε κυκλοφορία τον  κυκλικό κόμβο στην είσοδο της πόλης των Φαρσάλων και ολοκληρώνουμε τον  κυκλικό κόμβο στη συμβολή της οδού Φαρσάλων με την  περιφερειακή Τρικάλων, οριοθετώντας τον νέο οδικό άξονα. Με ταχύτητα, ρυθμό, απλοποίηση και αυτοματισμό ενεργειών φτάνουμε σε αποτελέσματα. Σχεδιάζουμε και δρομολογούμε έργα  που δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην τοπική, πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Tags: , ,

Βιολογικό καθαρισμό αποκτά η Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ

Βιολογικό καθαρισμό αποκτά το επόμενο διάστημα ο οικισμός της Νίκαιας  στο Δήμο Κιλελέρ. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Έργα Επεξεργασίας Λυμάτων Νίκαιας», προϋπολογισμού 3.618.320 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Νίκαιας. Πρόκειται για δυο υποέργα του «Έργου Διαχείρισης Αστικών Λυμάτων Νίκαιας». Το πρώτο έργο που αφορά την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης, βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Στη Νίκαια επενδύουμε σε ένα έργο ουσίας που δίνει λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, βελτιώνουμε τις υγειονομικές συνθήκες και αλλάζουμε  το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή. Μέσω της ανακύκλωσης των επεξεργασμένων λυμάτων οδηγούμαστε σε ορθή διαχείριση ενός σημαντικού φυσικού πόρου, όπως είναι το νερό» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας».

Το έργο

Αφορά στην υλοποίηση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) για τη διαχείριση των λυμάτων του οικισμού της Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ, που είναι οικισμός «Γ΄ προτεραιότητας» ως προς την Οδηγία για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων. Προβλέπεται μέθοδος ενεργού ιλύος – παρατεταμένου αερισμού. Η ΕΕΛ πρόκειται να κατασκευαστεί βόρεια του οικισμού της Νίκαιας και εντός των διοικητικών ορίων της ΔΚ Νίκαιας στη θέση «Καρά πηγάδι», σε οικόπεδο εμβαδού περίπου 17 στρεμμάτων. Η τελική διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων θα γίνεται με απόρριψη στον πλησιέστερο στη θέση κατασκευής της ΕΕΛ επιφανειακό υδάτινο αποδέκτη που είναι η τάφρος Ι8.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει ειδικότερα :

 • Την εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης – Μελέτη Εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας
 • Την κατασκευή των έργων για την ολοκλήρωση της ΕΕΛ με βάση τη μελέτη εφαρμογής
 • Τη θέση σε αποδοτική λειτουργία και τις δοκιμές ολοκλήρωσης, με σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο του οικισμού.

Το έργο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, σε συνδυασμό με το δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού της Νίκαιας, επιλύει το πρόβλημα της μη ύπαρξης αποχετευτικού δικτύου, γεγονός που αντίκειται στην Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία για οικισμούς Γ’ προτεραιότητας, δηλαδή οικισμούς με ισοδύναμο πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων (Οδηγία 91/271/EOK για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Οδηγία 98/15/ΕΕ), βελτιώνοντας την ποιότητα του περιβάλλοντος και ζωής κατοίκων, αποφεύγοντας ταυτόχρονα την επιβολή προστίμων από την έλλειψη κατασκευής του.

 

 

 

 

Tags: , ,

Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου για την ποιότητα της ατμόσφαιρας

Χωρίς ατμοσφαιρική επιβάρυνση  είναι η ατμόσφαιρα στην πόλη της Λάρισας, όπως δείχνουν τα στοιχεία του σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Σταθμού  που είναι εγκατεστημένος στο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα αιωρούμενα σωματίδια  pm 10 κατέγραψαν στις 28 Σεπτεμβρίου μέσο όρο τιμών  25 μg/m3, στις 29  Σεπτεμβρίου    μέσο όρο  τιμών 21  μg/m3 και στις 30 Σεπτεμβρίου μέσο όρο τιμών 12 μg/m3.

Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας https://www.thessaly.gov.gr/

 

Tags: , ,

Ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής των θεσσαλικών επιχειρήσεων

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ΙΝΑΝΕΠ), φορείς που συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με κύριο στόχο την προώθηση της φιλοσοφίας και των αρχών της επιχειρηματικότητας, υπέγραψαν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου μνημόνιο συνεργασίας, με σκοπό τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για σύγχρονες, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις που παράγουν θέσεις εργασίας.

Στα πλαίσια αυτά οι δύο φορείς συμφώνησαν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργιών μεταξύ τους, προκειμένου να συμβάλλουν δια των κοινών τους ενεργειών,μεταξύ άλλων,όπως:

 • Συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα
 • Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά δίκτυα για την έρευνα και την καινοτομία
 • Προώθηση καλών πρακτικών, μεθοδολογιών και πληροφοριών που άπτονται σε θέματα επιχειρηματικότητας
 • Προγραμματισμός – Προετοιμασία – Οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, workshops και άλλων ενημερωτικών εκδηλώσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των θεσσαλικών επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της τοπικής περιοχής
 • Επιχειρηματικές ομάδες και συναντήσεις στελεχών και επιχειρηματιών με σκοπό την πληροφόρηση και την ανταλλαγή γνώσεων.

Τόσο ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης όσο και ο Πρόεδρος του ΙΝΑΝΕΠ κ. Τάσος Βασιλειάδης αναγνώρισαν από κοινού ότι, στο πλαίσιο του θεσμικού και επιχειρησιακού τους ρόλου, μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υλοποιηθούν κοινές δράσεις προς όφελος της επιχειρηματικότητας.

 

Tags: ,

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού, κανένας πλειστηριασμός

Οι αλλαγές στους νόμους «περί προστασίας» της λαϊκής κατοικίας που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της Ν.Δ, κάθε άλλο παρά την προστατεύουν. Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι βάζουν ένα εκβιαστικό δίλλημα και ετοιμάζουν μια νέα θηλιά στο λαό.  Ή θα πτωχεύσεις και θα χάσεις το σύνολο της περιουσίας σου ή θα αποδεχτείς να γίνεις νοικάρης στο ίδιο σου το σπίτι.

Σύμφωνα με το πρώτο Ν/Σ, στόχος για τα «κόκκινα» δάνεια είναι η επιτάχυνση εκδίκασης όλων των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη με διαδικασίες εξπρές έως τον Ιούνη του 2021 και η μαζική απόρριψη των αιτήσεων με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, να ενταχθούν στο νέο αντιδραστικό πτωχευτικό νόμο.

Εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί δανειολήπτες που περιμένουν χρόνια την εκδίκαση της υπόθεσης στα ειρηνοδικεία χωρίς δική τους ευθύνη, θα υποχρεωθούν να κάνουν οι ίδιοι αίτηση στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί, να καταθέσουν εξαρχής ένα βουνό δικαιολογητικά, διαφορετικά θα θεωρηθεί ότι η αρχική αίτηση υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη δεν ασκήθηκε ποτέ!!

Επιπλέον καθιερώνεται η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικών στοιχείων εισοδήματος για το διάστημα 3 χρόνια πριν από το πρώτο δάνειο μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό προετοιμάζουν το έδαφος ώστε ο δικαστής να αποδεχτεί την γνωστή ένσταση του δόλου (ότι τάχα ο οφειλέτης έλαβε το δάνειο, ενώ ήξερε ότι δεν θα μπορεί να το αποπληρώσει και επιδίωκε να ζει πολυτελή ζωή). Παρόλο που η συγκεκριμένη ένσταση φαντάζει γελοία, τα δικαστήρια βγάζουν τέτοιες αποφάσεις συνήθως! Στη δικάσιμο, χωρίς δικαίωμα αναβολής, καταργείται η ακροαματική διαδικασία και η εξέταση μαρτύρων, δεν παρίσταται ούτε ο οφειλέτης για να υπερασπιστεί το σπίτι του.

Με το δεύτερο νομοσχέδιο του Πτωχευτικού Κώδικα, που η κυβέρνηση έχει το θράσος προκλητικά να ονομάζει ως «Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας» ο στόχος είναι να περάσουν όλα τα χρέη των φυσικών προσώπων, δηλαδή όλα τα χρέη του λαού σε Τράπεζες, Εφορεία, ΔΕΚΟ κοκ σε μια ενιαία διαχείριση και ο λαός μας να ζει κάτω από την ομηρία και την τρομοκρατία, τη συνεχή αφαίμαξη του εισοδήματός του, κάτω από την απειλή του ξεκληρίσματος στην κυριολεξία.

Τρία θα είναι τα εκβιαστικά διλήμματα για το λαό:

Α) Πτωχεύει και χάνει όλη την περιουσία του. Μετά από τη ρευστοποίηση της περιουσίας του, διαγράφεται πλήρως το χρέος και εξαθλιωμένος όπως θα είναι θα μπορεί να έχει «τη δεύτερη του ευκαιρία»,

Β) Εντάσσεται στο μηχανισμό εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών του που θα γίνεται με ακόμα χειρότερους ληστρικούς όρους απ’ ότι σήμερα,

Γ) Πτωχεύει ή μπροστά στον πλειστηριασμό, χάνει την υπόλοιπη περιουσία του και γίνεται μισθωτής στην κύρια κατοικία του για δώδεκα χρόνια, με δικαίωμα να την ξαναγοράσει στην εμπορική της αξία μετά το πέρας των 12 ετών και χωρίς όλα αυτά τα ενοίκια που έχει δώσει μια ντουζίνα χρόνια να προσμετρώνται.

Σε κάθε περίπτωση που το ξεκλήρισμα μιας λαϊκής οικογένειας δεν φτάνει για να καλύψει το σύνολο των χρεών τότε θα δεσμεύεται και θα κατάσχεται το μηνιαίο εισόδημα του κάθε εργαζόμενου που ξεπερνά τα 534 € ή τα 950 € αν πρόκειται για ζευγάρι για ορισμένα χρόνια!!!

Μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι τράπεζες που θα ξεφορτωθούν τα «κόκκινα δάνεια» και θα μπουκώσουν πάλι με νέες χρηματοδοτήσεις δεκάδων δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και ο «Ιδιωτικός Φορέας Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας» που θα πάρει προίκα με τα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή με τα λεφτά του ίδιου του λαού, χιλιάδες ακίνητα από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για να τα νοικιάζει πάλι μετά στους ίδιους!!!! ή σε εταιρείες που εμπλέκονται σε μεγάλες αναπλάσεις, εξασφαλίζοντας απίστευτα κέρδη.

Κανείς εργαζόμενος, αγρότης, μικροεπαγγελματίας  δεν πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.

Διεκδικώντας:

 • Προστασία της πρώτης και δεύτερης λαϊκής κατοικίας.
 • Κούρεμα του χρέους των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Διαγραφή ποσοστού ύψους 50% από την οφειλή στις τράπεζες μετά τη διαγραφή των τόκων. Μείωση σε ποσοστό 30% των επαγγελματικών δανείων για ΕΒΕ, μικρούς αγρότες και αλιείς.
 • Διαγραφή κάθε είδους τόκων (συμβατικοί, υπερημερίας κλπ). Διαγραφή κάθε ποσού που αναλογεί σε ανατοκισμό
 • Μη επιβολή τόκου για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία ή η αναστολή της σύμβασης. Αναστολή πληρωμής της οφειλής για τους άνεργους και για τους εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης.
 • Αυτοδίκαιη παύση κάθε μορφής πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης από πλευράς των τραπεζών.
 • Επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και άμεση κατασκευή σύγχρονων κατοικιών.
 • Πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.
Οκτώβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031