Tags: , ,

Εχθροί και ασθένειες που πλήττουν καλλιέργειες με πυρηνόκαρπα

Πολλοί και σημαντικοί είναι οι εχθροί και οι ασθένειες που πλήττουν καλλιέργειες με πυρηνόκαρπα αυτό το διάστημα. Πιο αναλυτικά:

Αναρσία-Καρπόκαψα-Φυλλοδέτης

Οι παραγωγοί συστήνεται να παρακολουθούν ανελλιπώς την πορεία πτήσης των ακμαίων των εντόμων  μέσω των φερομονικών παγίδων στις καλλιέργειές τους, καθώς και να προβαίνουν σε συχνό δειγματοληπτικό έλεγχο προσβολής των καρπών και της βλάστησης από τις προνύμφες των εντόμων. Αύξηση του μέσου όρου συλλήψεων ακμαίων ανά ημέρα (με δύο φορές έλεγχο των παγίδων εβδομαδιαίως) ή / και διαπίστωση έστω και μικρής προσβολής, πρέπει να τους κινητοποιεί άμεσα για την προστασία της παραγωγής με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο για την καλλιέργεια εντομοκτόνο και κατά προτίμηση με σκευάσματα που καταπολεμούν και τα τρία έντομα.

Καρπόκαψα δαμασκηνιάς

Οι ίδιες οδηγίες όπως για την καταπολέμηση των παραπάνω τριών εντόμων─εχθρών ισχύει και για την προστασία των δαμάσκηνων από την καρπόκαψα.

Μύγα Μεσογείου

Η μύγα της Μεσογείου μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα καταστρεπτική για πολλά είδη καρπών, από την έναρξη του σταδίου ωρίμανσης (αλλαγή χρώματος) και μέχρι τη συγκομιδή. Συνιστάται άμεση προστασία των καρπών με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο για την καλλιέργεια εντομοκτόνο, με ψεκασμό κάλυψης ή δολωματικό ψεκασμό Οι ψεκασμοί κάλυψης πρέπει να επαναλαμβάνονται ανάλογα με τη διάρκεια δράσης του εντομοκτόνου, ενώ οι δολωματικοί περίπου ανά εβδομάδα. Για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και για τις περιπτώσεις καλλιεργειών που βρίσκονται κοντά σε οικίες, προτιμάται η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών. Επισημαίνεται ότι οι δολωματικοί ψεκασμοί είναι αποτελεσματικοί, όταν η εφαρμογή τους σε μία περιοχή είναι καθολική, δηλ. όταν εφαρμόζονται από το σύνολο των καλλιεργητών.

Τρόπος εφαρμογής δολωματικών ψεκασμών: Στο ψεκαστικό διάλυμα προστίθεται ελκυστική ουσία (υδρολυμένη πρωτεΐνη) σε αναλογία 2%. Ψεκάζεται με ποσότητα περίπου 200ml (ποτήρι κρασιού) το εσωτερικό και κορυφαίο τμήμα της κόμης (φύλλωμα και όχι καρποί) κάθε δεύτερου ή τρίτου δένδρου του οπωρώνα. Τα δένδρα της περιμέτρου του οπωρώνα σε μία ή δύο σειρές ψεκάζονται όλα. Είναι σημαντικό να ψεκάζονται ο φράχτης και οι θάμνοι στην περίμετρο του οπωρώνα.

Μονίλια

Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών (υψηλές θερμοκρασίες και χαμηλή σχετική υγρασία) δεν ευνοούν την εξάπλωση της ασθένειας.

Ωστόσο, επειδή η ευπάθεια των καρπών στον παθογόνο μύκητα μεγαλώνει όσο αυτοί πλησιάζουν το στάδιο της ωρίμασης, θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε οπωρώνες με ιστορικό προσβολής από τον μύκητα που βρίσκονται σε υγρές περιοχές καθώς και σε όσους επικρατεί υγρό περιβάλλον λόγω υπερβολικής άρδευσης.

Κατά τη συγκομιδή οι προσβεβλημένοι καρποί καθώς και οι μουμιοποιημένοι (προσβεβλημένοι και αφυδατωμένοι καρποί) πρέπει να συλλέγονται επιμελώς και να απομακρύνονται από τον οπωρώνα.

Προσοχή:

Επειδή για κάποια είδη/ποικιλίες το χρονικό περιθώριο μέχρι τη συγκομιδή είναι περιορισμένο, συστήνεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του φυτοπροστατευτικού προϊόντος, για την αποφυγή υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στους καρπούς.

Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, την συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας, το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηρίασης.

Όλα τα δελτία μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο διαδίκτυο www.minagric.gr.

 

 

Tags: , ,

ΣΘΒΘΣΕ: Τα νέα δεδομένα στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Ευκαιρίες και Προοπτικές

Ακόμη ένα εξαιρετικά επίκαιρο διαδικτυακό σεμινάριο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος με αντικείμενο: «Τα νέα δεδομένα στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Ευκαιρίες και Προοπτικές» το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου 2020 από τις 16.30 μέχρι τις 21.00.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους εξειδικευμένους εισηγητές, όλες τις εξελίξεις, τις τρέχουσες τάσεις, τους τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών, αλλά και τις πλείστες ευκαιρίες που αναδύονται, σε όλη την αλυσίδα που σχετίζεται με το Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ο ρυθμός ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα κατά τους τελευταίους μήνες έχει υπερδιπλασιαστεί και αυτό αναμένεται να αποτελέσει μια από τις λίγες ευκαιρίες ανάκαμψης της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της οικονομίας.

Ο κ. Γιάννης Αγγελάκης, Digital & Interactive Media expert, Δ/ντής Μάρκετινγκ της Data Consulting, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις οφείλουν να αφουγκράζονται τις ανάγκες του καταναλωτή, να εντοπίζουν ευκαιρίες και να στοχεύουν με επιτυχία στο κατάλληλο κοινό.

Η δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη, Πρόεδρος GR.EC.A- eCommerce & Coordinatorτου Εργαστηρίου Eltrun του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση του ηλεκτρονικού εμπορίου, τόσο πριν όσο και μετά την πανδημία, τη σημασία που έχει και τον ρόλο που μπορεί να παίξει, για την Ελληνική αγορά.

Στη συνέχεια ο κ. Γεράσιμος Λαζαρής, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β’, Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο, πραγματοποίησε μία αναλυτικότατη παρουσίαση της αγοράς τροφίμων και ποτών καθώς και των εντυπωσιακών αριθμητικών στοιχείων που κατέχει το ηλεκτρονικό εμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφερόμενος και στις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά τροφίμων και ποτών και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη επίσης η παρουσίαση της κας Μαριλένας Αργυρού, Operations & Supply Chain expert & Ιδρύτριας–Managing Director του Operationscenter, η οποία έκανε μία λεπτομερή αναφορά για τη διασύνδεση του ηλεκτρονικού εμπορίου με τον κλάδο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, εστιάζοντας στις προκλήσεις αλλά και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και αναμένεται να ενισχύσουν και να εκσυγχρονίσουν τον κλάδο, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Τέλος ο κ. Μιχάλης Γαλιατσάτος, Managing Director της Cargo 360°, αναφέρθηκε στον νευραλγικό ρόλο των τελωνειακών αποθηκών στη διαχείριση των προϊόντων που διακινούνται μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το σεμινάριο έκλεισε με συζήτηση, ερωτήματα και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες, ενώ τον συντονισμό πραγματοποίησε η υπεύθυνη Πληροφόρησης του ΣΒΘΣΕ/Εnterprise Europe Network κα Γιόλα Φράγκου.

Tags:

Ανανέωσαν το ραντεβού τους ΠΕΔ Θεσσαλίας-Γραφάκος

Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας βρίσκεται η διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας και ο πρόεδρος της, δήμαρχος Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο, προκειμένου να συμφωνηθεί ο τρόπος απόσυρσης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στη Θεσσαλία.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην οδό Θεοφράστου,για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων από τον κ. Γραφάκο ετέθη και το φλέγον περιβαλλοντικό ζήτημα της συλλογής των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες, να υπάρξει νέα συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ με τον κ. Γραφάκο, ο οποίος θα ενημερώσει αναλυτικά τους δημάρχους για το συγκεκριμένο θέμα και πως θα αναβαθμιστεί το πρόγραμμα του ΕΣΥΦ,στο οποίο συμμετέχει και στηρίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όσον αφοράστη συζήτηση για την ορθολογική διαχείριση των αστικών αποβλήτων, που έγινε παρουσίατου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, του προέδρου της ΚΕΔΕ, δημάρχου Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου κι άλλων δημάρχων από τη Θεσσαλία, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος χαρακτήρισε τη συνάντηση εργασίας «ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη, λόγω της παρουσίας του Γενικού Γραμματέα Μανώλη Γραφάκου και επειδή δόθηκε η δυνατότητα, μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, να εντοπιστούν και να συμφωνηθούν τα θέματα που χρήζουν διορθωτικών παρεμβάσεων, προκειμένου να υλοποιηθεί απρόσκοπτα ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων. Σε επίπεδο Θεσσαλίας ο σχεδιασμός βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ιδιαίτερα με την ίδρυση των «πράσινων σημείων», των σημείων δηλαδή όπου θα πραγματοποιηθεί η αρχική διαδικασία της ανακύκλωσης των αστικών αποβλήτων, ώστε να ακολουθήσει από τους ΦΟΣΔΑ -οι οποίοι λειτουργούν άψογα- η τελική ανακύκλωση» κατέληξε ο κ. Νασιακόπουλος.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του Σχεδίου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Αθανάσιος Νασιακόπουλος δώρισε στον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, το δίτομο έργο με τίτλο «Θεσσαλία-Θέματα ιστορίας και πηγές».

Tags: ,

Μάξιμος: Δίκαιες ρυθμίσεις για τη συνεπιμέλεια των παιδιών

«Ο εκσυγχρονισμός του οικογενειακού δίκαιου, που επεξεργάζεται ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, θα πρέπει να επιλύει σοβαρά προβλήματα που αναδεικνύονται από την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, όπως είναι η ανατροφή των παιδιών από διαζευγμένους γονείς. Η Ελληνική Πολιτεία, λαμβάνοντας υπόψη το νομικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί σε χώρες που έχουν αντιμετωπίσει πιο νωρίς την έκρηξη των διαζυγίων και της επιμέλειας των παιδιών, οφείλει να χειριστεί το ευαίσθητο αυτό ζήτημα με πρώτιστη έγνοια τη σωστή ανατροφή των παιδιών. Ευελπιστώ, επομένως, ότι οι ρυθμίσεις που προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας -απαντώντας σε ερώτησή μου- πως θα έρθουν στις αρχές φθινοπώρου για νομοθέτηση στη Βουλή, θα είναι ισορροπημένες και δίκαιες».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Λαρισαίο καθηγητή Αρχαίας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης και μέλος του Συλλόγου «Συνεπιμέλεια» κ. Γιώργο Καραμανώλη σχετικά με τις προτάσεις της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιμέλεια των παιδιών σε περιπτώσεις διαζυγίων, καθώς και τις τελικές αποφάσεις που θα υιοθετηθούν από το επίσημο κράτος.

Το μέλος του συλλόγου εξέφρασε την αγωνία του για την κατεύθυνση στην οποία θα κινείται η πρόταση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και επιχειρηματολόγησε υπέρ της συνεπιμέλειας των τέκνων. Όπως εξήγησε, «στον σύγχρονο τρόπο ζωής, συνήθως εργάζονται και οι δύο γονείς και στην περίπτωση της ρήξης των σχέσεών τους η πολιτεία θα πρέπει να διαθέτει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο ικανό να ελαχιστοποιήσει τον αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά. Οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες άλλα και η εμπειρία που αντλείται από παραδείγματα σε άλλες χώρες καταλήγουν στο ότι οι επιπτώσεις ενός διαζυγίου είναι σαφώς υποδεέστερες στις περιπτώσεις όπου δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να διατηρήσουν μια ολοκληρωμένη και ουσιώδη σχέση και με τους δύο γονείς, γεγονός που εξαρτάται και από τον χρόνο που μπορεί να έχουν τα παιδιά, με τον κάθε γονιό χωριστά». Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι «θα πρέπει να αποφευχθούν αποφάσεις που απλά θα ‘‘εξωραΐσουν’’ την υπάρχουσα κατάσταση της αποκλειστικής επιμέλειας. Αντιθέτως θα πρέπει να υπάρξουν προτάσεις για ίσο χρόνο, κοινή παρουσία και συνεπιμέλεια και για τους δύο γονείς».

Η θέση της «Πρωτοβουλίας Αξιών για τη Λάρισα» για το Δάνειο των 4εκ. ευρώ

Στο πλαίσιο της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πρότασης της Δημοτικής Αρχής, για τη λήψη δανείου 4 εκ ευρώ για την αγορά του <<στόλου >>  της καθαριότητας, του Δήμου Λαρισαίων η παράταξή μας υποστήριξε τα εξής:

«1.Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη ανανέωσης του στόλου της καθαριότητας στο Δήμο, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού. Η καθαριότητα της πόλης, η ασφάλεια των εργαζομένων, η φιλική προς το περιβάλλον χρήση του εξοπλισμού και η ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών σύμφωνα και με όσα πληρώνει ο Λαρισαίος δημότης σε φόρους και τέλη, είναι αναγκαιότητες απολύτως  κατανοητές από όλους και δημιουργούν την υποχρέωση στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην επιλογή αυτή.

  1. Στη προηγούμενη Δημαρχιακή θητεία η νυν Δημοτική Αρχή φαίνεται πως ενώ διέθετε τους πόρους να πραγματοποιήσει την επιλογή αυτή, προέταξε άλλες προτεραιότητες και δυστυχώς τα χρήματα ξοδεύτηκαν σε επιλογές που εξυπηρετούσαν προεκλογικές σκοπιμότητες, σε έργα που ενώ θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, αποφασίστηκε να γίνουν βιαστικά, με ιδίοις πόρους για να ενταχθούν στον προεκλογικό σχεδιασμό της τελευταίας χρονιάς.

Θυμίζουμε εδώ ότι στο κλείσιμο του έτους 2018 οι καταθέσεις του Δήμου άγγιζαν τα 23 εκατ. ευρώ  και στο τέλος του 2019 μειώθηκαν σε 14εκατ.ευρώ.

Εννιά (9) εκατ. ευρώ λιγότερα, με τα οποία άνετα θα μπορούσε να γίνει η αγορά του στόλου για την καθαριότητα.

 

3.Το κλείσιμο του 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, βρήκε το Δήμο Λαρισαίων με καταθέσεις περίπου 14 εκατ. ευρώ, υποχρεώσεις προς τρίτους πλην δανείων 5,5 περίπου εκατ. ευρώ, εκκρεμείς υποχρεώσεις 4,5 περίπου εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 1,3 εκατ. να βρίσκεται σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών από την ημερομηνία υποχρέωσης εξόφλησης. Αν σε αυτά προστεθεί και το περίπου 1,4 εκατ. ευρώ των υποχρεώσεων που προκύπτουν για το Δήμο το 2020 από τα δάνεια που εξυπηρετούνται, φαίνεται ότι τα πραγματικά διαθέσιμα που υπήρχαν δεν ξεπερνούν τα 2,5 περίπου εκατ. ευρώ. Και αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα…

Πως και γιατί ένας τόσο οικονομικά εύρωστος Δήμος, όπως διατυμπανίζεται αριστερά και δεξιά, προχωρά σε δανειοδότηση του συνόλου της αξίας του υπό ανανέωση στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας;

Ποιά θα ήταν άραγε η συμβουλή και γνώμη ενός καλού και έξυπνου οικονομολόγου σε μια υγιή ιδιωτική επιχείρηση που θα χρειαζόταν να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό ενός τμήματος της επιχείρησης σε καιρό πανδημίας και αβεβαιότητας;

4.Η λήψη δανείου από έναν Δήμο αποτελεί μια από τις επιλογές που αυτός έχει, προκειμένου να προχωρήσει σε υλοποίηση προμηθειών ή έργων, με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είτε με τον κλασσικό τρόπο είτε με leasing. Δεν δαιμονοποιούμε το δάνειο, ούτε μπορεί να το κρίνουμε με βάση το ποια Δημοτική Αρχή το αποφασίζει. Το ερώτημα είναι σε ποια συγκυρία αποφασίζεται και πόσο επηρεάζει την οικονομική κατάσταση ενός Δήμου που απ’ ότι φαίνεται τα οικονομικά του πάσχουν.

Με την προτεινόμενη δανειοδότηση ο Δήμος θα επιβαρυνθεί με ένα επιπλέον ποσό τόκων και τοκοχρεολυσίων, που ξεπερνά τις 450.000 ευρώ, το λιγότερο (γιατί το κυμαινόμενο επιτόκιο έχει και υψηλό δείκτη επικινδυνότητας…)

Το χειρότερο από όλα είναι ότι κανένας δεν περιμένει η οικονομική πραγματικότητα να πάει προς το καλύτερο.

