Tags: , ,

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας

Τα εγκαίνια του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου των Βαλκανίων και της Ευρώπης της επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στο Στεφανοβίκειο. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Κ. Κρέτσου παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτση.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε δημοσιογράφους κάλεσε τους Θεσσαλούς να τιμήσουν με την παρουσία τους τη τελετή εγκαινίων, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στο Στεφανοβίκειο θα πραγματοποιήσουμε τα εγκαίνια του ολοκληρωμένου πλέον έργου της Λίμνης Κάρλας. Το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει γίνει τα τελευταία είκοσι χρόνια στη χώρα.
Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ένα έργο συνολικού κόστους 320 εκ. ευρώ. Ένα έργο στο οποίο συναντώνται η συνεργασία, η συνέργεια, η αποτελεσματικότητα, η πάλη – κατασκευάστηκε σε μια δύσκολη περίοδο με έλλειψη ρευστότητας και capital control-, τοπεριβάλλον, ο μύθος, η παραγωγή, η τεχνολογία, η φύση και ο άνθρωπος.
Ένα έργο ζωής γιατί όπου υπάρχει νερό υπάρχει και ζωή. Ένα έργο το οποίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Κ. Κρέτσου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτσης, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και εκπρόσωποι των κομμάτων.
Η τελετή των εγκαινίων θα αρχίσει από το Κέντρο Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε όλη την πορεία της Λίμνης Κάρλας, πριν την αποξήρανση, μετά την αποξήρανση και πως φτάσαμε στο σήμερα.
Αργότερα θα τελέσουμε τα εγκαίνια στη Λίμνη Κάρλα και μετά θα μεταβούμε στο Μουσείο του Λημναίου Πολιτισμού στα Κανάλια όπου, αφενός θα εκπλαγείτε από την αρχιτεκτονική του μουσείου και αφετέρου τα εκθέματα του μουσείου.
Η Κάρλα σηματοδοτεί πολλά πράγματα: αλλαγή του μικροκλίματος, αύξηση της παραγωγής καθώς 150.000 στρέμματα αρδεύονται χάρη στην Κάρλα, οι νίκες έρχονται μέσα από στρατηγική, καθώς το έργο το αναλάβαμε «πεθαμένο», με διαλυμένες εργολαβίες, με παρατημένα έργα, τα αντλιοστάσια μηχανολογική είχαν καεί ήταν κατεστραμμένα, νερό δεν έμπαινε, υπήρχε μια μεγάλη αναστάτωση. Αναλάβαμε τη δύσκολη αυτή αποστολή για την περιοχή και τη Θεσσαλία.
Μια αποστολή η οποία εξετελέσθη. Η Κάρλα θα έχει συνέχεια, καθώς εκεί υπάρχει πολιτισμός με την ανακάλυψη τριών παλαιολιθικών οικισμών. Υπάρχει ο μύθος με τον Ήταυρο και ο μύθος της γέννησης του Ασκληπιού. Συνεπώς όλα συναντώνται εκεί.
Την ημέρα της τελετής θα υπάρχει και ένα αερόστατο δώδεκα ατόμων στο οποίο θα μπορούν να ανέβουν οι πολίτες για να δουν από ψηλά όλη την περιοχή.
Με την υλοποίηση του έργου σώσαμε και την τιμή της χώρας. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να εκτελούμε μεγάλα έργα καθώς μέχρι τότε μας λοιδορούσανε με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ ότι σπαταλάμε τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών. Αποδείξαμε ότι πιάνουν τόπο και το κόστος είναι μικρότερο από τον αρχικό προϋπολογισμό. Πετύχαμε με λίγα να κάνουμε πολλά και είναι μεγάλη επιτυχία της χώρας μας απέναντι σε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν το έργο. Θέλω να ευχαριστήσω, ακόμη, όλους όσους διαχρονικά συνεργαστήκανε για να υλοποιηθεί το έργο».

