Tags: , ,

Ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τη Θεσσαλία του 2030

Αυτοματισμό ενεργειών, καλή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και απλοποιημένες, γρήγορες  διαδικασίες  σε όλα τα επίπεδα ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε ευρεία σύσκεψη με θέμα το νέο στρατηγικό σχεδιασμό έργων και δράσεων της Περιφέρειας  με χρονικό ορίζοντα το 2030 και τις προτάσεις που καταθέτει στα τέλη Φεβρουαρίου  η Περιφέρεια Θεσσαλίας,  για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

«Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν είμαστε μια χαρωπή αδρανής διοίκηση. Είμαστε διαφορετικοί και το έχουμε αποδείξει» τόνισε  ο Περιφερειάρχης,  απευθυνόμενος στους επικεφαλής των υπηρεσιών. «Πετύχαμε στα δύσκολα και σας ευχαριστώ όλους για αυτό. Έχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες. Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε δημοπρατήσεις. Αναλαμβάνουμε ευθύνες πολύ μεγαλύτερες από όσο μας αναλογεί. Δεν υπάρχει άλλη Περιφέρεια στη χώρα με τόσο πολλά  και  τόσο δύσκολα έργα: 6.000 έργα προϋπολογισμού 5,5 δις  ευρώ. Έχουμε εμβληματικά έργα και μπορούμε να κάνουμε και άλλα, γιατί αυτό περιμένουν από μας και  μας  ζητούν οι πολίτες της Θεσσαλίας. Θέλουμε για διαφορετική Θεσσαλία,  θέλουμε να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Οι προσδοκίες για το μέλλον είναι ακόμη μεγαλύτερες. Έχουμε την εμπειρία, έχουμε την τεχνογνωσία, έχουμε οργώσει όλη τη Θεσσαλία,  μπορούμε να δώσουμε πλήρη, ολοκληρωμένο διαφορετικό σχεδιασμό για την επόμενη δεκαετία, να προτείνουμε  έργα και δράσεις  συγχρονισμένα με την εποχή και να κάνουμε τη θεωρία πράξη».

Οι απαιτήσεις της νέας εποχής

Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ακόμη ότι  «στη νέα Προγραμματική Περίοδο, θα προχωρήσουν οι Περιφέρειες  που έχουν ταχύτητα, σύστημα και  στρατηγική.  Πρέπει ακόμη,  να προστατευτούμε από αναδυόμενους κινδύνους που έρχονται από φορείς υλοποίησης που δεν έχουν διαχειριστική επάρκεια και διοικητική ικανότητα. Έχουμε περισσότερες από 200 Προγραμματικές Συμβάσεις με Δήμους για υποστήριξη σε έργα και η ευθύνη  μας είναι τεράστια» τόνισε ο  Περιφερειάρχης, δίνοντας κατευθύνσεις για:

-Επιτάχυνση έργων που είναι σε εξέλιξη, ώστε « να είμαστε  πάντα ένα βήμα μπροστά»

-Σταθερή, κοινή  γραμμή και συνεργασία «για να προχωρήσουμε άμεσα σε αλλαγές που πρέπει να γίνουν και να βρίσκουμε έξυπνες λύσεις όπου υπάρχουν προβλήματα»

-Γρήγορες απαντήσεις, «η αργοπορία είναι ασφαλιστική δικλείδα των ανίκανων όχι δική μας» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε: «Δουλεύουμε επιτελικά γιατί είμαστε λίγοι, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα υποστελέχωσης με την κινητικότητα και συνεργαζόμαστε με όσους θέλουν να δουλέψουν».

 

5 πυλώνες και 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης

 

Το  νέο πλαίσιο προτάσεων που καταθέτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας  για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ  και τους 5 πυλώνες ανάπτυξης για:

-μια πιο έξυπνη Ευρώπη (έργα καινοτομίας και έξυπνου οικονομικού μετασχηματισμού)

-πιο πράσινη Ευρώπη  (μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, πράσινες επενδύσεις και υποδομές, κυκλική οικονομία, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής)

-πιο διασυνδεδεμένη Ευρώπη (υποδομές χερσαίες και θαλάσσιες, κινητικότητα, περιφερειακές διασυνδέσεις, έργα Τεχνολογιών  Πληροφορικής και Επικοινωνίας )

-πιο κοινωνική Ευρώπη ( σχολεία, ενεργητικές πολιτικές για ευπαθείς ομάδες, κοινωνικές  δομές και δράσεις)

-μια Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες, μέσω της βιώσιμης, ολοκληρωμένης ανάπτυξης αστικών αγροτικών και παράκτιων περιοχών (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις, Natura,  Διαδρομές Τουρισμού Πολιτισμού κλπ)

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, ο εντεταλμένος σύμβουλος έργων Στέλιος Δημότσιος, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας, η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Μελίνα Σαραφίδου και  υπηρεσιακά στελέχη από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας.

Tags: , ,

Καθαρίζονται από την Περιφέρεια 14 ρέματα στο Δήμο Τεμπών

Στη δημοπράτηση τριών σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο Τεμπών προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεση πίστωσης συνολικού προϋπολογισμού 687.488 ευρώ για τον καθαρισμό δεκατεσσάρων ρεμάτων. Πιο συγκεκριμένα τα έργα προς δημοπράτηση είναι τα εξής:

 • «Καθαρισμός και κατασκευή τεχνικών στα ρέματα των Τοπικών Κοινοτήτων Μακρυχωρίου,  Αμπελακίων, Γόννων και Καλοχωρίου», προϋπολογισμού 202.288 ευρώ
 • «Καθαρισμός και κατασκευή τεχνικών στα ρέματα Αγ. Αθανασίου, Κάτω Αιγάνης, Ρέντας, Παλιγιάννη, Ριζάκαινα και Μεσαγγάλων», προϋπολογισμού 275.501 ευρώ
 • «Καθαρισμός και κατασκευή τεχνικών στα ρέματα Πυργετού, Ραψάνης, Κρανιάς (ρέμα Δέσης), Κουλούρας (ρέμα Παλιοποτάμου)», προϋπολογισμού 209.699 ευρώ

«Προστατεύουμε τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων σε περιοχές του Δήμου Τεμπών, καθαρίζοντας  ρέματα που έχουν πολλά χρόνια να καθαριστούν», τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είναι έργα ουσίας με τα οποία ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την αντιπλημμυρική «θωράκιση» των περιοχών αυτών, επενδύοντας στην πρόληψη,  προστατεύοντας πολίτες-περιουσίες-υποδομές και την αποδοτική χρήση του νερού. Προστατεύουμε την βιοποικιλότητα και το φυσικό πλούτο της περιοχής και αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης (green deal). Με τα συγκεκριμένα  έργα προβλέπεται να καθαριστούν και να προστατευτούν χείμαρροι και ρέματα του Δήμου Τεμπών, ώστε να αρθούν οι συνθήκες που συχνά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα διάβρωσης αλλά και πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του ν. Λάρισας».

 

 

Tags: , ,

Οι προτάσεις Κέλλα προς τον Υπουργό Υγείας

Αποκλειστικά στα μείζονα ζητήματα, που αφορούν τη δημόσια υγεία στο νομό Λάρισας, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, δίνοντας ουσιαστικά “πάσα” στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να τοποθετηθεί σε αυτά, όπερ και εγένετο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος πολιτικός, άριστος γνώστης του χώρου της υγείας, στη σύντομη αλλά ουσιαστική, τοποθέτηση του, ζήτησε την ανάπτυξη όλων των κλινών στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, το άνοιγμα της Μονάδας Λοιμώξεων στο Πανεπιστημιακό – οι υποδομές είναι έτοιμες, χρειαζόμαστε μόνο νοσηλευτικό προσωπικό να ανοίξει η μονάδα – , τόνισε και επιπλέον κονδύλια για την ενίσχυση των υποδομών στο Γενικό Νοσοκομείο, που υστερεί σε εξοπλισμό. Ο Χρήστος Κέλλας δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον πρόεδρο και τα μέλη της ΝΟΔΕ Λάρισας για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και τα στελέχη της παράταξης, “που αποτελούν το οξυγόνο της και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Κέλλας συνόδεψε τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ήταν παρών στη συζήτηση που έγινε με γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό του ΕΚΑΒ και άλλους εργαζόμενους, «τους καθημερινούς μαχητές της Υγείας», όπως τους χαρακτήρισε, προσθέτοντας πως «επαληθεύεται η δέσμευση της κυβέρνησής μας για μια πολιτική, που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τα μεγάλα και μικρά προβλήματα της καθημερινότητας».

