Tags: , ,

Περιοδεία στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλία

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και της κεντρικής ομιλίας τη Δευτέρα 10/09 και ώρα 19:30, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, από την Παρασκευή 7/9 μέχρι την Παρασκευή 14/9, θα πραγματοποιηθούν περιοδείες από κλιμάκια του Κινήματος Αλλαγής, σε όλη την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Τα κλιμάκια θα απαρτίζονται από Βουλευτές και κεντρικά στελέχη του κινήματος και το πρόγραμμα των περιοδειών θα περιλαμβάνει ανοιχτές Νομαρχιακές Συνελεύσεις σε όλους τους Νομούς, καθώς και συναντήσεις με στελέχη και θεσμικούς φορείς, στα πλαίσια του διαρκούς και ανοιχτού διαλόγου μας με την κοινωνία, με στόχο την παρουσίαση των προγραμματικών μας θέσεων και την περεταίρω εξειδίκευση του προγραμματικού μας πλαισίου.
Στη Θεσσαλία το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 7/9
Λάρισα: Λοβέρδος Ανδρέας, συνοδεύει ο Μπαργιώτας Κωνσταντίνος
Πέμπτη 13/9
Καρδίτσα: Κωνσταντόπουλος Δημήτρης, Μπατζελή Κατερίνα
Τρίκαλα: Γρηγοράκος Λεωνίδας, Γεωργάτος Γεράσιμος
Παρασκευή 14/9
Μαγνησία: Χρυσοχοίδης Μιχάλης, Ζαρμπαλάς Σωτήρης

Tags: , ,

Μάξιμος: Ο πολιτισμός, γέφυρα φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης!

Στην «αξία του πολιτισμού ως γέφυρας ειρήνης μεταξύ των λαών» αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας το διεθνές φεστιβάλ «3η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών Πολιτισμών στη Θεσσαλική Γη», που έλαβε χώρα στη Χάλκη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τους διοργανωτές -μεταξύ των οποίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χάλκης- για «τη σημαντική αυτή συνάντηση πολιτισμών, που συμβάλει στην αλληλοκατανόηση των λαών και εντέλει στη φιλία και την ειρηνική συνύπαρξη. Μέσα από τη μουσική και το χορό έρχονται πιο κοντά οι λαοί και γνωριζόμαστε καλύτερα με την κουλτούρα και την παράδοση του “άλλου”, του γείτονα. Άλλωστε, στη λεκάνη της Μεσογείου, λίγο-πολύ, μοιραζόμαστε κοινά ακούσματα, ενώ και τα ήθη και οι παραδόσεις του ενός δεν είναι εντελώς ξένα στον άλλο. Τέτοιες, λοιπόν, πρωτοβουλίες αξίζουν συγχαρητήρια γιατί συμβάλλουν στη σφυρηλάτηση της φιλίας των λαών και της ειρήνης στην περιοχή μας».
Δείγματα της μουσικοχορευτικής παράδοσης των χωρών τους παρουσίασαν οι φιλοξενούμενες χορευτικές ομάδες: RU MACCATURE CARPINONE από την Ιταλία, BASMAT TABOUN από το Ισραήλ και TANGRA FOLK DANCE GROUP από τη Βουλγαρία.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και Γιάννης Μπακαλόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Χατζούλης, Τριαντάφυλλος Τσινούλης, Ρίζος Κομήτσας και Βασίλης Χατζούλης, ο πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Χάλκης κ. Αχιλλέας Παπαθεοχάρης, τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Χάλκης και Νίκαιας κ.κ. Λευτέρης Κορδοκλάς και Γιώργος Ψαρούλης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης κ. Θάνος Καλογιάννης και πλήθος κόσμου.