Tags: , ,

Δήλωση Μάξιμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για το σχέδιο νόμου συγχώνευσης του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που τέθηκε σε διαβούλευση, εγκαλεί τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου ότι «δεν έχει ευήκοα ώτα» και «ενδίδει σε παράγοντες που έχουν το μεγαλύτερο «δόντι» στα κέντρα λήψης αποφάσεων».
Ολόκληρη η δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου έχει ως εξής:
«Εύλογα, το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκαλεί νέες αναταράξεις και έντονες αντιδράσεις, τόσο στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΤΕΙ Θεσσαλίας όσο και στην τοπική κοινωνία της Λάρισας. Δυστυχώς, το σχέδιο νόμου που δημοσιοποιήθηκε δείχνει ότι η ηγεσία του Υπουργείου δεν διαθέτει ευήκοα ώτα.
Παρά τις επανειλημμένες τοποθετήσεις μας που αφορούσαν τη σπουδαιότητα της ύπαρξης ακαδημαϊκών κριτηρίων στην επιχειρούμενη συγχώνευση, τελικά, επικράτησε μια διαπραγμάτευση που εκ του αποτελέσματος προκρίνει “νικητή” και μάλιστα τον παράγοντα που φαίνεται ότι έχει το μεγαλύτερο “δόντι” στο κέντρο λήψης των αποφάσεων.
Μόνο που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε νικητής ούτε ηττημένος. Μόνο εκπαιδευτικοί που εκφράζουν απορίες και αβεβαιότητα, ένα νέο εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα πασχίσει να υπηρετήσει μόνο τη λογική του συμμαζέματος και φοιτητές και γονείς που επιθυμούν αλλά δεν βλέπουν, σπουδές με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.
Στην εποχή των συγχωνεύσεων, δυστυχώς, δεν επικρατεί η λογική που θέλει την άριστη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το κάθε ίδρυμα, με σκοπό την ηθελημένη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών, που αναμφίβολα αναδεικνύουν, στηρίζουν και μετατρέπουν το εκπαιδευτικό έργο σε απτό αποτέλεσμα. Αντιθέτως, προκρίθηκε μια λογική που δημιουργεί συγκρούσεις και τελικά υποδαυλίζει τις παθογένειες που ταλανίζουν μέχρι σήμερα την ανώτατη εκπαίδευση και κατ’ επέκταση την κοινωνία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μη υιοθέτηση της πρότασης για την έδρα της Γεωπονικής στη Λάρισα, που επιβεβαιώνει ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό πως εκπαίδευση και τοπική κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία που με αγαστή συνεργασία ωφελούνται αμφότερα στο μέγιστο βαθμό.
Στην σύντομη περίοδο της διαβούλευσης, ελπίζω το υπουργείο να κατανοήσει ότι οι αντιδράσεις που δημιουργεί το εν λόγω σχέδιο νόμου δεν ευνοούν την ουσία της προσπάθειας της συγχώνευσης. Και αν θέλει να συμβάλει στην προκοπή αυτού του τόπου θα πρέπει να σκύψει με περισσότερο ενδιαφέρον υιοθετώντας τις προτάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας και της τοπικής κοινωνίας της Λάρισας».

Tags: , ,

Γιόρτασαν την Ημέρα Ευρωπαϊκής Πολυγλωσσίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχε σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Δίκτυο Εκπαιδευτικών Teachers4Europe, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και το Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Ν. Λάρισας, στη δράση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρωπαϊκής Πολυγλωσσίας στον πεζόδρομο της οδού Κούμα μπροστά από το κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Λάρισα.
Το Κέντρο εκπροσωπήθηκε από τα μέλη της ομάδας έργου του Europe Direct την κα Γιουρούκη Ζωή και την κα Κατσιάκου Φωτεινή.
Πλήθος μαθητών κατά ομάδες, είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να απολαύσουν παιχνίδια βασιζόμενα σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά το τέλος των παιχνιδιών διανεμήθηκαν δώρα με έντυπο υλικό (φυλλάδια, χάρτες, διαβατήρια) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι δράσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Tags: , ,

Νέος παιδικός σταθμός στην Ανθούπολη

Νέος παιδικός σταθμός στην συνοικία της Ανθούπολης πρόκειται να ανεγερθεί απο το Δήμο Λαρισαίων το επόμενο χρονικό διάστημα. Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η εισήγηση της δημοτικής αρχής και η μελέτη του έργου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1,9 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμο. Ο νέος παιδικός σταθμός θα ανεγερθεί σε δημοτικό οικόπεδο κοντά στις σχολικές μονάδες της συνοικίας.
Ο νέος Παιδικός σταθμός που θα καλύπτει τις ανάγκες των οικογενειών της Ανθούπολης αλλά και της Νέας Πολιτείας, θα κατασκευαστεί σε δημοτικό οικόπεδο και το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο. Σύμφωνα με την μελέτη το κτίριο έχει κάλυψη 354,22 τμ και δόμηση 1.037,06 τμ.

Ο νέος παιδικός σταθμός θα περιλαμβάνει τους παρακάτω χώρους:

• Υπόγειο εμβαδού 354,22 τ.μ το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους, αποθηκευτικούς χώρους, λεβητοστάσιο, χώρο πυρόσβεσης κλπ.
• Ισόγειο, δομήσιμης επιφάνειας 314,22 τμ και ημιυπαίθριους χώρους 38,80 τ.μ το οποίο θα περιλαμβάνει αίθουσα ύπνου νηπίων, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, κουζίνα με αποθήκη τροφίμων, χώρο για το προσωπικό, γραφείο διεύθυνσης, WC Α.Μ.Ε.Α., WC νηπίων και WC προσωπικού – κοινού.
• Όροφος, δομήσιμης επιφάνειας 354,22 τμ οποίος θα περιλαμβάνει γραφείο πολλαπλών χρήσεων, μόνωση, αίθουσα ύπνου βρεφών, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, χώρο αλλαγής βρεφών, χώρο παρασκευής γάλακτος, αίθουσα ύπνου νηπίων, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, αίθουσα ύπνου νηπίων Α.Μ.Ε.Α., αίθουσα απασχόλησης νηπίων Α.Μ.Ε.Α. και WC Α.Μ.Ε.Α. νηπίων.

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ακολουθήσει η προκήρυξη του έργου.

Tags: , ,

Αγιασμός έναρξης των Συναντήσεων Νέων Αγίου Αχιλλίου

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε η καινούργια ιεραποστολική χρονιά για τους Νέους του Ναού μας, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου το βράδυ. Μετά την Παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού, έγινε η έναρξη των Συναντήσεων Νέων της ενορίας του Αγίου Αχιλλίου, που πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 8.45 – 10.00 το βράδυ, στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.
Ο π.Ραφαήλ υποδέχτηκε τους Νέους, τους ευλόγησε με τον Σταυρό και τον Αγιασμό και τους μίλησε για το νόημα και την ανάγκη της Κατήχησης. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που ο άνθρωπος έχει χάσει τον προσανατολισμό του και αποδομούνται αιώνιες αξίες, ο λόγος του Θεού είναι όντως «φως ταις τρίβοις ημών και λύχνος τοις ποσίν ημών», που μας βοηθάει να πορευόμαστε τον σίγουρο και αυθεντκό δρόμο που οδηγεί στην αιώνια χαρά και μακαριότητα. Είναι το πνευματικό «μάννα» και το «ύδωρ το ζων» που χορταίνει και ξεδιψάει τους «κοπιώντας και πεφορτισμένους» της ζωής. Είναι το φως που νοηματοδοτεί τον αγώνα των πιστών και η σάλπιγγα που αφυπνίζει και αλλοιώνει τις συνειδήσεις των καλοπροαίρετων ανθρώπων.
Στην έναρξη των νεανικών συνάξεων οι Νέοι μας θα πραγματοποιήσουν μια εκδρομή στο Πόρτο Λάγος και την Ξάνθη, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.
Τελειώνοντας η πρώτη αυτή Συνάντηση, οι Νέοι ενημερώθηκαν για τις άλλες δραστηριότητες που μπορούν να συμμετάσχουν:

1.Θεατρική Ομάδα. Από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για να ανεβάσουμε καινούργιο έργο. (Για τη συμμετοχή σας επικοινωνείστε με τον π.Ραφαήλ ή τον κ.Γιάννη Τσιάτσιο στο τηλ. 6973281063)

2.Χορωδία.
3.Χορευτικό.(Κάθε Τετάρτη 2 τμήματα: 8.30μ.μ. για αρχάριους και 9.30μ.μ. για προχωρημένους)

4.Ορχήστρα.(Όποιος παίζει κάποιο μουσικό όργανο, να επικοινωνήσει με τον π.Ραφαήλ ή τον Στέλλιο Βαλδούμα στο τηλ. 6982953663)
5.Διακονία ασθενών.(Επισκέψεις κάθε εβδομάδα σε ασθενείς,σε νοσηλευτικά ιδρύματα)

6.Ιστοσελίδα
7.Ραδιοφωνική εκπομπή <<ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ>>(Κάθε Πέμπτη 8-9μ.μ. στους 96.3 FM), την οποία μπορείτε να ακούσετε και στο youtube.
8.Τετρασέλιδο έντυπο πνευματικού περιεχομένου <<Εύηχη Σάλπιγγα>>. (Δεχόμαστε τα άρθρα σας σε ηλεκτρονική μορφή).Κυκλοφόρησε το 9ο τεύχος.
9.Μαθήματα πλεξίματος.
10.Δανειστική Βιβλιοθήκη (Κάθε Τρίτη βράδυ στη Συνάντηση των Νέων).

11.Σχολή γονέων(ομιλίες και συζήτηση προς νέους και υποψήφιους συζύγους και γονείς)-Μια Κυριακή το μήνα.

Tags: , ,

30 χρόνια Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα πρώτα βήματα

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/10/2018 στο κτήριο Τσικρίκη εκδήλωση με ομιλητές ορισμένους από τους πρώτους ανθρώπους που εργάστηκαν για το σχεδιασμό , τη φυσιογνωμία αλλά και την ευρύτερη παρουσία των Παιδαγωγικών Τμημάτων του ΠΘ .
Μέσα από τις παρουσιάσεις των Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. Διευθύντριας Ακαδημίας Αθηνών, Διονύση Κλάδη Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Πασχάλη Δήμου, απόφοιτου ΠΤΔΕ-ΠΤΝ , πρώτου Προέδρου Φοιτητικών Συλλόγων, διευθυντή 30ού δ. σχ. Βόλου θα γίνουν γνωστά στοιχεία των «30 χρόνων δημιουργίας και παρουσίας» των Παιδαγωγικών Τμημάτων όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και ευρύτερα φωτίζοντας το ρόλο προσώπων αλλά και του φοιτητικού κινήματος.
Στόχος είναι ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου με τα χαρακτηριστικά που τα διακρίνουν, όπως είναι η δημιουργία, η καινοτομία, η προοπτική, πάντα σε συνδυασμό της γνώσης και της έρευνας. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εκτίθενται αντικείμενα από τα προσωπικά αρχεία των αποφοίτων (οδηγοί σπουδών, σημειώσεις κ. ά.) καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Tags: , ,

Μάξιμος: Να στηριχθούν τα ελληνικά γράμματα στην Γκαγκαουζία

Να μην εγκαταλειφθεί η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Γκαγκαουζία ζητά ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά υπογραμμίζει ότι «η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας εκτός συνόρων και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, θα έπρεπε να συνιστά βασική προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας. Δυστυχώς, τούτο είναι προφανές ότι έχει αμεληθεί τα τελευταία χρόνια, και λόγω αντικειμενικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση. Ωστόσο, ακόμη και με τις δεδομένες δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας, οφείλουμε να στηρίξουμε, ως κράτος αλλά και ως κοινωνία, τα ελληνικά γράμματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, και ιδιαιτέρως στην ευρύτερη γειτονιά μας.
Αξίζει, λοιπόν, προσοχής η έκκληση του Προέδρου του Συλλόγου για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας στα Βαλκάνια, δρ. Σ. Χρυσάφη (επιστολή στον αθηναϊκό τύπο), για τη διάσωση της έδρας Νεοελληνικών του Πανεπιστημίου του Κομράτ στην Γκαγκαουζία της Μολδαβίας. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, λόγω της οικονομικής κρίσης, από τα 25 τμήματα της ελληνικής σε π.ΓΔΜ, Βουλγαρία και Μολδαβία, επιβίωσε ως σήμερα μόνον αυτό της Γκαγκαουζίας. Εκεί παραμένει μια Ελληνίδα καθηγήτρια, που παλιότερα ήταν διορισμένη από το κράτος στο πανεπιστήμιο του Κομράτ, και διδάσκει στην έδρα καθώς και σε δύο τμήματα ελληνικών σε νέους. Το ποσό το οποίο απαιτείται, σύμφωνα με την συγκεκριμένη επιστολή, είναι 1.500 ευρώ ετησίως, που καλύπτεται από κάποιον ευαίσθητο συμπατριώτη μας.
Να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός της Γκαγκαουζίας ανέρχεται στις 180.000, από τους οποίους το 80% είναι Γκαγκαούζοι ενώ οι υπόλοιποι είναι Βούλγαροι, Μολδαβοί, Ουκρανοί και Ρώσοι, ενώ στην περιοχή αυτή ζουν και μερικές δεκάδες οικογένειες ελληνικής καταγωγής. Οι Γκαγκαούζοι είναι λαός τουρκόφωνος μεν, ορθόδοξος δε στο θρήσκευμα, που επίσης θεωρεί τον ελληνικό πολιτισμό ως συγγενικό προς το δικό του, καθώς έχει συναίσθηση της βυζαντινής του προέλευσης. Και τούτο συμβαίνει παρά τη συνεχή προπαγάνδα που δέχεται από την Τουρκία, η οποία δραστηριοποιείται εντατικά από το 1991 στην περιοχή, σε οικονομικό, πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο. Τη δεκαετία του 2000 έγιναν κάποιες προσπάθειες μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων, να προωθηθεί η διδασκαλία των ελληνικών, με σημαντική επιτυχία. Τα προγράμματα αυτά έλαβαν χώρα στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κόμρατ, στο Παιδαγωγικό Κολέγιο «Μιχαήλ Τσακίρ» και στο Λύκειο «Γκαβριήλ Γκαϊνταρτζή» και στα οποία συμμετείχαν δεκάδες φοιτητές και ενδιαφερόμενοι.
Όλα τα παραπάνω κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι οι εκπαιδευτικές δράσεις στην περιοχή θα πρέπει όχι μόνον να μην αφεθούν να σβήσουν, αλλά τουναντίον να αυξηθούν, με την απόσπαση από την Ελλάδα καθηγητών και με την αποστολή εκπαιδευτικού υλικού».
Καταλήγοντας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς:
1. Προτίθεσθε να ενισχύσετε οικονομικά την Έδρα των Νεοελληνικών στο πανεπιστήμιο του Κομράτ στην Γκαγκαουζία της Μολδαβίας;
2. Θα αποσπάσετε εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία της ελληνικής και θα αποστείλετε εκπαιδευτικό υλικό στην Γκαγκαουζία;
3. Σε πόσες χώρες των Βαλκανίων -πλην της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία- και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης διδάσκεται σήμερα η ελληνική γλώσσα με καθηγητές αποσπασμένους από την Ελλάδα, σε ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα και πόσοι είναι οι μαθητές-φοιτητές που συμμετέχουν στα μαθήματα; Ποιος ήταν ο αντίστοιχος αριθμός πριν μια δεκαετία;

Tags: , ,

Διακοπή νερού αύριο Πέμπτη σε διάφορα σημεία της Λάρισας

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00π.μ. μέχρι 12:00 το μεσημέρι θα γίνει διακοπή νερού λόγω προγραμματισμένων εργασιών ύδρευσης στους παρακάτω δρόμους:
• Μανδηλαρά (από Ιάσονος μέχρι 28ης Οκτωβρίου)
• Λειβανάτων
• Λ. Κεφάλα
• 28ης Οκτωβρίου (από Μανδηλαρά μέχρι Ηπείρου)
• Ιάσονος (από Μανδηλαρά μέχρι Ηπείρου)

Tags: , ,

Δυο νέα έργα για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε ο διοικητής των Δημόσιων Νοσοκομείων της Λάρισας Παναγιώτης Νάνος προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων των νοσοκομείων και την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργίας του ΠΕΤ ΣΚΑΝ.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Στηρίζουμε τη δημόσια υγεία καθώς πιστεύουμε ότι ένα κράτος είναι ανεπτυγμένο, όταν οι πλούσιοι προσφεύγουν στο δημόσιες υπηρεσίες υγείας και όχι οι φτωχοί σε ιδιωτικές. Γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, την 5η Υ.ΠΕ. και το υπουργείο εξασφαλίσαμε και χρηματοδοτήσαμε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ανέγερση Περιφερειακών Ιατρείων, και Κέντρο Υγείας, ανέγερση πτερύγων σε νοσοκομεία, έργα χρήσιμα με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 80 εκ. ευρώ.
Σήμερα με τον Διοικητή των νοσοκομείων είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για ένα άλλο σκοπό, ο οποίος δημιουργεί ένα διαφορετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στα νοσοκομεία.
Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε βγάλει μια προκήρυξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων. Μια προκήρυξη 20 εκ. ευρώ και σήμερα βρισκόμαστε εδώ με το Διοικητή κ. Παναγιώτη Νάνο προκειμένου να συζητήσουμε καθώς όπως μας διαβεβαίωση είναι έτοιμη η υπηρεσία του με ώριμη μελέτη να καταθέσει την πρόταση για την προκήρυξη που έχουμε βγάλει για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων.
Ένα πολύ σημαντικό έργο καθώς τα νοσοκομεία είναι ιδιαιτέρως ενεργοβόρα λόγω της 24ωρης λειτουργίας τους και για το λόγο αυτό θέλουμε να τα ενισχύσουμε. Ακόμη, συζητήσαμε για το θέμα του ΠΕΤ ΣΚΑΝ προκειμένου η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις Τεχνικές της Υπηρεσίες να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργίας του έργου».
Από την πλευρά του ο Διοικητής των Δημόσιων Νοσοκομείων της Λάρισας σε δηλώσεις του επεσήμανε τα εξής:
«Επισκέφτηκα τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για να ζητήσω τη συνδρομή για σημαντικά έργα υποδομής των νοσοκομείων της Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, έχουμε ετοιμότητα μελετητική και ωριμότητα για να υποβάλλουμε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης για το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ μέσω του οποίου θα αναβαθμιστεί ενεργειακά το κτιριακό συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου και από την κατηγορία E’ που βρίσκεται σήμερα θα πάει στην κατηγορία Β’ με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην εξοικονόμηση της ενέργειας.
Ταυτόχρονα λόγω της παλαιότητας του κτιρίου έχουμε προβλέψει επέμβαση στο κέλυφος του κτιρίου προκειμένου να έχουμε μια ριζική ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος. Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση με περιβαλλοντικό και ουσιαστικό περιεχόμενο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Ένα δεύτερο μεγάλο έργο το οποίο υλοποιούμε και είμαστε στη φάση σύνταξης της μελέτης είναι η κτιριακή υποδομή περίπου 300 τμ. η οποία αποτελεί επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και στην οποία θα στεγάσουμε το ΠΕΤ ΣΚΑΝ. Είναι ο ειδικός τομογράφος που έγινε δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και εμείς οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την κτιριακή υποδομή. Στην κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνδράμει με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ώστε να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο έργο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους ογκολογικούς ασθενείς και θα ολοκληρώσει την παροχή υπηρεσιών υγείας στους ογκολογικούς ασθενείς σε όλα τα διαγνωστικά και θεραπευτικά επίπεδα.

Tags: , ,

Κέλλας: Με ευθύνη του Υπουργείου χάνεται η εξισωτική αποζημίωση

Στο ζήτημα της νέας οριοθέτησης των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, που έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση σε αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας, με την απώλεια της εξισωτικής αποζημίωσης, επανέρχεται ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός συνυπογράφει αίτημα της Τομεάρχου Αγροτικών της ΝΔ κ. Φωτεινής Αραμπατζή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη για κατάθεση του συνόλου των πρακτικών από τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ από τις 14/9/2016 καθώς και μια σειρά πρακτικών ευρωπαικών συνεδριάσεων σχετικών με το θέμα.
Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνουν πως “εκατοντάδες χωριά σε όλη τη χώρα, που σήμερα είναι χαρακτηρισμένα ως μειονεκτικά, δεν εντάσσονται στις περιοχές που χαρακτηρίζονται με φυσικούς περιορισμούς ή ειδικά μειονεκτήματα, με συνέπεια χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι των περιοχών αυτών, που έως σήμερα ελάμβαναν την εξισωτική αποζημίωση να μένουν εκτός του νέου συστήματος οριοθέτησης, με τεράστιο πλέον τον κίνδυνο εγκατάλειψης της υπαίθρου και της γεωργικής δραστηριότητας”.
Καταλογίζουν, ακόμη, στην ηγεσία του Υπ.ΑΑΤ τεράστιες ευθύνες για το “μπάχαλο” που έχει προκληθεί, καθώς όπως τονίζουν “η χαλαρότητα και οι καθυστερήσεις της Κυβέρνησης ήταν οι αιτίες να περάσουν 18 ολόκληροι μήνες χωρίς καμία σοβαρή διαβούλευση, με αποτέλεσμα να έρθει στο «και πέντε» μια πρόταση – καταδίκη για τον πρωτογενή τομέα”.
Οι βουλευτές της ΝΔ, για να καταδείξουν την “εγκληματική” όπως την χαρακτηρίζουν, αμέλεια του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου σε μια απόφαση στρατηγικής σημασίας για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στη χώρα, ζητούν από τον νύν Υπουργό κ. Σταύρο Αραχωβίτη:
1. Το σύνολο των πρακτικών των σχετικών με το θέμα της νέας οριοθέτησης, συνεδριάσεων των Συμβουλίων Υπουργών Γεωργίας από τις 14/9/2016, καθώς και όλες τις σχετικές εισηγήσεις του Έλληνα Υπουργού και τα συνοδευτικά έγγραφα.
2. Το σύνολο των πρακτικών των σχετικών, με το θέμα της νέας οριοθέτησης, συνεδριάσεων της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας καθώς και όλες τις σχετικές εισηγήσεις και συνοδευτικά έγγραφα αυτών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.
3. Το σύνολο των πρακτικών των σχετικών, με το θέμα της νέας οριοθέτησης, συνεδριάσεων της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και όλες τις σχετικές εισηγήσεις και συνοδευτικά έγγραφα αυτών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.
4. Το σύνολο της αλληλογραφίας σχετικής με το θέμα της νέας οριοθέτησης, της ΕΥΔ ΠΑΑ και των Υπηρεσιών της Ε. Επιτροπής.

Tags: , ,

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Market Expo

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει με επιλεγμένους παραγωγούς στη Market Expo. Στόχος της συμμετοχής είναι η ανάπτυξη του δικτύου των πωλήσεων τους στην αγορά λιανικής, αλλά και να ταξιδέψουν τα τοπικά προϊόντα όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός των συνόρων.
Η ROTA A.E. σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας μίσθωσε λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση νέο επαγγελματιών στην έκθεση.
Αναλυτικότερα για τους ενδιαφερόμενους το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018
Αναχώρηση για Αθήνα
Ώρα: 06:00 π.μ
Τόπος: Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος – Λάρισα
Επιστροφή από Αθήνα
Ώρα: 18:00 μ.μ.
Τόπος: Metropolitan Expo

Tags: , ,

Παν/μιο Θεσσαλίας: Υποδοχή Πρωτοετών Φοιτητών ΤΕΦΑΑ

Το ΤΕΦΑΑ ΠΘ υποδέχεται τους πρωτοετείς φοιτητές του και για πρώτη χρονιά και τους γονείς τους. Η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του ΤΕΦΑΑ ΠΘ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 01/10/2018 και την Τρίτη 2/10/2018 με ένα πλούσιο πρόγραμμα έως το μεσημέρι. Το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υποδέχεται και καλωσορίζει θερμά κάθε χρόνο τους πρωτοετείς του φοιτητές με μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Τμήματος, στα εργαστήριά του καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται στην πόλη των Τρικάλων.Φέτος για πρώτη χρονιά, το ΤΕΦΑΑ ΠΘ αποφάσισε να ξεναγήσει και τους γονείς των φοιτητών στις εγκαταστάσεις του και να τους μιλήσει για το τμήμα στο οποίο θα φοιτήσουν τα παιδιά τους, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τιμήσει την ουσιαστική συνεισφορά του ρόλου του γονέα στην επιτυχία αυτή και να τους στηρίξει στην προσπάθειά τους. Τους γονείς των φοιτητών καλωσόρισαν ο Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ ΠΘ Καθηγητής Παπαϊωάννου Αθανάσιος καθώς και οι διευθυντές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος όπου τους έγινε μια σύντομη παρουσίαση των εργαστηρίων.

Tags: , ,

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στο Λαγκαδ

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ τηρώντας τη δέσμευση της για τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών σύμφωνα με το πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2018-2022, ενισχύοντας το ενεργειακό μίγμα της χώρας και διαθέτοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές της Αδείας της, πραγματοποίησε την Τρίτη 02.10.2018 τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή την τροφοδότηση του Λαγκαδά, η ΕΔΑΘΕΣΣ και ο Δήμος Λαγκαδά συνδιοργάνωσαν εκδήλωση στην πλατεία του Λαγκαδά, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλου Σ., του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Απ., του Διευθύνοντος Συμβούλου της EnigaseluceS.p.A. κ. ChiariniAl., του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ κ. Τζώρτζη Δ., της εκπροσώπου της Ολομέλειας της Ρ.Α.Ε. κας Καρακατσάνη Ν., του προέδρου Δ.Σ. κ. Μπούρα Β., των μελών του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, του Δημάρχου Λαγκαδά Καραγιάννη Ι. και του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα Λ., άναψαν συμβολικά τη φλόγα του φυσικού αερίου και προχώρησαν στην ενεργοποίηση του πρώτου οικιακού και του πρώτου εμπορικού καταναλωτή.
Στη σύντομη τελετή ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας ευχαρίστησε το Υπουργείο για τις ενέργειες σχετικά με την έκδοση του τεχνικού κανονισμού και ιδιαίτερα τον κ. Φάμελλο, την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την έκδοση του ρυθμιστικού πλαισίου και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα, για τις ενέργειες που στηρίζουν την Εταιρεία για την ανάπτυξη του δικτύου και για την ένταξη της χρηματοδότησης των 15εκ. € στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας 2019- 2023. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Δήμαρχο Λαγκαδά, κ. Καραγιάννη, για τη συνεργασία και τη φιλοξενία, τους μετόχους και τα μέλη του Δ.Σ., που στήριξαν αυτά τα δύο χρόνια την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, για την επίτευξη του στόχου – τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Αναφέρθηκε στην ταχύτατη πορεία με την οποία ολοκληρώθηκε το έργο, χάρις στον συντονισμένο τρόπο με τον οποίο ενήργησε το προσωπικό της Εταιρείας, το οποίο και συνεχάρη. Όπως είπε, το ενδιαφέρον των κατοίκων του Λαγκαδά είναι μεγάλο, καθώς έχουν ήδη κατατεθεί 600 αιτήσεις σύνδεσης, και οι υπογεγραμμένες συμβάσεις σύνδεσης ανέρχονται σε 62 εκ των οποίων οι 7 αφορούν δημοτικά κτίρια που από το φετινό χειμώνα θα επωφεληθούν της χρήσης του φυσικού αερίου.
Επεσήμανε, ότικατασκευάστηκαν6 χλμ. δικτύου χαμηλής πίεσης και έως το 2022 το δίκτυο αναμένεται να φτάσει τα 10,5χλμ,οι συνδέσεις να ανέλθουν στις 1500,με μέγιστη ετήσια κατανάλωση 1,5 εκ. κυβικά, μια επένδυση ύψους άνω των 3 εκ. €. Η ανάπτυξη του δικτύου θα συνεχιστεί, με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του Λαγκαδά, σύμφωνα πάντα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.
Το επόμενο διάστημα η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα προχωρήσει στην τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών με χρήση Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG), για το νομό Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Κουφαλίων του Δήμου Χαλκηδόνας έως το τέλος του Οκτωβρίου του 2018, στην περιοχή της Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα έως το τέλος του Νοεμβρίου του 2018 και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έως τον Οκτώβριο του 2018 στον Τύρναβο, έως το Νοέμβριο του 2018 στην Καλαμπάκα του Δήμου Μετεώρων και στην Ελασσόνα του Δήμου Ελασσόνας.

Tags: , ,

44 χρόνια Νέα Δημοκρατία – Δηλώσεις του Δημήτρη Σιούφα, πρώην Πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων

«Κάθε επέτειος είναι σημείο εορτασμού, ανασκόπησης και αφετηρία νέας πορείας. Λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν τη διάρκεια και την επιτυχία της πορείας της Νέας Δημοκρατίας από τη 4/10/1974 ως σήμερα.
Υπήρξε ο πολιτικός σχηματισμός που κέρδισε τις περισσότερες εκλογές. Που κατέκτησε το υψηλότερο ποσοστό ψήφων και διαχρονικά τον υψηλότερο μέσο όρο ποσοστού ψήφων. Που έδωσε τους περισσότερους πρωθυπουργούς. Που αναδείχθηκε διαρκώς σε όλη τη περίοδο αυτή μόνο ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Αυτή η ιστορία δημιουργεί για τη Νέα Δημοκρατία ευθύνη για τη διαμόρφωση και του πολιτικού μέλλοντος της πατρίδας μας.
Όπως κάθε πολιτική εποχή, έτσι και η Μεταπολίτευση έφτασε στη φάση της αναγκαίας επανεκκίνησης. Και γιατί η παγκόσμια κατάσταση μεταβάλλεται ριζικά και ταχύτατα αλλά και διότι η πατρίδα μας πρέπει να σπεύσει για να μπορέσει να συμπορευθεί.
Οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας απαιτούν επείγοντα εκσυγχρονισμό προς τη κατεύθυνση της ουσιαστικής διάκρισης των εξουσιών και της καθοριστικής ενδυνάμωσης των θεσμικών αντίβαρων. Επείγοντα εκσυγχρονισμό προς τη κατεύθυνση της αποτελεσματικής λειτουργίας του κράτους με επάρκεια, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια.
Πρώτο, αναγκαίο και απαραίτητο, βήμα είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση. Ευρεία και ουσιαστική. Χωρίς στοιχεία οπισθοδρόμησης όπως οι προηγούμενες. Όχι μόνο στη βάση της εμπειρίας που αποκτήθηκε από το παρελθόν αλλά κυρίως στην αντίληψη και την κατανόηση των αναγκών του μέλλοντος.
Για να γίνει αυτό, η Βουλή των Ελλήνων σε αυτή τη Σύνοδο πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία. Αν αυτό δεν γίνει, θα χάσει η πατρίδα μας πολλά χρόνια μέχρι να δοθεί μια νέα ευκαιρία. Και θα έχουν χαθεί πολλά στο μεταξύ.
Το σύνολο του πολιτικού κόσμου οφείλει να συνεργαστεί και να κάνει επειγόντως αυτό το αυτονόητο.
Με έμπνευση, σύνεση, λογική, συναίνεση και όραμα για το μέλλον της Πατρίδας και του Έθνους»

Tags: , ,

Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας από το Παν/μιο Θεσσαλίας

Tο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων συνδιοργανώνουν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λάρισα, 11-12 Οκτωβρίου του 2018.
Το συνέδριο αυτό αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων Πανελληνίων Συνεδρίων Οδικής Ασφάλειας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1994, στο Βόλο το 1998 και το 2012, στην Πάτρα το 2005 και στην Αθήνα το 2009 και το 2015, πρόκειται δε για την κορυφαία από τις δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων στο αντικείμενο της ασφάλειας των οδικών μεταφορών.
Κύριοι στόχοι του συνεδρίου είναι η διερεύνηση και η αξιολόγηση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στη χώρα αλλά και των προσπαθειών και καινοτομιών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται για την βελτίωση της ασφάλειας οδηγών, οχημάτων και πεζών στο ελληνικό οδικό δίκτυο. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από την ανάλυση των στοιχείων οδικών ατυχημάτων, καθώς και μεθοδολογίες και σύγχρονες τεχνολογίες, σχετικές με την οδική ασφάλεια, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί
ή πρόκειται ή προτείνεται να εφαρμοστούν στην Ελλάδα.

Χρήστος Πάζης - Πιο τρελός
Λευτέρης Πανταζής - Να πεθάνουν οι γυναίκες
Στέλιος Διονυσίου - Απολογισμός
Άννα Βίσση - Εκατομμύρια
Χρήστος Χολίδης - Ποιός σε κρατάει
Γιάννης Πλούταρχος - Τα αυτονόητα
Πασχάλης Τερζής - Πρόσωπο με πρόσωπο
Αλέκος Ζαζόπουλος - Στην υγεία της αχάριστης
Βασίλης Καρράς - Πέρασε ο καιρός
Αντώμης Ρέμος - Εκατό φορές κομμάτια

 


Οκτώβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031EC