Ειδήσεις

Κέλλας: Θα προασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας


Ως «ιστορική μέρα για την Ευρώπη» χαρακτήρισε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη δημιουργία του Ταμείου ανάκαμψης ύψους 750 δις ευρώ και τον προϋπολογισμό της επόμενης επταετίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση τουASTRA και τον Δημήτρη Μαρέδη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία, που επιτεύχθηκε στην τετραήμερη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ότι πρόκειται για ένα «αποφασιστικό βήμα σε σχέση με την πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση της ΕΕ» και για ένα επίτευγμα στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, η οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση 72 δις ευρώ έως το 2027.

Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι, από τα 72 δις, τα 32 προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, εκ των οποίων τα 19,5 είναι επιχορηγήσεις και τα 12,5 δάνεια, ενώ τα υπόλοιπα 40 θα αντληθούν από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027. Επιπλέον, σημείωσε ότιτο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι εμπροσθοβαρές και το 70% των επιχορηγήσεων θα έχει εκταμιευθεί έως τον Δεκέμβριο του 2022.

Ψηφιακός εκσυγχρονισμόςκαι σταθεροί πόροι για την ΚΑΠ

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔεστίασε στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Κυβέρνησης, το οποίο θα καταθέσει η Ελλάδα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του οποίου θα στηριχθούν η εργασία, η επιχειρηματικότητα και η μείωση φορολογικών βαρών, ενώ θα προωθηθούν μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και η πράσινη οικονομία, λαμβάνοντας υπόψη τις αντίστοιχεςπρωτοβουλίες της Επιτροπής.

Ιδιαίτερα σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και τον πρωτογενή τομέα, υπογράμμισε πως οι πόροι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική θα παραμείνουν σταθεροί, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά η ΝΔ, ενώ συμπλήρωσε πως, παρά τη συνολική μείωση του ΠΔΠ, η Ελλάδα κατόρθωσε να αυξήσει τους πόρους που θα λάβει από το Ταμείο Συνοχής.

Ακόμη, πρόσθεσε πως, με βάση το σχέδιο ανασυγκρότησης της Κυβέρνησης, τα 40 δις, που θα αντληθούν από το ΠΔΠ, συνιστούν μία «μοναδική ευκαιρία για ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός», το οποίο θα μεταμορφώσει τη χώρα.

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Τέλος, ο κ. Κέλλας, ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, σε συνέχεια της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επεσήμανε πως οι ελληνικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να προασπίσουν την εθνική ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη τριών ατόμων για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Η θέση της «Πρωτοβουλίας Αξιών για τη Λάρισα» για το Δάνειο των 4εκ. ευρώ