Tags: , ,

Τα ζητήματα του Δήμου Τυρνάβου επί τάπητος

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλοσως εκπρόσωπος του κόμματος στο ν. Λάρισας.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Αναγνωστόπουλο για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι σε εξέλιξη σε Αμπελώνα, Τύρναβο, Ροδιά, Δαμάσι και Αργυροπούλι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και στη συνέχεια οι δύο άντρες μίλησαν για τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει το σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων που εγκρίθηκε πρόσφατα για την περιοχή του Τυρνάβου.
Σημαντικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η παροχή φυσικού αερίου σε ένα δίκτυο 5,6χμ, ένα έργο πολύ σημαντικό για τους κατοίκους, όπως χαρακτηρίστηκε από τον Δήμαρχο, ο οποίος είχε θέσει ως προσωπικό στοίχημα την κατασκευή του παραπάνω.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Γ. Αναγνωστόπουλος για τον φόρο στο κρασί, όπως είπε στον Δήμαρχο καθώς πλήττει σημαντικά την αγροτική περιοχή του Τυρνάβου. Ο κ. Σαρχώσης συμφώνησε χαρακτηρίζοντας τον φόρο “άδικο”, δηλώνοντας ότι αισιόδοξος για την κατάργησή του σύντομα. Επ’ αυτού ο πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων διεμήνυσε στον Δήμαρχο ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ώστε να ασκηθούν πιέσεις για την κατάργηση του παραπάνω φόρου, αλλά και για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.
Ο κ. Σαρχώσης ενημέρωσε τον κ. Αναγνωστόπουλο για τη βάση ΕΚΑΒ που απέκτησε η περιοχή, καθώς και για την πιθανότητα στελέχωσης του ανθρώπινου δυναμικού με ένα ακόμη άτομο το προσεχές διάστημα, γεγονός το οποίο θα βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η υπογραφή της Μελέτης Συνολικού Συστήματος Υδροδότησης Βοτανοχωρίου. Ο κ. Αναγνωστόπουλος συνεχάρη τον Δήμαρχο για το παραπάνω, αφού είναι ένα έργο που αφορά περίπου 1.000 στρέμματα και 10.0000 αιγοπρόβατα.
Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην κατασκευή της αποχέτευσης στην περιοχή του Αμπελώνα και του βιολογικού καθαρισμού στο Δαμάσι, ενώ ταυτόχρονα συζήτηση έγινε και για τα αντιπλημμυρικά έργα που θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές Αργυροπούλι-Δαμάσι και τις ασφαλτοστρώσεις στον Τύρναβο και στον Αμπελώνα.
Τέλος, οι δύο άντρες συζήτησαν για το πρόγραμμα leader, το οποίο θα εκμεταλλευτεί ο Δήμος για τη δημιουργία ενός σημαντικού πολυχώρου 135 θέσεων στον Αμπελώνα, στην περιοχή του παλαιού Δημαρχείου, συμφωνώντας ότι είναι ένας χώρος ο οποίος λείπει από μια μεγάλη και ζωντανή περιοχή, όπως ο Αμπελώνας.
Ο κ. Σαρχώσης ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της Ένωσης Κεντρώων για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τα προβλήματα της περιοχής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει προσωπικά για την ανάδειξή και την επίλυση τους.

Tags: , ,

Αγωνιστικό κάλεσμα του ΕΚΛ για το συλλαλητήριο

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βαφτίσει για ακόμα μια φορά «το κρέας ψάρι», εφευρίσκει καινούργιους τίτλους για τα παραμύθια που πλασάρει στον λαό όπως ««επιστροφή στην κανονικότητα» ή «τέλος των μνημονίων». Προσπαθεί να κρύψει ότι συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει συμφωνήσει σε ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Ότι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται πατάει στα αποκαΐδια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, στο πετσόκομμα των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, στα χαράτσια και την φοροληστεία.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει οδηγήσει την εργατική τάξη και τον λαό στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν πλήρως τα έργα υποδομών με αποτέλεσμα όταν βρέχει να πνιγόμαστε και όταν κάνει ζέστη να καιγόμαστε.
Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα οδηγεί τον λαό μας σε περιπέτειες για τα κέρδη μιας χούφτας εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.
Από τη μια διαμορφώνει χαμοζωή για την εργατική τάξη και τον λαό και από την άλλη βάζει την χώρα μας πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Φέρνει πιο κοντά το ΝΑΤΟ απέναντι στην Ρωσία, διαλέγει στρατόπεδο κάνοντας την χώρα μας στόχο. Μας εμπλέκει πιο βαθιά στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων οι οποίοι δε διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε γειτονιά. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
Δεκάδες σωματεία και χιλιάδες εργαζόμενοι στην χώρα δίνουν τον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Συνεχίζεται η συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, συνεχίζεται η μάχη για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν, για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις – κοινωνικές παροχές.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ
Έχουμε πλέον την πείρα και είναι πολυετής, δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν. Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης Ε.Ε και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.
Απαιτούμε και Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα για:
o Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
o Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
o Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
o Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
o Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
o Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
o Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
o Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, στους ΟΤΑ, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
o Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!
o Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