Ο Δήμος μετρά ήδη σημαντικές απώλειες εσόδων σε σχέση με προηγούμενες χρονιές (ο Δήμαρχος έκανε λόγο πρόσφατα για απώλειες της τάξης των 2 εκατ. ευρώ) και βεβαίως κανένας μα κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει τι θα προκύψει τη χειμερινή περίοδο. Οι ειδικοί μιλούν για ύφεση που μπορεί να ξεπεράσει και το 10%, κάτι που είναι απολύτως βέβαιο πως θα επηρεάσει τα οικονομικά δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άρα και τα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων.

Η λογική λέει ότι όταν κινείσαι σε ένα αχαρτογράφητο οικονομικό επίπεδο, δεν κάνεις κινήσεις που μπορούν να κάνουν δυσκολότερα τα πράγματα.

Δεν μπορούμε να κινούμαστε στα τυφλά, με ευχολόγια του τύπου ότι «ευελπιστούμε πως η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά». Μιλάμε για μια επιλογή που θα δεσμεύσει το Δήμο με 5 περίπου εκατομμύρια ευρώ για δεκαετίες.

Το πρόβλημα δεν είναι απλά οι όροι του δανείου αλλά ο συνδυασμός της οικονομικής συγκυρίας, του αγνώστου των οικονομικών εξελίξεων των επόμενων μηνών και των οικονομικών δεδομένων του Δήμου.

5.Με βάση τα παραπάνω ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή τη χρονική μετάθεση της λήψης του δανείου για το Φθινόπωρο (λίγους μήνες αργότερα δηλαδή),  προκειμένου να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το που βαδίζουν τα πράγματα.

Στο διάστημα αυτό ζητάμε την πλήρη, αναλυτική και έγκυρη ενημέρωση για τα οικονομικά του Δήμου με ευθύνη της αρμόδιας Υπηρεσίας αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στις υπόλοιπες Τράπεζες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το δάνειο να καταθέσουν τις προτάσεις τους.».

 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΑΝΤΕΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΛΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

Tags: , ,

Κέλλας: Θα προασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

Ως «ιστορική μέρα για την Ευρώπη» χαρακτήρισε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη δημιουργία του Ταμείου ανάκαμψης ύψους 750 δις ευρώ και τον προϋπολογισμό της επόμενης επταετίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση τουASTRA και τον Δημήτρη Μαρέδη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία, που επιτεύχθηκε στην τετραήμερη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ότι πρόκειται για ένα «αποφασιστικό βήμα σε σχέση με την πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση της ΕΕ» και για ένα επίτευγμα στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, η οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση 72 δις ευρώ έως το 2027.

Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι, από τα 72 δις, τα 32 προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, εκ των οποίων τα 19,5 είναι επιχορηγήσεις και τα 12,5 δάνεια, ενώ τα υπόλοιπα 40 θα αντληθούν από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027. Επιπλέον, σημείωσε ότιτο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι εμπροσθοβαρές και το 70% των επιχορηγήσεων θα έχει εκταμιευθεί έως τον Δεκέμβριο του 2022.

Ψηφιακός εκσυγχρονισμόςκαι σταθεροί πόροι για την ΚΑΠ

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔεστίασε στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Κυβέρνησης, το οποίο θα καταθέσει η Ελλάδα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του οποίου θα στηριχθούν η εργασία, η επιχειρηματικότητα και η μείωση φορολογικών βαρών, ενώ θα προωθηθούν μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και η πράσινη οικονομία, λαμβάνοντας υπόψη τις αντίστοιχεςπρωτοβουλίες της Επιτροπής.

Ιδιαίτερα σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και τον πρωτογενή τομέα, υπογράμμισε πως οι πόροι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική θα παραμείνουν σταθεροί, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά η ΝΔ, ενώ συμπλήρωσε πως, παρά τη συνολική μείωση του ΠΔΠ, η Ελλάδα κατόρθωσε να αυξήσει τους πόρους που θα λάβει από το Ταμείο Συνοχής.

Ακόμη, πρόσθεσε πως, με βάση το σχέδιο ανασυγκρότησης της Κυβέρνησης, τα 40 δις, που θα αντληθούν από το ΠΔΠ, συνιστούν μία «μοναδική ευκαιρία για ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός», το οποίο θα μεταμορφώσει τη χώρα.

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Τέλος, ο κ. Κέλλας, ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, σε συνέχεια της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επεσήμανε πως οι ελληνικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να προασπίσουν την εθνική ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

 

Tags: , ,

Σύλληψη τριών ατόμων για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Συνελήφθησαν στις 21-07-2020 το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, τρία άτομα, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους (12) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, τα οποία κατασχέθηκαν.

Tags: , ,

Ξεκινά η διαδικασία αναμόρφωσης και κατάρτισης των δασικών χαρτών

Ξεκινά από τις Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης ΔιοίκησηςΘεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η διαδικασία αναμόρφωσης και κατάρτισης των δασικών χαρτών σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/64663/2956/08-07-2020 (ΦΕΚ Β/2773/2020) «Καθορισμός των διοικητικών πράξεων, των λοιπών πρόσφορων στοιχείων, των τεχνικών προδιαγραφών και της διαδικασίας για την αυτεπάγγελτη αναμόρφωση και κατάρτιση των δασικών χαρτών κατά το άρθρο 48 του ν. 4685/2020 (ΦΕΚ Α/92/2020).

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσκομίσουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δασών της ΑποκεντρωμένηςΔιοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, τα στοιχεία που αφορούν σε ατομικές διοικητικές πράξεις της περίπτωσης ζ΄ της παραγράφου 6 και της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του Ν. 998/1979 (Α΄289) και οι οποίες εξειδικεύονται στα άρθρα 1 και 2 της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών με ημερομηνίες έναρξης και λήξης σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

 

Διεύθυνση Δασών Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία λήξης
Μαγνησίας 22-7-2020 20-8-2020
Λάρισας 27-7-2020 28-8-2020
Καρδίτσας 22-7-2020 20-8-2020
Τρικάλων 20-7-2020 18-8-2020
Εύβοιας 22-7-2020 20-8-2020
Φθιώτιδας 21-7-2020 19-8-2020
Φωκίδας 21-7-2020 19-8-2020
Βοιωτίας 23-7-2020 21-8-2020
Ευρυτανίας 23-7-2020 21-8-2020

 

Οι σχετικές ανακοινώσεις-προσκλήσεις των Διευθύνσεων Δασώνείναι αναρτημένες στις ιστοσελίδες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, του ΥΠΕΝ και του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων παρέχονται στην ιστοσελίδαwww.apdthest.gov.gr καθώς και παρακάτω:

Διεύθυνση Δασών Μαγνησίας

Ξενοφώντος 1, 4ος όροφος, Βόλος, τηλ.: 2421039112, fax: 24210 39107, email: ddasonmagn@apdthest.gov.gr

 

Διεύθυνση Δασών Λάρισας

Σωκράτους 103, Λάρισα, τηλ.: 2410554660 -663 -664, fax: 2410554662, email:ddasonlar@apdthest.gov.gr

 

Διεύθυνση Δασών Καρδίτσας

Χαρ. Φλωράκη Τέρμα, Καρδίτσα, τηλ.: 2441079854,fax: 2441040857, email:  ddasonkard@apdthest.gov.gr

 

Διεύθυνση Δασών Τρικάλων

Κολοκοτρώνη 30, Τρίκαλα, τηλ.: 2431063461 & 2431063462, fax: 2431063469, email:ddasontrik@apdthest.gov.gr

 

Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας

1οχλμ Ν.Ε.Ο. Λαμίας – Αθηνών, Λαμία, τηλ.: 2231053021,fax: 2231022410, email:  ddasonfthiot@apdthest.gov.gr

 

Διεύθυνση Δασών Φωκίδας

Γκούρα 5, Άμφισσα, τηλ.: 2265028875,fax: 2265072040, email:  ddasonfok@apdthest.gov.gr

 

Διεύθυνση Δασών Εύβοιας

Λ.Γ. Παπανδρέου 5οχλμ Χαλκίδας-Ν. Αρτάκης, τηλ.: 2221084221,fax:2221062510, email:  ddasonevias@apdthest.gov.gr

 

Διεύθυνση Δασών Βοιωτίας

Κάδμου 11 2ος όροφος, Λιβαδειά, τηλ.: 2261080959/28951,fax: 22610 20373, email: ddasonvoiot@apdthest.gov.gr

 

Διεύθυνση Δασών Ευρυτανίας

1ο χλμ Ε.Ο. Καρπενησίου-Αγρινίου, Καρπενήσι, τηλ.:2237022946, fax:22370 23017, email:ddasonevryt@apdthest.gov.gr

 

 

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC