Ειδήσεις

Μάξιμος: Ο πολιτισμός, γέφυρα φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης!


Στην «αξία του πολιτισμού ως γέφυρας ειρήνης μεταξύ των λαών» αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας το διεθνές φεστιβάλ «3η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών Πολιτισμών στη Θεσσαλική Γη», που έλαβε χώρα στη Χάλκη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τους διοργανωτές -μεταξύ των οποίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χάλκης- για «τη σημαντική αυτή συνάντηση πολιτισμών, που συμβάλει στην αλληλοκατανόηση των λαών και εντέλει στη φιλία και την ειρηνική συνύπαρξη. Μέσα από τη μουσική και το χορό έρχονται πιο κοντά οι λαοί και γνωριζόμαστε καλύτερα με την κουλτούρα και την παράδοση του “άλλου”, του γείτονα. Άλλωστε, στη λεκάνη της Μεσογείου, λίγο-πολύ, μοιραζόμαστε κοινά ακούσματα, ενώ και τα ήθη και οι παραδόσεις του ενός δεν είναι εντελώς ξένα στον άλλο. Τέτοιες, λοιπόν, πρωτοβουλίες αξίζουν συγχαρητήρια γιατί συμβάλλουν στη σφυρηλάτηση της φιλίας των λαών και της ειρήνης στην περιοχή μας».
Δείγματα της μουσικοχορευτικής παράδοσης των χωρών τους παρουσίασαν οι φιλοξενούμενες χορευτικές ομάδες: RU MACCATURE CARPINONE από την Ιταλία, BASMAT TABOUN από το Ισραήλ και TANGRA FOLK DANCE GROUP από τη Βουλγαρία.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και Γιάννης Μπακαλόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Χατζούλης, Τριαντάφυλλος Τσινούλης, Ρίζος Κομήτσας και Βασίλης Χατζούλης, ο πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Χάλκης κ. Αχιλλέας Παπαθεοχάρης, τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Χάλκης και Νίκαιας κ.κ. Λευτέρης Κορδοκλάς και Γιώργος Ψαρούλης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης κ. Θάνος Καλογιάννης και πλήθος κόσμου.

Προηγούμενο άρθρο Τα ζητήματα του Δήμου Τυρνάβου επί τάπητος
Επόμενο άρθρο Περιοδεία στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλία