Tags: , ,

X.Κέλλας: «Η αδράνεια στο πρόβλημα των δασικών χαρτών»

«Είναι ντροπή! Το φωνάζουμε εδώ και μήνες, τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής! Δεν φτάνει, που οι αγρότες μας βαρύνονται, όλα τα χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με άδικα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη, εξακολουθούν να βρίσκονται και αντιμέτωποι με το σοβαρότατο πρόβλημα της μη πίστωσης των χρημάτων της Βασικής Ενίσχυσης, εξαιτίας της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών. Ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύσεις, αφού το πρόβλημα υπονομεύει και την καταβολή άλλων ενισχύσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή και μελλοντικών, όπως βιολογικά, Συνδεδεμένη, προγράμματα Νέων Αγροτών. Η αδράνεια της Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι αισχρή και απαράδεκτη».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την επίσκεψή του στα Φάρσαλα, όπου αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά με πολίτες της επαρχίας, προσθέτοντας:

«Το 2019 θα είναι μία χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό λαό. Οι εθνικές εκλογές έρχονται ολοένα και πιο κοντά και θα φέρουν τη λύτρωση για την Πατρίδα μας, η οποία αντιμετωπίζει τεράστιες εξωτερικές και εσωτερικές προκλήσεις.

Τις επόμενες εβδομάδες η Κυβέρνηση προτίθεται να φέρει στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, τη στιγμή που ο Ζάεφ πανηγυρίζει για τη “μακεδονική εθνότητα” και τη “μακεδονική γλώσσα”, που χάρισαν οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς, με τη στήριξη του κ. Καμμένου, στους Σκοπιανούς. Ο “χορός της καρέκλας” έχει ξεκινήσει για την Κυβέρνηση και ας ελπίσουμε ότι, ακόμη και για τους πιο πρόθυμους, θα υπερισχύσει η εθνική συνείδηση έναντι των υπουργικών θώκων, καθότι η ιστορία θα τους γράψει με μαύρα γράμματα.

Επιπλέον, βλέπουμε την Τουρκία να αυξάνει, πάλι, την επιθετικότητά της και να διεκδικεί στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο καθώς και την Αλβανία του κ. Ράμα να διώκει λυσσαλέα τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία Κατσίφα.

Συγχρόνως, στο εσωτερικό της χώρας, εκτυλίσσεται μία μεθοδευμένη προσπάθεια αποδόμησης της εθνικής συνοχής και καλλιέργειας εμφυλιακού κλίματος. Η βόμβα, που εξερράγη στον Αγ. Διονύσιο, την καρδιά της πρωτεύουσας, χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα, είχε ως στόχο να προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες και να τρομοκρατήσει τους πιστούς, ώστε να απομακρυνθούν από τις Εκκλησίες. Το συγκεκριμένο χτύπημα εναρμονίζεται με όσους επιδιώκουν την ουδετεροθρησκεία και χαρακτηρίζουν ακροδεξιό και φασίστα όποιον έχει εθνική και θρησκευτική συνείδηση, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για την Πατρίδα και το Έθνος».

Tags: , ,

Ο Σεβασμιώτατος στον Τύρναβο

Στην πόλη του Τυρνάβου βρέθηκε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν από την έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου ενδόξου οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω. Μετέβη αρχικώς στον φερώνυμο Ιερό Ναό όπου τον υποδέχθηκε ο νέος Αρχιερατικός Επίτροπος Τυρνάβου π. Βησσαρίων Μπλέτσας και ακολούθως επισκέφθηκε τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Παναγιώτη Σαρχώση. Ο επόμενος σταθμός ήταν το Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου, εκεί όπου θα λάβει χώρα η 1η Αγιολογική επιστημονική ημερίδα και εν συνεχεία προσκύνησε στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης.