Tags: , ,

Συναντήσεις Νέων, Φοιτητών και Εργαζομένων στον Άγιο Αχίλλιο

Συνεχίζονται κάθε Τρίτη βράδυ, 9.00 – 10.00 οι συνάξεις νέων, φοιτητών και εργαζομένων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Οι Νέοι πρώτα τελούν την ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου στο Πνευματικό Κέντρο, στο υπόγειο του Ναού, κι έπειτα συζητούν για διάφορα πνευματικά θέματα που τους αφορούν με τον υπεύθυνο ιερέα, π.Ραφαήλ.Φέτος οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το θέμα: <<Τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας>>

Tags: , ,

Μάξιμος: Αποφασιστικότητα έναντι των τουρκικών προκλήσεων!

«Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, και περισσότερο εσείς λόγω της πλούσιας εμπειρίας σας από την προσφορά σας στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τα εθνικά μας θέματα». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού του Παραρτήματος Λάρισας από τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Βλάχο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, σε ένα πρωτοφανώς ρευστό διεθνές περιβάλλον, η εξ ανατολών γείτονα χώρα έχει οξύνει τις διεκδικήσεις της έναντι της πατρίδας μας, επιδιώκοντας να καταλύσει κυριαρχικά μας δικαιώματα. Οι συνεχείς απειλές, ο ανιστόρητος αναθεωρητισμός και η αλαζονεία της Άγκυρας αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Η Ελλάδα, βεβαίως, συμμετέχει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η ΕΕ απέχει πολύ από την πλήρη ενοποίηση. Δεν έχει κοινή εξωτερική πολιτική και στρατιωτικό βραχίονα. Βλέπετε στην κρίση της Λιβύης άλλες χώρες να βοηθούν τον Σάρατζ και άλλες τον Χαφτάρ, ανάλογα με τα στενά νοούμενα εθνικά τους συμφέροντα. Και βεβαίως, η ΕΕ δεν έχει στρατιωτικό βραχίονα, δεν έχει ευρωπαϊκό στρατό. Η άμυνά της έχει αφεθεί ουσιαστικά στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η βορειοατλαντική συμμαχία, καθώς Ελλάδα και Τουρκία είναι μέλη της, ανεξαρτήτως από το ποιος έχει δίκιο στην ελληνο-τουρκική διένεξη επιλέγει τον ρόλο του Ποντίου Πιλάτου, μια πολιτική ίσων αποστάσεων. Επιπλέον, με τον Τραμπ, οι ΗΠΑ δεν είναι αυτές που ξέραμε. Άλλη είναι η προσέγγιση του προέδρου Τραμπ, που με κάθε ευκαιρία αποκαλεί φίλο του τον Ερντογάν, κι άλλη η ανάγνωση που κάνει για την κρίση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο το Κογκρέσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Γι’ αυτό και στην κορυφαία συζήτηση που ετησίως γίνεται στη Βουλή, αυτή του προϋπολογισμού, μίλησα για την ανάγκη ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και της απορριπτικής ικανότητας της χώρας.

Η Ελλάδα, είναι σταθερά φιλειρηνική χώρα και υπέρ της καλής γειτονίας. Δεν μπορεί, όμως, να δεχθεί καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Με αποφασιστικότητα αλλά και ψυχραιμία απαντά όπου και όταν χρειάζεται με όλα τα μέσα που διαθέτει. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η εθνική ενότητα και η ομοψυχία του ελληνισμού που αποτρέπει τις επιθετικές διαθέσεις οποιουδήποτε».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχήθηκε, επίσης, υγεία και ειρήνη στον πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μαργαρίτη και στις οικογένειες των μελών της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας του Παραρτήματος Λάρισας, που επίσης πραγματοποίησε τον ετήσιο χώρο του.

Tags: , ,

Επέκταση συστήματος Τηλεμετρίας στο Δήμο Τεμπών

Υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Τεμπών και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Γεώργιο Μανώλη και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου ένωσης εταιρειών «Καρκανιας τεχνολογια περιβαλλοντος Α.Ε.» και «Ν. Μπακαλιδης Ι.Κ.Ε.» Κ. Γεώργιο Καρκανιά,  η σύμβαση του έργου που αφορά την « Προμήθεια και εγκατάσταση επέκτασης συστήματος Τηλεμετρίας και περιορισμού των διαρροών των δικτύων  ύδρευσης του δήμου Τεμπών».

Σκοπός της προμήθειας αυτής είναι να αποκτήσει η ΔΕΥΑ Τεμπών ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεπαρακολούθησης των εγκαταστάσεων παραγωγής και διάθεσης του πόσιμου νερού, καθώς και περιορισμού των  διαρροών του δικτύου ύδρευσης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Τεμπών δήλωσε ότι « Σήμερα  ένα ακόμη σημαντικό έργο, το οποίο δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή και  υλοποιούμε  εμείς,  γίνεται πραγματικότητα. Το έργο αυτό  θα παρακολουθεί την σωστή  λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και  θα αναβαθμίσει την ποιότητα του παρεχόμενου πόσιμου νερού στον δήμο Τεμπών και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής των κατοίκων.  Με το έργο αυτό δίνεται οριστική λύση στην  διαχείριση και εποπτεία του δικτύου ύδρευσης», ανέφερε ο κ. Μανώλης. 

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος αυτοματισμού, τηλελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης. Το σύστημα αυτό θα είναι επέκταση του ήδη υπάρχοντος συστήματος τηλεμετρίας στη Δ.Ε. Νέσσωνος και θα συνδεθεί με ασύρματες επικοινωνιακές διατάξεις με τους υπάρχοντες ήδη σε λειτουργία σταθμούς.

Σκοπός του έργου είναι η εγκατάσταση συστήματος τηλελέγχου και τηλεχειρισμού (σύστημα αυτοματισμού και σημάνσεων) που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Τεμπών και σε περίπτωση ανωμαλιών λειτουργίας θα ειδοποιεί κατάλληλα ώστε να προφυλάσσει τις εγκαταστάσεις από βλάβες.

Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Τεμπών και Κύριος του έργου τη Δ.Ε.Υ.Α. Τεμπών. Εκ του συνολικού ποσού της σύμβασης (1.308.854,08 ευρώ) ποσό 1.055.527,48 ευρώ αποτελεί τη Δημόσια Δαπάνη και το ποσό του Φ.Π.Α.   253.326,60 ευρώ είναι Ιδία συμμετοχή της ΔΕΥΑ Τεμπών, διότι αποτελεί μη επιλέξιμη δαπάνη.

 

Tags: , ,

Συλλήψεις για κλοπές στη Λάρισα

Συνελήφθη, στις 1-02-2020 το πρωί στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, μια 44χρονη, διότι αφαίρεσε είδη ρουχισμού από σούπερ μάρκετ. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπεύθυνη του καταστήματος.

Επίσης, συνελήφθη στις 01-02-2020 το πρωί στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας 16χρονος, διότι εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ εισήλθε στο εσωτερικό και αφαίρεσε από την ταμιακή μηχανή χρηματικό ποσό.

Tags: , ,

Λίφτινγκ στον παραλιακό άξονα του Δήμου Αγιάς

Σε εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου του παραλιακού άξονα  του Δήμου Αγιάς προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 609.500 ευρώ που αφορά εργασίες αποκατάστασης ολισθήσεων, αντιμετώπισης καθιζήσεων και ενίσχυσης των τεχνικών σε όλο το παραλιακό δίκτυο.

«Συντηρούμε τον παραλιακό άξονα του Δήμου Αγιάς δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης. Οι δεσμεύσεις μας για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο στη Θεσσαλία έργο με έργο γίνονται πράξη. Εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω για ακόμη μια φορά είναι ότι επιβάλλεται η αλλαγή του νόμου για τη δημοπράτηση των έργων καθώς η κακονομία, η πολυνομία και η γραφειοκρατία δημιουργούν τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση σημαντικών έργων» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι εργασίες διακρίνονται:

1.Σε εργασίες άρσης καταπτώσεων, αποκατάστασης ερεισμάτων οδού και καθαρισμού – διαμόρφωσης τάφρου ερείσματος

2.Σε εργασίες συντήρησης της υποδομής και των τεχνικών της οδού, σε περιπτώσεις

που παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές και απαιτείται άμεση παρέμβαση αντικατάσταση φρεατίων και

 1. Κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης και νέων τεχνικών
 2. Αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων που υπέστησαν βλάβη
 3. Σήμανση των επικίνδυνων θέσεων, τοποθέτηση στηθαίων

 

Tags: , ,

Αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λάρισας με έργο 1 εκατ. ευρώ

Σε εργασίες αποκατάστασης τμημάτων και καθαρισμού ερεισμάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ που έχει ως στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών του οδικού δικτύου και την άρση της επικινδυνότητας σε θέσεις που έχουν επισημανθεί

«Η δουλειά που γίνεται καθημερινά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας φέρνει έργα ουσίας για τους πολίτες. Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις απαραίτητες για την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της Περιφέρειας. Παρά τους περιορισμένους πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, επεμβαίνουμε όπου απαιτείται, και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, ενισχύουμε την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Τα έργα αυτά πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρ. Καλομπάτσιος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοσίων Έργων Στ. Δημότσιος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Χρ. Ντάγιας.

Το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:

 • Χωματουργικών, με καθαρισμούς επενδεδυμένων τάφρων, πρανών, ερεισμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της κοπής και του κλαδέματος σπάρτων και δέντρων που είτε εμποδίζουν την ορατότητα είτε την κυκλοφορία επί της οδού, άρση καταπτώσεων, κατασκευή επιχώσεων κυρίως σε κόμβους.
 • Τεχνικών έργων, περιορισμένης εκτάσεως σε μικρές θέσεις βλαβών.
 • Οδοστρωσίας, με τοπικές εξυγιάνσεις οδοστρωμάτων.
 • Ασφαλτικών, με εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, με απόξεση ασφαλτοοδοστρώματος, ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις σταθερού και μεταβλητού πάχους, ασφαλτικές στρώσεις κυκλοφορίας.
 • Σήμανσης και ασφάλειας, με εργασίες αντικατάστασης φθαρμένων στηθαίων, τοποθέτηση νέων στηθαίων, αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων γεφυρών, τοποθέτησης πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδικής σήμανσης, διαγράμμιση οδοστρώματος.

 

 

 

 

Tags: , ,

Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Νίκος Καρδούλας

Στις 31 Ιανουαρίου 2020 με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετήθηκε Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Νίκος Καρδούλας.

Ο Νικόλαος Καρδούλας γεννήθηκε στη Βατσουνιά Μουζακίου Καρδίτσας το 1960 και μεγάλωσε στα Μύρα και τη Μάνδρα Λάρισας λόγω της ιδιότητας του πατέρα του ως ιερέα, όπου και τελείωσε το Δημοτικό.

Το 1978 τελείωσε το Γ΄ Γυμνάσιο Αρρένων Λάρισας, εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και το 1982 αποφοίτησε 2ος σε σειρά, ονομαζόμενος Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Το 1984 μετατάχθηκε στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, όπου και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης και διοίκησης έως και Διευθυντής, μέχρι την αποστρατεία του με το βαθμό του Συνταγματάρχη το 2007.

Είναι διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Αγγλία στην εφαρμοσμένη τηλεπισκόπιση.

Από το 2008 μέχρι το 2015 άσκησε το ελεύθερο επάγγελμα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού και ήταν έκτακτος καθηγητής στα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. και Δασοπονίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνή Γεωγραφικά Συνέδρια του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκών Γεωγραφικών Οργανισμών.

Τιμήθηκε με το βραβείο «Δημητρίου Θωμαΐδη», με τα έπαθλα «Βασιλείου Κοντοδήμου» και «Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας» για τις επιδόσεις του (πρωτιές) στο τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και με το βραβείο της «British Aerospace» ως πρωτεύσας στο τμήμα Εφαρμοσμένης Τηλεπισκόπισης του Πανεπιστημίου Cranfield.

Διετέλεσε Πρόεδρος της ΝΕΦΕ της Νομαρχιακής Οργάνωσης Τρικάλων στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ τα έτη 2016 και 2018 και το 2016 είχε εκλεγεί σύνεδρος στη Νομαρχιακή Οργάνωση Λάρισας.

Από 14 Οκτωβρίου 2016 μέχρι 31 Ιανουαρίου 2020 διετέλεσε Τομεάρχης Οργανωτικού της Νομαρχιακής Οργάνωσης Τρικάλων.

Έχει εκτεταμένη δημοσιευμένη πολιτική, επιστημονική, δημοσκοπική και κοινωνική αρθρογραφία στα ΜΜΕ.

Είναι παντρεμένος με την Αννίτα Σιάφα, φυσικοθεραπεύτρια και έχουν δύο παιδιά, το Γιώργο, διπλωματούχο πολιτικό μηχανικό και τον Αλέξανδρο, διπλωματούχο αρχιτέκτονα μηχανικό.

Tags: , ,

Ο Ν. Ντίτορας στην 28ηAgrotica 2020 στη Θεσσαλονίκη

Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Ντίτορας, μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΔΕΘ – HELEXPOΑ.Ε. κ. Αναστάσιου Τζήκα, παρευρέθη την Πέμπτη 30Ιανουαρίου 2020 στα εγκαίνια της 28ης Διεθνής Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων Εξοπλισμού & Εφοδίων στη Θεσσαλονίκη .

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδής Βορίδης με τον οποίο ο Συντονιστής είχε σύντομη συνομιλία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Ντίτορας επισκέφθηκε πολλά από τα περίπτερα της έκθεσης ενώ παράλληλα συναντήθηκε με  τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Στουτγκάρδη κ. Ελένη Λιανίδου, την Πρόεδρο της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) κ.Δήμητα Εμμανουηλίδου και τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ.Αναστάσιο Καπνοπώλη.

Ιδιαίτερη συνομιλία είχε με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.  κ. Γρηγόριο Βάρρα με τον οποίο γνωρίζονται από παλιάκαθώς και με το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.

 

Tags: , ,

Σεμινάριο ΣΘΕΒ: Βασικό επίπεδο excel

Ο ΣΘΕΒ διοργανώνει διήμερο σεμινάριο 8 ωρών την Δευτέρα 17 και 24 Φεβρουαρίου, ώρες 16:30 – 21:30και 16:30 – 18:00 αντίστοιχα (με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 12 άτομα), με θέμα: «BeginningExcel», στο φροντιστήριο Σύγχρονο και Νούς, Καποδιστρίου 1 (Τρίγωνη Πλατεία) στον 2ο όροφο.

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν τα στελέχη των επιχειρήσεων το περιβάλλον του Microsoft Excel και τα νέα χαρακτηριστικά του μέσω της πρακτικής εξάσκησης.

Απευθύνεται σε στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων, σε στελέχη γραμματειακής υποστήριξης και όλες τις κατηγορίες βοηθών διοίκησης. Επιπλέον, απευθύνεται και σε ανεξάρτητους χρήστες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το Microsoft Excel για την καλύτερη οργάνωση των εργασιών γραφείου.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κος Φαρμάκης Κωνσταντίνος. Διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα ανάπτυξης λογισμικού, εφαρμογής της πληροφορικής στην εκπαίδευση, σχεδιασμού εκπαιδευτικών μεθοδολογιών και προγραμμάτων, καθώς και σχεδιασμού δικτυακών εφαρμογών στο περιβάλλον του Internet.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις για να λάβουν επίσημη πιστοποίηση από αναγνωρισμένο φορέα. Ειδική τιμή συμμετοχής στις εξετάσεις 15€/ εκπαιδευόμενο.

Το σεμινάριο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% 2020. Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στον Ο.Α.Ε.Δ: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του ΣΘΕΒ (αρμόδια κα Ελένη Ευαγγελοπούλου), τηλ: 2410555507 & e-mail: education@sthev.gr.

 

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829