Tags: , ,

Επιτυχόντες μαθητές του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας

To 73% άγγιξε το ποσοστό των επιτυχόντων μαθητών του 6ου Εσπερινου ΕΠΑ.Λ Λαρισας στις Πανελλαδικες εξετασεις του σχολικού έτους 2017-2018. Οκτώ (8) από τους ένδεκα (11) μαθητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις πέτυχαν να εισαχθούν σε διάφορες σχολές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, συγκεκριμένα:
Αριθμός μαθητών Σχολή Επιτυχίας Ίδρυμα
1 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ
1 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ.
1 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ (ΛΑΡΙΣΑ) ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
2 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΛΑΡΙΣΑ) ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
2 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΛΑΡΙΣΑ) ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
1 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΠΑΤΡΑ) ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 6ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ, εύχονται στους μαθητές καλή συνέχεια στις σπουδές τους και κάθε επιτυχία στη ζωή τους.

Tags: , ,

Κέλλας για τις εξαγγελίες Γαβρόγλου: Επιστροφή στο παρελθόν

«Χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια, για να πραγματοποιηθεί μία θεαματική επιστροφή στο παρελθόν. Δυστυχώς, το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί την αναβίωση του συστήματος των δεσμών, αποστερώντας από τους μαθητές τη δυνατότητα εμπλουτισμού και εμβάθυνσης των γνώσεών τους».
Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κοζάνης, στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείαςΒουλευτών του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν και οι κ.κ. Ντ. Μπακογιάννη, Μ. Αντωνίου και Β. Γιόγιακας.
Εν συνεχεία, ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε:
«Πρόκειται για μία ακόμη ‘‘κωλοτούμπα’’ της Κυβέρνησης. Σας θυμίζω ότι ο κ. Γαβρόγλου είχε κατ’ επανάληψη υποσχεθεί την κατάργηση των Πανελληνίων εξετάσεων, παίζοντας με την αγωνία των μαθητών και τις τσέπες των γονέων τους. Τελικά, κατέληξε σε ένα σύστημα, που διακρίνεται από προχειρότητα, με πολλά σημεία αδιευκρίνιστα.
Καταρχήν, δημιουργούνται σχολές δύο ταχυτήτων, οδηγώντας σε απαξίωση ορισμένων, αφού προσφέρεται η δυνατότητα εισαγωγής «με ή χωρίς εξετάσεις». Δημιουργείται, έτσι, ένα αρνητικό υπόβαθρο για την αριστεία και την αξιοκρατία, τις οποίες, ούτως ή άλλως, η κυβέρνηση αποστρέφεται. Ιδιαίτερα προβληματική, δε, για την αδιαβλητότητα του συστήματος είναι η διαδικασία κλήρωσης ομάδας θεμάτων, που θα προετοιμάζονται από διδάσκοντες των σχολείων, ανά δήμο ή ανά νομό.
Ας μας απαντήσει ο κ. Υπουργός, πώς θα διασφαλίζεται η ομοιογένεια και ο κοινός βαθμός δυσκολίας των θεμάτων;
Τέλος, σε σχέση με την κατάργηση των Λατινικών,πρόκειται για μία εσφαλμένη και εκτός πραγματικότητας επιλογή, καθώς η διδασκαλία της Κλασσικής Παιδείας αναβαθμίζεται διεθνώς,οι σύγχρονες γλώσσες του Δυτικού Κόσμου βασίζονται στο Λατινικό Αλφάβητο και τα Λατινικά έλκουν σημαντικά στοιχεία από την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα.Άλλωστε, το γεγονός ότι,σύμφωνα με το Υπουργείο, τα Λατινικά διδάσκονται ανεπαρκώς, αποτελεί οργανωτικής φύσεως ζήτημα και δεν συνεπάγεται την κατάργησή τους».

Tags: , ,

Πεζοπορίες για όλους στον 3ο Ορειβατικό αγώνα Τσαριτσάνης-Ολύμπου

Οι πεζοπορίες που θα γίνουν στις 9-9-18 θα ξεκινήσουν μετά τη εκκίνηση των αθλητών από την κεντρική πλατεία.
Α) Διαδρομή 4,5 χιλιομέτρων, ήπια ανάμεσα σε κάκτους, μουντζουνιές, κυπαρίσσια , πεύκα και λεύκες μέχρι τη Σμίξη και επιστροφή από το δασικό δρόμο στη συνοικία Παναγιά-Πύργο Μάμτζιου -Οικονόμειο Σχολή-Πλατεία για υποδοχή των αθλητών/τριών
Β) Διαδρομή 1,5 χιλιόμετρου, ήπια στα μονοπάτια των κάκτων και της μουντζουνιάς και του δρόμους της ιστορίας και του πολιτισμού μέσα στην Τσαριτσάνη

Στήριξη δράσεων
Για την οργάνωση του 3ου Ορειβατικού Αγώνα έχουμε την υποστήριξη και συμμετοχή φορέων, συλλόγων και των εθελοντών πολιτών σε μια κοινή προσπάθεια να ενδυναμώσουμε το δρομικό και πεζοπορικό κίνημα και την εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Πρόσκληση
Καλούμε όλους αθλητές, πεζοπόρους, παιδιά και πολίτες καθώς και όλους τους φορείς και συλλόγους, να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις που επιθυμούν. Να χαρούν και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές, το δάσος, την ιστορία και τον πολιτισμό της Τσαριτσάνης.
Με ευθύνη, συνέπεια και αλληλεγγύη συνταιριάζουμε την άσκηση και τον αθλητισμό με την απόλαυση της φύσης, τη γνωριμία με την άγρια χλωρίδα και πανίδα και την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.
Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα.

Tags: , ,

Περιοδεία Μάξιμου Χαρακόπουλου στην Πιερία

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο πλαίσιο των επισκέψεων κλιμακίων του κόμματος στη Βόρειο Ελλάδα, ενόψει της 83ης ΔΕΘ, θα περιοδεύσει αύριο, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, στην Πιερία.
Στο κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετέχουν, ακόμη, ογραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάραςκαι οαναπληρωτής τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
– 10.30 π.μ. Επίσκεψη στη μονάδα εκτροφής γαλακτοπαραγωγής αγελάδων
«φάρμα Γλυκός». | Κολινδρός
– 11.30 π.μ. Επίσκεψη στην εταιρεία GINOX που ειδικεύεται στην παραγωγή επαγγελματικών ψυγείων και ανοξείδωτων κατασκευών. | Αιγίνιο
– 12.30 μ.μ. Επίσκεψη στην εταιρία παραγωγής παραδοσιακών σαλατών
«Άλφα Γεύση». | Κατερίνη
– 13.30 μ.μ. Επίσκεψη στη κοινωνική δομή του Κατερίνης «Μέριμνα Παιδιού».
– 14.00 μ.μ. Επίσκεψη στην εταιρία επεξεργασίας και τυποποίησης επιτραπέζιας
ελιάς Κωνσταντόπουλος Α.Ε – «OLYMP».
– 14.30 μ.μ. Επίσκεψη και συνάντηση με αγρότες του Δήμου Δίου Ολύμπου
στη ΣΠΕΚΟ Βροντούς.
– 19.30 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Πιερίας.
– 20.00 μ.μ. Πολιτική Εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ», με ομιλητές τα μέλη του κλιμακίου.

Tags: , ,

Φιλική ήττα του Ερμή Αγιάς-Λάρισας από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης

Ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας στο πρώτο φιλικό για την νέα αγωνιστική περίοδο ηττήθηκε από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Οι παίκτες του Ερμή δοκιμάστηκαν από τον προπονητή Στέφανο Πέρκο με πολλά και διαφορετικά σχήματα δίνοντας μια πολύ καλή αγωνιστική εικόνα. Το κλίμα του αγώνα ήταν ευχάριστο και από τις δύο πλευρές.
Το τελικό σκορ του αγώνα είναι 57-89 ενώ τα δεκάλεπτα 8-20, 8-21, 22-24, 19-24.