Tags: , ,

Μ.Χαρακόπουλος: Ακόμη να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί

«Οι τευτλοπαραγωγοί εύλογα ζητούν να τηρείται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα τόσο στην παραλαβή των τεύτλων όσο και στις πληρωμές. Η απάντηση του κ. Αραχωβίτη, όμως, για τον χρόνο πληρωμής των τευτλοπαραγωγών παραπέμπει στη σύμβαση που υπογράφουν οι τευτλοκαλλιεργητές. Αυτό, σύμφωνα με τους παραγωγούς, σημαίνει πληρωμή έως το τέλος του έτους. Αν τα αρμόδια Υπουργεία αντιλαμβάνονται τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται, καθώς η χρονιά εκπνέει και ακόμη να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί! Το σίριαλ που ζουν οι παραγωγοί τα τελευταία χρόνια, μέχρι να πληρωθούν δεν πρέπει να επαναληφθεί». Τα παραπάνω αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρου Αραχωβίτη, σε ερώτηση που είχε υποβάλλει, σχετικά με τις καθυστερήσεις που υπήρξαν φέτος στην παραλαβή των τεύτλων και τα προβλήματα ρευστότητας της ΕΒΖ.

Στην ερώτησή του, ο Θεσσαλός πολιτικός, αναφερόταν στην έκδηλη ανησυχία των τευτλοπαραγωγών της Λάρισας για την καθυστερημένη έναρξη της παραλαβής των τεύτλων, η οποία εντεινόταν λόγω των αόριστων απαντήσεων και της απουσίας συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος από τη διοίκηση της ΕΒΖ. Ζητούσε δε να ενημερωθεί για την φημολογούμενη έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης της ΕΒΖ, καθώς και για τις ενέργειες των αρμόδιων υπουργείων για τη λύση των προβλημάτων.

Στην απάντησή του ο κ. Αραχωβίτης αναφέρει ότι λόγω του ότι η ΕΒΖ είναι υπό καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της μέχρι και τις 03.01.2019, υπάρχει επιφύλαξη από εταιρείες παροχής ενέργειας και μεταφοράς για συνεργασία με την ΕΒΖ, με συνέπεια να καθυστερήσει η επεξεργασία τεύτλων στα εργοστάσιά της. Σε ότι αφορά στους όρους αγοράς/παραλαβής τεύτλων από την ΕΒΖ καθώς και στην πληρωμή των παραγωγών, σημειώνει ότι περιλαμβάνονται στη σύμβαση που συνάπτεται μεταξύ ΕΒΖ και τευτλοπαραγωγών, ενώ για το θέμα της πώλησης της ΕΒΖ παραπέμπει στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Tags: , ,

Ο Σεβασμιώτατος στον Ι.Ν.Αγίου Βασιλείου Πουρναρίου

Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πουρναρίου.

Tags: , ,

Αλλάζει η λειτουργία των πεζοδρόμων στη Λάρισα

Η Λάρισα συνεχίζει στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών και παρεμβάσεων με στόχο την εξέλιξη της πόλης, σε αστικό κέντρο μεσαίου μεγέθους, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αλλά και στην ανάδειξη της σε πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης.  Η σημερινή εικόνα της Λάρισας,  καταδεικνύει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση των αναπλάσεων των πρώτων δρόμων του ΣΒΑΚ στην καρδιά του κέντρου της πόλης, το αμέσως επόμενο διάστημα, πέραν της συνέχισης ανάπλασης και άλλων δρόμων,  θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με νέους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης καθώς και με σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στον κεντρικό τομέα της πόλης, με στόχο την ομαλή κυκλοφοριακή λειτουργία της.

Κρίσιμη παράμετρος για την συνολική αναβάθμιση της λειτουργίας της πόλης και ειδικότερα του κέντρου της είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης και του ελέγχου των πεζοδρόμων από κινήσεις οχημάτων. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Λαρισαίων έχει σχεδιάσει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων, που αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη σοβαρή προσπάθεια της Λάρισας στην κατεύθυνση της «έξυπνης πόλης».

Επίσης ως γνωστόν,  μέρος του συνολικού σχεδίου, που μελετήθηκε και ωρίμασε από το Δήμο Λαρισαίων και το οποίο θα ολοκληρωθεί σε βάθος πενταετίας, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και ειδικότερα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.  Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφησαν απο τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, οι σχετικές αποφάσεις ένταξης στο ΠΕΠ , μέρους του έργου «Σύστημα Διαχείρισης Πεζοδρόμων», με συμβατικό ποσό υλοποίησης 1.125.262 εκατ.  το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 449.914 ευρώ από το ΠΕΠ (το υπόλοιπο ποσό θα καταβάλει από ιδίους πόρους ο Δήμος Λαρισαίων), αλλά και τα  έργα προσβασιμότητας Δημοτικών Κτιρίων και Κοινοχρήστων χώρων – μελέτη προσβασιμότητας, προϋπολογισμού 540.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωσή του για τις εντάξεις των δυο έργων τόνισε τα εξής:

«Αλλα δυο σημαντικά έργα για το Δήμο Λαρισαίων, εντάσσονται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, με απόφαση του κ. Αγοραστού. Η ένταξη των συγκεκριμένων έργων και η υλοποίησή τους αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου που έχουμε εκπονήσει για την εξέλιξη της πόλης και την αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.  Το σύστημα διαχείρισης των πεζοδρόμων θα ανοίξει μια νέα σημαντική σελίδα στην λειτουργία του εκτεταμένου πεζοδρομημένου τμήματος του κέντρου της πόλης μας. Παράλληλα, η Λάρισα με το συγκεκριμένο έργο μπαίνει δυναμικά στις «έξυπνες πόλεις», αφού στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, στο Δημαρχείο θα εγκατασταθεί το Κέντρο Ελέγχου  του συστήματος, που θα είναι στην ουσία η καρδιά όλων των έξυπνων εφαρμογών που σταδιακά θα λειτουργήσουν στην Λάρισα.

Επίσης, το έργο για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, είναι αποτέλεσμα μιας δουλειάς, που από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε σε συνεργασία με τους φορείς του αναπηρικού κινήματος. Το έργο είναι σημαντικό αφού αίρει πιθανούς αποκλεισμούς και στηρίζει την καθημερινότητα συνανθρώπων μας.

Συνεχίζουμε να πορευόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην κατεύθυνση υλοποίησης του σχεδίου μας και του οράματος μας για την πόλη. Για την Λάρισα της νέας εποχής, που ήδη ανατέλλει»

Στοιχεία για τα δυο έργα που εντάσσονται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας

Το σύστημα διαχείρισης πεζοδρόμων προβλέπει την  προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος Ελεγχόμενης Πρόσβασης Οχημάτων σε δύο πεζοδρομημένες ζώνες του κέντρου της πόλης της Λάρισας (περιοχή Φρουρίου και περιοχή ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης). Για το έργο υπάρχει προσωρινός ανάδοχος, ενώ η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί στις αρχές του 2019, οπότε και θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με τις μελέτες, ο ανάδοχος της προμήθειας θα υλοποιήσει σύστημα ελέγχου για (43) σαράντα τρεις θέσεις εισόδου ελέγχου πεζοδρόμων

Στις πεζοδρομημένες ζώνες θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει σύστημα  που θα απαγορεύει τη γενική κυκλοφορία εντός των ελεγχόμενων ζωνών πεζοδρόμησης και θα δίνει δικαίωμα πρόσβασης σε χρήστες που θα διαθέτουν ειδική άδεια διέλευσης.

Το έργο για βελτίωση προσβασιμότητας περιλαμβάνει τα παρακάτω 2 υποέργα: 1ο προπαρασκευαστικό υποέργο: «Μελέτη βελτίωσης

προσβασιμότητας ΑμεΑ», προϋπολογισμού 59.407,46 € (με Φ.Π.Α.) και 2ο κύριο υποέργο: «Έργα για βελτίωση προσβασιμότητας δημοτικών κτηρίων και κοινοχρήστων χώρων», προϋπολογισμού: 480.592,54 € (με Φ.Π.Α.), που ενδεικτικά περιλαμβάνουν παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία ή/και εμποδιζόμενων ατόμων κάθε κατηγορίας στα δημοτικά κτήρια και τους κοινόχρηστους χώρους εντός της περιοχής παρέμβασης όπως ράμπες εισόδου, κατακόρυφη κυκλοφορία (ανελκυστήρες, αναβατόρια κλπ), WC-ΑΜΕΑ καθώς και πρόσβαση σε εξοπλισμό (χώροι συναλλαγών – γκισέ, τηλέφωνο κλπ) και τοποθέτηση κατάλληλων διαδρόμων και ηχητικών σημάτων κυκλοφορίας ατόμων με προβλήματα όρασης. Οι κτιριακές υποδομές εντός της περιοχής παρέμβασης στις οποίες θα γίνουν έργα πρόσβασης ΑμεΑ είναι οι παρακάτω:

Κτίριο Δημαρχείου, «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, κτίριο όπου στεγάζονταν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Παλιά Δημοτική Βιβλιοθήκη), «Γρηγοριάδειο» Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο, Κτίριο «Παλαιών Σφαγείων» – Διατηρητέο Μνημείο, 5ος Παιδικός Σταθμός, Κτίριο υπηρεσιών Δήμου Λαρισαίων επί της οδού Ρούσβελτ, -1ος Παιδικός Σταθμός,  ΚΑΠΗ συνοικίας Νέας Σμύρνης, 12ος Παιδικός Σταθμός, 10ος Παιδικός Σταθμός, -9ος Παιδικός Σταθμός, 17oς Παιδικός Σταθμός, -19ος Παιδικός Σταθμός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Την στήριξη του Ποταμιού έχει ο Κώστας Αγοραστός

Τη στήριξη του Ποταμιού στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές εξέφρασαν στελέχη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη που συναντήθηκαν μαζί του στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του Ποταμιού στη Λάρισα κ. Κώστας Ιακωβάκης τόνισε ότι «εκφράσαμε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό την απόφαση του κόμματός μας να στηρίξει την υποψηφιότητά του και το συνδυασμό του «Συμμαχία υπέρ των πολιτών » για την επανεκλογή του στον περιφερειακό θώκο  στις ερχόμενες εκλογές και τη συνέχιση της επιτυχημένης πολιτικής που έχει ασκήσει όλα αυτά τα χρόνια. Συμπορευόμαστε μαζί του στο πλαίσιο μιας προοδευτικής μεταρρυθμιστικής ατζέντας προς όφελος της Θεσσαλίας και των πολιτών της».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του υποστήριξε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του Ποταμιού που συμπορεύονται με την παράταξη μας «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών». Άλλωστε η παράταξή μας έχει ιδρυθεί πάνω σε αρχές και αξίες ανθρώπινες και ανεξάρτητες που αντιπροσωπεύουν τη κοινωνία και απευθύνεται σε ευρύτερες δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού και προοδευτικού χώρου. Με έργα και πράξεις και όχι λόγια, ακολουθούμε μια ανθρώπινη πολιτική και ευχαριστούμε όλους που μας στηρίζουν, αλλά κυρίως τον κάθε Θεσσαλό και την κάθε Θεσσαλή που είναι καθημερινά δίπλα μας και παλεύουν για μια καλύτερη Θεσσαλία».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο γραμματέας της Τ.Ο. Λάρισας του Ποταμιού κ. Κώστας Ιακωβάκης,  το μέλος της Κ.Ε. του Ποταμιού κ. Δημήτρης Σακατζής, το στέλεχος του Ποταμιού Λάρισας κ. Κων/νος Πλίτσης και ο Αντιπεριφερειάρχης  Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Απόστολος Μπέμπης.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Κ. Αγοραστός: Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα της περιφέρειας

Κ. Αγοραστός: «Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, τη μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα και την αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί 73 επιπλέον προτάσεις Επενδύσεων Τουρισμού Συνολικού Προϋπολογισμού 23,7 εκ. €

στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του ΕΠΑΝΕΚ  «Ενίσχυση της Ίδρυσης & λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

«Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα στο τομέα του τουρισμού και δίνουμε δυνατότητες ανάπτυξης και απασχόλησης. Γνωρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον για ίδρυση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων. Με  στρατηγική, αποφασιστικότητα και σχεδιασμό διαθέτουμε 12 εκατ ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για να χρηματοδοτηθούν 73 επιχειρηματικά σχέδια συνανθρώπων μας που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα στην εργασία, συνολικού προϋπολογισμού 23,7 εκατ ευρώ. Τα σχέδια αυτά είναι επιπλέον εκείνων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΠΑΝΕΚ.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, τη μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα και την αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σχετικά με τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλία μέσω του ΕΣΠΑ 73 νέων επενδυτικών τουριστικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 27,3 εκατ ευρώ.

Η Προκήρυξη του Προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020 «Ενίσχυση της Ίδρυσης & λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» εκδόθηκε τον Νοέμβριο 2017 με Π/Υ Δημόσιας Δαπάνης 120 εκ. €. Εξ αυτού, για την «ομάδα» των 5 Περιφερειών όπου μετέχει και η Θεσσαλία (σ.σ. Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα), αντιστοιχούσε ποσό 45 εκ. €, ενώ οι προτάσεις που κατατέθηκαν συνολικά υπερκάλυψαν το 1,1 δις € ! Στην «ομάδα» περιφερειών όπου εντάσσεται η Θεσσαλία, οι προτάσεις άγγιξαν τα 370 εκ. € Δημόσια Δαπάνη. Σε αυτές, για τη Θεσσαλία ο αριθμός των προτάσεων που κατατέθηκαν ήταν 361 και με Π/Υ Δημόσιας Δαπάνης 55 εκ. € !

Tags: , ,

Αγιολογική Επιστημονική Ημερίδα στον Τυρνάβο

  Ο Νεομάρτυς Άγιος Γεδεών Διακόσια έτη από το μαρτύριό του»

  (+1818 – 2018)

  Α΄  Αγιολογική Επιστημονική Ημερίδα

  Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου

   Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018,  Ώρα 11:00π.μ.

  Εισηγητές:

  1. Ιερομ. π. Παρθένιος(Εκπρόσωπος Ιερᾶς Μονής Καρακάλλου Αγίου ‘Ορους), με θέμα: «Οσιομάρτυς Γεδεών – μοναχισμός και μαρτύριο».
  2. Δρ. Αλέξανδρος Αλεξάκης, Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, με θέμα: «ΟΆγιος Γεδεών βάσει των πηγών της εποχής και των μεταγενεστέρων».
  3. Δρ. Σουλτάνα Λάμπρου, Αν. Καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., με θέμα:«Μαρτυρία περί Μαρτύρων».

  Συντονιστής:

  Δρ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, Καθηγητής Αγιολογίας, Διευθυντής Ιδιαιτέρου Γραφείου Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

  Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

   

  Tags: , ,

  Βράβευση μελών από τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας

  Από τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας ανακοινώνεται ότι η καθιερωμένη  βράβευση των παιδιών των μελών του συλλόγου μας, που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος  αλλά  και των παιδιών, που εισήχθησαν σε ΑΕΙ & ΤΕΙ,

  θα πραγματοποιηθεί φέτος την

  Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018  &  ώρα 18:30μ.μ.

  στην αίθουσα εκδηλώσεων του

  Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου/Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας

  ( Καψούρη 4)

   

   

  Για το Δ.Σ.

   

               Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας

        Σοφολόγης  Δημήτριος                               Τσαλίκης Δημήτριος

   

   

   

   

  Tags: , ,

  Στην Ελασσόνα για ευχές ο Χρήστος Κέλλας

  Για μια ακόμη χρονιά οι Έλληνες κτηνοτρόφοι στενάζουν από τις παράνομες εισαγωγές και τους μηδενικούς ελέγχους στο αιγοπρόβειο γάλα, που έχουν οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση της τιμής του. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την υπέρογκη φορολογία και τις παράλογες ασφαλιστικές εισφορές, διαμορφώνεται ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κτηνοτροφικό κόσμο».

  Τα παραπάνω, τόνισε, μεταξύ άλλων, από την Ελασσόνα, όπου βρέθηκε για να ανταλλάξει ευχές με φορείς και κατοίκους της περιοχής, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

  «Όσο και να θέλουν στην κυβέρνηση να αποφύγουν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, οι εκλογές έρχονται και ο λογαριασμός θα είναι βαρύς,  όπως “βαρύς” ήταν και ο εμπαιγμός τους απέναντι στον πρωτογενή τομέα.