Tags: , ,

Ρένα: Σε διάσταση με την πραγματικότητα ο κ. Καλογιάννης

Ο κ. Καλογιάννης, δια μέσω του γραφείου τύπου του Δήμου Λαρισαίων, τυφλωμένος, προφανώς, από την αίσθηση της εξουσίας, αντί να απολογηθεί στους πολίτες και στο μήνυμα που του στέλνουν κάθε μέρα, επιλέγει να κάνει μαθήματα αντιπολίτευσης.
Η αλήθεια είναι πως σε αυτό θα ήταν πολύ καλός, αν βέβαια, μετά από τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση, είχε μάθει τον ρόλο αυτό.
Πάει πολύ όμως ο σημερινός Δήμαρχος Λαρισαίων να κάνει μαθήματα αντιπολίτευσης, όταν ο ίδιος και οι σημερινοί του σύντροφοι, ως αντιπολίτευση, στάθηκαν απέναντι σε κάθε μεγάλη αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λάρισας επί 16 ολόκληρα χρόνια. Οι άνθρωποι που εκτόξευσαν εναντίον του πρώην δημάρχου κάθε είδους συκοφαντία, τολμούν σήμερα να μιλούν για «καταστροφολογία» και «απόλυτο μηδενισμό». Αυτοί που σήκωσαν ψηλά τα λάβαρα της δήθεν «κάθαρσης» στο δήμο και που όταν ανέλαβαν την διακυβέρνησή του, δεν βρήκαν το παραμικρό για να στηρίξουν τις έωλες, μέχρι τότε κατηγορίες τους, τολμούν σήμερα να γίνονται κήνσορες της ηθικής!
Επί της ουσίας, ο κ. Καλογιάννης κάνει λόγο για μια απλή «αναστάτωση» στο κέντρο της πόλης, την ώρα που η κατάσταση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Εγκαλεί εμάς για τη σκόνη, την κλίση των πεζοδρομίων και την κυκλοφοριακή ασφυξία, την ώρα που όλα αυτά είναι απτά αποτελέσματα των προεκλογικών του παρεμβάσεων.
Ο δήμαρχος που έχει κατορθώσει το πρωτοφανές, για τη λογική και την ασφάλεια των κατοίκων, να κόψει μια ολόκληρη πόλη στα δύο, μη έχοντας προγραμματίσει ασφαλείς διεξόδους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά και παρκαρίσματος πέριξ του κέντρου, εγκαλεί εμάς γιατί έχουμε το… θράσος να ασκούμε αντιπολίτευση!
Προφανώς ο ίδιος και οι σύντροφοι του θα επιθυμούσαν όλα να γίνονται χωρίς καμία κριτική, χωρίς κανέναν αντίλογο, χωρίς καμία υπόδειξη και επισήμανση. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.
Αναφέρεται ο κ. Καλογιάννης σε μια σειρά παρεμβάσεων στις συνοικίες της πόλης, επισημαίνοντας ο ίδιος, πως μιλάει για τις… ασφαλτοστρώσεις(!) που έγιναν πριν λίγο μόλις καιρό. Αυτά είναι τα μέτρα τους. Αυτός είναι ο πήχης τους. Όλα χαμηλά και μόνο σχέδια επί χάρτου, για όλα αυτά που θα συμβούν στην πόλη μετά από… πέντε ή έξι χρόνια!
Προφανώς η καθημερινότητα των κατοίκων της Λάρισας και η πραγματικότητα που αυτοί αντιμετωπίζουν έρχεται σε αντίθεση με το φαντασιακό υπόβαθρο του κ. Καλογιάννη, ο οποίος, υποτίθεται πως εργάζεται για το… μέλλον, αγνοώντας, την ίδια στιγμή, το παρόν(!)
Οι Λαρισαίοι, να είναι σίγουρος ο κ. Καλογιάννης, και βλέπουν και αξιολογούν. Και όντως θα δώσουν την απάντησή τους. Μέχρι τότε όμως, είναι υποχρεωμένος ο ίδιος και οι σύντροφοι του, τουλάχιστον, να μην εμπαίζουν την νοημοσύνη των συμπολιτών μας.
Υ.Γ: Επειδή για μια ακόμη φορά ο κ. Καλογιάννης επανέρχεται στο γνωστό θέμα της αγωγής, να του υπενθυμίσουμε, πως το «πρωτάκουστο και πρωτοφανές» δεν είναι η υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής, αλλά το ότι ο ίδιος εκτόξευσε μια συκοφαντία με αποκλειστικό στόχο να πλήξει το ηθικό υπόβαθρο της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Φυσικά, περνώντας ο καιρός όλοι αντιλαμβάνονται πως το άγχος που του δημιουργεί η ανυπαρξία έργου σε συνδυασμό με τη συντόμευση της ημέρας των εκλογών, τον οδηγεί στην προσφιλή του τακτική, δηλαδή της σπίλωσης της τιμής και ηθικής του πολιτικού του αντιπάλου , όπως ακριβώς έπραττε και στην αντιπολίτευση, εναντίον του πρώην δημάρχου.

Tags: , ,

Προτάσεις του ΣΒΘΚΕ για τη στήριξη της παραγωγικής βάσης

Ενόψει της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, και με δεδομένο ότι η επιχειρηματική μεταποιητική – βιομηχανική δραστηριότητα ενσωματώνει μεγάλα κόστη που προέρχονται κυρίως από το συνδυασμό του υπέρμετρου μη μισθολογικού κόστους, της εξαντλητικής φορολόγησης, και του υψηλού κόστους ενέργειας, ο ΣΒΘΚΕ κατέθεσε 3 πολύ συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις μέτρων, ως ένα πρώτο βήμα στήριξης της παραγωγικής βάσης της χώρας, της Βιομηχανίας, θεωρώντας ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη μείωση αυτών των υπέρογκου κόστους επιβαρύνσεων, επισημαίνοντας την πιεστική ανάγκη για την λήψη μέτρων αποκατάστασης των ανταγωνιστικών όρων λειτουργίας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ειδικότερα:

Α. Έμμεσο μισθολογικό κόστος
Διαπίστωση
Διαχρονικά οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις απέτυχαν να διασφαλίσουν την αποτελεσματική σύνδεση του συστήματος εισφορών – παροχών, συντήρησαν και επαύξησαν σε σημαντικό βαθμό την ανισόρροπη σχέση, καθώς η αύξηση των παροχών επήλθε με ταχύτερους ρυθμούς, έναντι των εσόδων.
Η διατήρηση της ανισόρροπης αναλογίας στη σχέση εισφορών – παροχών διαρκώς διευρύνεται, επιφέρει πρόσθετες επιβαρύνσεις στο έμμεσο μισθολογικό κόστος, το οποίο, σε ένα μεγάλο ποσοστό, χρηματοδότησε και εξακολουθεί να χρηματοδοτεί την κοινωνική προστασία, επιβαρύνοντας, ωστόσο, υπέρμετρα το κόστος παραγωγής.
Το υψηλό έμμεσο μισθολογικό κόστος, πέραν της πρόκλησης ανταγωνιστικού μειονεκτήματος στις μεταποιητικές-βιομηχανικές επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη υφίστανται πιέσεις από τον διεθνή ανταγωνισμό, έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία και τη διατήρηση υψηλών, πιεστικών και ανελαστικών επιβαρύνσεων, στο κόστος εργασίας και τελικά λειτουργεί αποτρεπτικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας
Παράλληλα, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, επιδρούν ευθέως αρνητικά και στο εισόδημα των εργαζομένων, καθώς συνδυαζόμενες με το αυξημένο όριο του αφορολόγητου των εισοδημάτων, οδηγούν σε δραστική μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, καθώς συνιστά υπερφορολόγηση της εργασίας.
Αποτελεί δε σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην ενίσχυση της αδήλωτης, ανασφάλιστης ή της μερικώς δηλωνόμενης και υποασφαλιζόμενης εργασίας, κυρίως σε επαγγελματικές δραστηριότητες που αντιμετωπίζουν την πιεστική ανάγκη επιβίωσή τους και σε πολλές περιπτώσεις συνιστούν και στρέβλωση του ανταγωνισμού.
Κατά συνέπεια, η επιλογή της διατήρησης των υψηλών ποσοστών ασφαλιστικών εισφορών, επιδρά επί της ουσία αντιαναπτυξιακά με αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομική δραστηριότητα, στις επενδύσεις, στο επίπεδο της απασχόλησης αλλά και στο ύψος του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων.

Πρόταση
Δραστικός περιορισμός της ασφαλιστικής επιβάρυνσης μέσω της ελάττωσης του μη μισθολογικού κόστους
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για την μεταποιητική – βιομηχανική δραστηριότητα στο 50% του σημερινού ύψους αυτών.

Β. Φορολογικές Επιβαρύνσεις
Διαπίστωση
Η υπερβολική φορολόγηση δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα στα δημόσια έσοδα. Λειτούργησε αναποτελεσματικά, καθώς οι υψηλοί συντελεστές φορολόγησης, επιβάρυναν την παραγωγική βάση και συνέβαλαν στη μειωμένη εισπραξιμότητα, λόγω της συρρίκνωσης της φορολογητέας ύλης.
Οι συνεχείς αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών, η επιβολή ειδικών φόρων, η πολυπλοκότητα των ρυθμίσεων και οι σύνθετες και απαιτητικές διαδικασίες του φορολογικού συστήματος το έχουν καταστήσει μη αποδοτικό.
Η ύπαρξη ενός σταθερού, δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού περιβάλλοντος, η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς αλλά και της αύξησης των δημοσίων εσόδων, κατά τρόπο βιώσιμο και καθοριστικά επιτυχημένο.
Η εκλογίκευση του φορολογικού συστήματος, η εξισορρόπηση του φορολογικού κόστους και η υιοθέτηση αποδοτικών φορολογικών πρακτικών, εντάσσεται σε εκείνες τις στρατηγικές που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων και την επενδυτική επανεκκίνηση της οικονομίας.

Πρόταση
Μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μη διανεμόμενων κερδών στο επίπεδο του 10%
Απαλλαγή των βιομηχανικών και βιοτεχνικών ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ.

Γ. Κόστος Ενέργειας
Διαπίστωση
Το υψηλό κόστος ρεύματος έχει πλήξει καίρια και ευθέως, την ανταγωνιστικότητα του παραγωγικότερου τμήματος της ελληνικής οικονομίας, της Βιομηχανίας.
Σε μια, παρατεταμένης διάρκειας, χρονική περίοδο που οι παραγωγικές μεταποιητικές – βιομηχανικές επιχειρήσεις, καταβάλλουν συνεχείς και εξαντλητικές προσπάθειες για την διατήρηση της ανταγωνιστικής τους θέσης στις διεθνείς αγορές, το υψηλό ενεργειακό κόστος εξακολουθεί να αποτελεί ένα πρόσθετο μεγάλο και εξαντλητικό οικονομικό βάρος, δεδομένου ότι το ενεργειακό κόστος συντελεί, κυμαινόμενο, από 30%-50% στην αύξηση του κόστους παραγωγής
Είναι υπέρμετρη πλέον η επιβάρυνση την οποία υφίσταται το κόστος παραγωγής των βιομηχανικών προϊόντων εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού κόστους, όταν οι βιομηχανικές επιχειρήσεις έχουν προ πολλού εξαντλήσει κάθε περιθώριο περαιτέρω περιορισμού των κέντρων κόστους τους.
Η υψηλή αυτή επιβάρυνση, αφορά κατά βάση τις βιομηχανικές επιχειρήσεις – καταναλωτές της Μέσης Τάσης, με ετήσια κατανάλωση άνω των 10 GWh, κατηγορία, στην οποία εντάσσονται ηλεκτροδοτούμενες, οι περισσότερες βιομηχανικές μονάδες.
Αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιβίωση και την ανταγωνιστική παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων η μείωση του κόστους των ενεργειακών προϊόντων, τουλάχιστον στα επίπεδα του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, όπως ορίζουν οι κατευθυντήριες γραμμές (EEAG) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για κρατικές ενισχύσεις στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.
Ένα πολύ σημαντικό μέτρο, ήταν και η αιτούμενη, εδώ και χρόνια, κατάργηση της διάκρισης της χρέωσης της Μέσης Τάσης (5€/MWh) έναντι της Υψηλής Τάσης (2,5 €/MWh) στην εφαρμογή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, και η υπαγωγή των καταναλωτών της Μέσης Τάσης με ετήσια συνολική κατανάλωση άνω των 10 GWh ανά παροχή, στο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στον οποίο εμπίπτουν οι καταναλωτές της Υψηλής Τάσης.

Πρόταση
Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τις βιομηχανικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις με ετήσια κατανάλωση άνω των 10 GWh ανά παροχή στα 0,5€/ MWh.
Μείωση του υπολογισμού των χρεώσεων για τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος κατά 50% για τις βιομηχανικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις με ετήσια κατανάλωση άνω των 10 GWh.

Tags: , ,

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Καινοτόμα εργαστήρια ρομποτικής

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αξιοποιώντας στο έπακρο υλικούς και ανθρώπινους πόρους, από το 2016 συντονίζει και υλοποιεί με τεράστια επιτυχία το αυτοχρηματοδοτούμενο έργο TALOS στο πλαίσιο του οποίου εκτός από τα καινοτόμα εργαστήρια δημιουργίας και έκφρασης στα οποία εμπλέκονται τα παιδιά σε συνεργασία με μια διεπιστημονική ομάδα άριστα καταρτισμένων επιστημόνων κι εκπαιδευτών (μέλη ΔΕΠ, Διδάκτορες, Υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί φοιτητές) έχουν ήδη σημειωθεί και αρκετές διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς (πρόκριση της αγωνιστικής ομάδας στον τελικό του Διεθνούς διαγωνισμού ρομποτικής FLLμεταξύ 170 ομάδων από όλη την Ελλάδα, πρόκριση στις 10 επικρατέστερες ομάδες στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό AstroPiτης ESA μεταξύ 250 από όλη την Ευρώπη, βράβευση του πρωτότυπου ρομποτικού Σεισμογράφου στον σχετικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό, βράβευση της ομάδας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις στη ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας κ.α.). Ως προς τις δράσεις του TALOS για τη φετινή χρονιά 2018-2019, έχει σχεδιαστεί η διεξαγωγή μιας σειράς εργαστηρίων με εμπλουτισμένο περιεχόμενο και με βάση νέες συνεργασίες τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, πάντα με επίκεντρο την εμβύθηση των παιδιών σε σενάρια δημιουργικής αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών αλλά και την εμπλοκή τους σε σενάρια χρήσης σύγχρονων εργαλείων με εστίαση και σε ζητήματα αισθητικής και απτικής δημιουργίας.
To εργαστήριο του ΤALOS, λειτουργεί πλέον στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου (Ροζού-Γαλλίας, Βόλος) Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι συντονιστικοί υπεύθυνοι του έργου (κ. Πρώιας, κ. Κούριας) είναι προσβάσιμοι μέσω e-mail (talosuth@uth.gr) ενώ εναλλακτικά, το έργο TALOS έχει παρουσία τόσο στo Facebook (TALOS-ed-UTH-robotix) όσο και στο διαδίκτυο (http://talos.uth.gr/). Πληροφορίες μπορείτε να πάρετε και από την ηλεκτρονική διεύθυνση (http://www.eadp.uth.gr/). Nα σημειωθεί ότι οι εγγραφές ξεκινάνε από τη 1/9, θα ολοκληρωθούν στις 23/9 και δεδομένου ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, η διαδικασία πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά (η φόρμα εγγραφής βρίσκεται στην ιστοσελίδα του TALOS) για καλύτερη και πιο αξιοκρατική εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων.
Τέλος, για την Κυριακή 9/9 (κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου, Ροζού-Γ. Καρτάλη, Βόλος)μεταξύ 10:00-14:00 π.μ. έχει προγραμματιστεί εκδήλωση «Ανοιχτές θύρες του ΠΘ για τα εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής), στην οποία γονείς και παιδιά μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τα προσφερόμενα εργαστήρια, έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με τους εκπαιδευτές, να συνομιλήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν σχετικά.