  Από εδώ, από την Ελασσόνα, που κρατά τα σκήπτρα της ελληνικής κτηνοτροφίας, στέλνω μήνυμα στήριξης των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων, με ένα ρεαλιστικό σχέδιο, που η παράταξή μας θα εφαρμόσει από την επόμενη μέρα ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας», συνέχισε ο Λαρισαίος πολιτικός.

  Ο κ. Κέλλας,είχε ακόμη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου και μέλη της δημοτικής του ομάδας, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας, απ’ όπου έκανε την παρακάτω δήλωση:

  «Τα στελέχη και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έχουν αποδείξει μέσα στην περίοδο της κρίσης, πως βάζουν πάνω απ’ όλα το καθήκον, με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο. Τους οφείλουμε και, κυρίως, η πολιτεία, απεριόριστη ευγνωμοσύνη και σεβασμό, κάτι που η σημερινή Κυβέρνηση μάλλον δεν φαίνεται να υιοθετεί, καθώς ο εμπαιγμός με τα αναδρομικά  των ενστόλων δεν έχει προηγούμενο».

   

  Tags: , ,

  Βράβευση μελών του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας

  Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας  «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» θα πραγματοποιήσει   εκδήλωση για να βραβεύσει  τα παιδιά των συναδέλφων –μελών του Συλλόγου του  που εισήχθησαν στα ΑΕΙ –ΤΕΙ το 2018.

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

  ( ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΑΖΗ &ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ )

   

       

   

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

   

  ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                         ΛΟΥΤΣΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΑ

   

   

   

  Tags: , ,

  Κ. Αγοραστός: Δυο νέες συμβάσεις για τον αποχιονισμό της Π.Ε. Λάρισας

  Δυο νέες συμβάσεις για τον αποχιονισμό της Π.Ε. Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 330.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

  Κ. Αγοραστός: «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων»

  Δυο νέες συμβάσεις αποχιονισμού του Βόρειου και του Νότιου Τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 330.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

  Η πρώτη σύμβαση αφορά το έργο «Αποκατάσταση βατότητας – Αποχιονισμοί – Άρση καταπτώσεων Π.Ε. Λάρισας Βόρειος Τομέας», προϋπολογισμού 161.290 ευρώ και η δεύτερη σύμβαση αφορά το έργο «Αποκατάσταση βατότητας – Αποχιονισμοί – Άρση καταπτώσεων Π.Ε. Λάρισας Νότιος Τομέας», προϋπολογισμού 161.290 ευρώ.

  Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:

  «Υπογράψαμε δυο συμβάσεις για τον αποχιονισμό τους Βορείου και Νοτίου Τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Είναι δυο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 330.000 ευρώ με τις οποίες θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα και τις άρσεις καταπτώσεων. Περιμένουμε έντονα φαινόμενα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας που θα πλήξουν την Π.Ε. Λάρισας και Π.Ε. Μαγνησίας, σύμφωνα πάντα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις. Οι υπηρεσίες είναι έτοιμες. Θα ήθελα, όμως, να συστήσω στους συνανθρώπους μας  να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, έχοντας πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες».

  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΩΝ

  Αντικείμενο των συμβάσεων είναι η παροχή υπηρεσιών αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Συγκεκριμένα, στο βόρειο τμήμα της Π.Ε. Λάρισας, το οποίο καλύπτει κυρίως το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των ορεινών όγκων Ολύμπου και Αντιχασίων και στο νότιο τμήμα της Π.Ε. Λάρισας, το οποίο καλύπτει κυρίως το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των ορεινών όγκων Κισσάβου, Μαυροβουνίου, Νοτίου Ολύμπου στον Δήμο Τεμπών αλλά και ολόκληρο το υπόλοιπο ημιορεινό και πεδινό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας.

  Το πρόγραμμα αποχιονισμού περιλαμβάνει εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στο οδικό τμήμα από τις χιονοπτώσεις.

  Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
  Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
  Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
  Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
  Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
  Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
  Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
  Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
  Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
  Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί