Tags: , ,

Μάξιμος με Άδωνη: Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας!

«Η έλευση του Άδωνη Γεωργιάδη συμπίπτει με τη δημοσιοποίηση ερευνών την κοινής γνώμης που δίνουν όχι μόνο σαφές, ασφαλές, αλλά μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ και στην Θεσσαλία. Όλα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνουν αυτό που εισπράττουμε καθημερινά στις επαφές μας με τους πολίτες. Ο κόσμος έχει απογοητευθεί από τα ψέματα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου. Προσβλέπει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ». Τα παραπάνω τόνισε ο αν. τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας τον Αντιπρόεδρο του κόμματος, βουλευτή Β´ Αθηνών, κ. Άδωνη Γεωργιάδη στη Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι «η συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών πριν τις εκλογές είναι εκ του περισσού. Το Σύνταγμα προβλέπει τις διαδικασίες συγκρότησης κυβέρνησης σε περίπτωση που ένα κόμμα δεν έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Στόχος μας είναι η αυτοδυναμία και ο στόχος αυτός είναι εφικτός. Βεβαίως, σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν τονίσει ότι και με αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις για την αντιμετώπιση, σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης, των μεγάλων προβλημάτων της χώρας».

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε επίσης ότι «με δεδομένες τις προκλήσεις στα εξωτερικά ζητήματα και τα εθνικά θέματα είναι περισσότερο από εμφανές ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση. Και τέτοια κυβέρνηση θα είναι η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

 

 

 

Tags: , ,

Η Νίκαια τιμά τον ηθοποιό Γιάννη Τότσικα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας ,σε εκδήλωση που διοργανώνει  το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 στις 8 το βράδυ, θα τιμήσει τον ηθοποιό Γιάννη Τότσικα, για τον οποίο θα μιλήσουν ο Νίκος Αρτινός, κριτικός κινηματογράφου και ο Άκυς Μητσούλης, σκηνοθέτης.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και τα παιδιά του Κατερίνα, Θανάσης και Αποστόλης.

Ο Γ ιάννης Τότσικας γεννήθηκε και ζει στη Νίκαια.

Είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Μια από τις σημαντικότερες  στιγμές της καριέρας του είναι ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στην πρώτη ταινία του Θ. Αγγελόπουλου «Αναπαράσταση», η προβολή της οποίας θα κλείσει την εκδήλωση.

Η τιμητική βραδιά είναι υπό την αιγίδα της  Αντιδημαρχίας  Πολιτισμού του Δ.Κιλελέρ

 

Tags: , ,

Συνάντηση Παπαδημόπουλου με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ξενοφώντα Σπηλιώτη, παρόντων του Αντιπρύτανη κ. Στεφάνου Ζαούτσου και του εκπροσώπου του διοικητικού προσωπικού στη Σύγκλητο του ΤΕΙ κ. Κωνσταντίνου Τιβικέλη, επί του επικειμένου επανασχεδιασμού του χάρτη των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και επομένως και των ιδρυμάτων της περιοχής μας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Αναστάτωση προκαλεί η προωθούμενη συνένωση ή συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Σημεία διαλόγου και προς επίλυση αφορούν ζητήματα που άπτονται της ουσιαστικής παροχής της εκπαίδευσης και του ερευνητικού έργου των ιδρυμάτων, δεδομένου ότι αναφύονται διιστάμενες απόψεις ως προς τη μετακίνηση σχολών ή τμημάτων από το ένα ίδρυμα στο άλλο, όπως π.χ. η μεταφορά της Γεωπονικής Σχολής από το Βόλο στη Λάρισα με το επιχείρημα της ύπαρξης των 3.000 στρεμμάτων σε συνδυασμό με την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, την επαρκέστατη στελέχωση σε διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Π.Ε. Λάρισας που είναι κατ’ εξοχήν αγροτική. Σημεία αιχμής αποτελούν, επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου τα τμήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών, η κατάργηση του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, το τμήμα Τουριστικών Σπουδών, τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, που από πενταετούς κύκλου σπουδών προορίζεται για τετραετούς, με το διακύβευμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των όσων θα αποφοιτήσουν στο μέλλον και άλλα.

Το δεύτερο σημείο διαλόγου, εντοπίζεται στο θεσμικό μέρος, δηλαδή στην μετά τις, ως προς την ουσία αλλαγές, όπως η επίδραση στους φοιτητές- σπουδαστές, στους πρυτάνεις, στα όργανα διοίκησης, στα ακαδημαϊκά όργανα, στα μέλη ΔΕΠ, στο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, η τύχη των υπαρχόντων εγκαταστάσεων.

Το κυριότερο όμως ζήτημα είναι το πώς, με ποιό τρόπο εξυφαίνεται ο διάλογος και πώς ομαλοποιούνται τα όποια σημεία τριβής. Υπάρχει άραγε διάλογος; Υπάρχει διαβούλευση με όλους τους φορείς; Πώς θα λειτουργήσει το όλο εγχείρημα; Ποιά μελέτη έγκυρη, επιστημονικώς καταρτισθείσα, καθορίζει το πώς θα αξιοποιηθούν οι δομές; Εάν ο μόνος λόγος και σκοπός είναι η ευρύτερη δυνατή εξοικονόμηση πόρων, τότε το εγχείρημα προώρισται να αποτύχει. Η στόχευση θα πρέπει να οδηγεί όχι μόνο σε μία βιώσιμη λύση αλλά να αποβλέπει με βάσιμη προοπτική σε ποιοτικότερη και αναβαθμισμένη παροχή εκπαίδευσης.

Το αρμόδιο Υπουργείο, οφείλει να μεριμνήσει, ώστε τα τμήματα που θα προκύψουν, πρέπει να είναι βιώσιμα και παραγωγικά, χωρίς να διαταραχθεί η ισόρροπη χωροταξική τοποθέτησή τους στην Περιφέρεια μας.

Οφείλει όχι μόνον να λάβει σοβαρώς υπ’ όψιν την έκφραση και τις θέσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας, αξιολογώντας και τη συστηματική δουλειά που γίνεται με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια, αλλά και την άποψη τοπικών φορέων, επιχειρήσεων, επιμελητηρίων, δήμων και πρωτίστως της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, που θα έπρεπε να <<ακουσθεί>> στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, αφού είναι ο βασικότερος ίσως φορέας που χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί με πολλά εκατομμύρια ευρώ τις υποδομές και τον τεχνολογικό εξοπλισμό των Ιδρυμάτων και συνεργάζεται μαζί τους σε ζητήματα έρευνας και καινοτομίας. (Ποιός δεν γνωρίζει ότι πλέον των 12 εκατομ. ευρώ διατέθηκαν ήδη; Ποιός δεν γνωρίζει για τα κτίρια των βουστασίου- ποιμνιοστασίου- πτηνοτροφείου του ΤΕΙ Θεσσαλίας;) κ.α..

Σε καμία δε, των περιπτώσεων ή οποιαδήποτε αλλαγή θα ήταν φρόνιμο να αποφασισθεί χωρίς τη συμμετοχή και χωρίς να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν η γνώμη τουλάχιστον της Αυτοδιοίκησης του Β΄ Βαθμού, ούτε και η συγχώνευση ή συνένωση να λειτουργήσει εις βάρος της τεχνολογικής εκπαίδευσης που στα 17 χρόνια λειτουργίας της ως ισότιμης της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, δικαίωσε και δικαιώνει την ύπαρξή της.

Το Υπουργείο οφείλει να σταθμίσει συγχρόνως, την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κοινωνικών αναγκών για την ανάπτυξη της ανώτατης εκπαίδευσης, την καλλιέργεια νέων επιστημονικών και τεχνικών πεδίων, που υποβοηθούν την οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη της χώρας και να διευκολύνει την έρευνα και τη διδασκαλία σε πληθώρα γνωστικών πεδίων και αντικειμένων.

Tags: , ,

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών δισκίων

Συνελήφθη χθες (11-04-2018) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 64χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (122) ναρκωτικά δισκία, δέκα πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές και ένα κινητό τηλέφωνο.

Tags: , ,

Μάξιμος: Η χώρα χρειάζεται σοβαρή κυβέρνηση

«Ο ελληνισμός είναι αντιμέτωπος με σοβαρότατες προκλήσεις τόσο στο εσωτερικό πεδίο όσο και στα σύνορά του. Μόνον με μια αξιόπιστη, σοβαρή εθνική πολιτική σε όλα τα επίπεδα, την πολιτική που επαγγέλλεται η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να βγει νικητής. Η εποχή των μεγάλων λόγων και των εύκολων λύσεων έχει περάσει πλέον ανεπιστρεπτί μαζί με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας με στελέχη της ΝΔ και πολίτες στην Ελασσόνα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, τόνισε ακόμη ότι «η κυβερνήτη διγλωσσία βλάπτει σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα. Εθνική πολιτική δεν γίνεται από παράλληλα κέντρα, άλλα να λέει το Μαξίμου και άλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Απέναντι στον τουρκικό τσαμπουκά και τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό απαιτείται σοβαρότητα και όχι μια κυβερνητική Βαβέλ».

 

Θύματα οι αγρότες…

Ο κ. Χαρακόπουλος επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα της οικονομίας και ιδιαιτέρως αυτά που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο υπογραμμίζοντας ότι «οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι υπέστησαν σοβαρότατα πλήγματα από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αντί να εφαρμόσουν όλα αυτά που με μεγάλη ευκολία υπόσχονταν στους αγρότες, τους φόρτωσαν με δυσβάστακτους φόρους και εισφορές. Ο πρωτογενής τομέας υπήρξε θύμα των δημαγωγών της “πρώτη φορά αριστεράς”, που έχει για μια τριετία τα ηνία της εξουσίας, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα παραμείνουν στα πράγματα, με κάθε τίμημα. Όσο για το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια, ήδη ακούγεται ο αχός από τις κανονιές που θα πέσουν από τις περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς, όπως προβλέπονται στις συμφωνίες που φέρουν τις υπογραφές Τσίπρα-Καμμένου. Ανάπτυξη χωρίς ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, χωρίς στήριξη στον παραγωγό, χωρίς περιβάλλον φιλικό στις επενδύσεις δεν πρόκειται να υπάρξει. Αυτοί είναι οι κυβερνητικοί στόχοι της ΝΔ, και γι’ αυτό θα ζητήσει, σύντομα ελπίζουμε, την ψήφο του ελληνικού λαού για να τους πετύχει».

Tags: , ,

Στη σύσκεψη του Δήμου για τη συνοικία του Αγ. Γεωργίου ο Χρ. Κέλλας

«Έχω λάβει και ως βουλευτής αλλά και ως αντιδήμαρχος, μέρος σε πολλές παρόμοιες συσκέψεις στο παρελθόν. Οι περισσότερες είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Γίνονταν πάντα μετά από τραγικά γεγονότα, τα οποία συνήθως έχουν να κάνουν με την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Αναδεικνυόταν, ακόμη, ο επικοινωνιακός τους ρόλος, δηλαδή κουβέντα για την κουβέντα, όπως λέει ο λαός, αλλά επί της ουσίας τίποτα.

Περιμένω λοιπόν να ακούσω τις συγκεκριμένες λύσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο και την Περιφέρεια, καθώς και τη στήριξη, σε πρακτικό επίπεδο που χρειάζονται από μας, ώστε με κοινό σχεδιασμό, να προχωρήσουμε στην επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήματος».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Λάρισας σχετικά με τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα που συνεχώς συμβαίνουν στην οδό Βόλου, στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, υποστήριξε πως τα βασικά αιτήματα των φορέων και κατοίκων της περιοχής, – απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων από την οδό Βόλου, χαρακτηρισμός της ως αστική οδός αλλά και επέκταση του περιφερειακού δρόμου από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ προς την οδό Βόλου -, θα πρέπει να γίνουν η βάση πάνω στην οποία θα χαραχθεί ο σχεδιασμός για την επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Κέλλας, πρότεινε “τη δημιουργία ενός μετώπου φορέων και θεσμικών τοπικών παραγόντων, το οποίο θα ασκήσει πίεση στα αρμόδια υπουργεία και τους κεντρικούς φορείς της κυβέρνησης”, δηλώνοντας “παρών” σε αυτή την προσπάθεια, ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του, σημείωσε:

«Καλό θα ήταν σήμερα, για να έχει και κάποιο νόημα η συγκεκριμένη σύσκεψη, να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα κινήσεων, το οποίο θα βοηθήσει να προγραμματίσουμε τις ενέργειές μας.

Πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος στο τόσο σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, για να πάψουμε να θρηνούμε άλλα αθώα θύματα στο βωμό της ασφάλτου».

 

Tags: , ,

Στρατηγικές διοίκησης οικογενειακών επιχειρήσεων και η επόμενη γενιά

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο την Τρίτη 29 Μαΐου και ώρα 16:00 – 19:30 και την Πέμπτη 31 Μαΐου και ώρα 16:00 – 19:30 με θέμα: «Στρατηγικές διοίκησης οικογενειακών επιχειρήσεων και η επόμενη γενιά».

Στόχος του σεμιναρίου η μεταφορά γνώσης κι εμπειρίας στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν. Για τον σκοπό αυτό, καλύπτει μια ευρεία περιοχή τομέων (στρατηγικό, διοικητικό, οικονομικό) όπου οι επιχειρήσεις θα πρέπει διαρκώς να ανανεώνουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα και τις ικανότητές τους εφόσον κατανοήσουν την ιδιαίτερη φύση τους ως οικογενειακές και ενεργοποιήσουν τους κατάλληλους μηχανισμούς μεταβιβάσεων από γενιά σε γενιά.

Ενδεικτικά στο σεμινάριο θα αναλυθούν θεματικές ενότητες σχετικά με την οικογενειακή επιχείρηση στην κρίση, την αποτελεσματική ηγεσία οικογενειακών επιχειρήσεων, την προετοιμασία για την επόμενη γενιά καθώς και στρατηγικές αντιμετώπισης των οικονομικών της οικογενειακής επιχείρησης σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Στο πέρας κάθε ενότητας θα πραγματοποιηθούν workshops που θα συμπεριλαμβάνουν διάφορες βιωματικές και πρακτικές ασκήσεις αλλά και  συμπλήρωση ειδικών ερωτηματολογίων.

To σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρηματίες, διευθυντές και στελέχη – μέλη οικογένειας οικογενειακών επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη διοίκηση, τη λήψη αποφάσεων και τη χάραξη της στρατηγικής, σε οποιονδήποτε παραγωγικό και εμπορικό κλάδο της Ελληνικής αγοράς.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι η Δρ Γλυκερία Καραγκούνη Επίκουρος Καθηγήτρια Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Τεχνολογιών Παραγωγής  στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και ο Δρ Ιωάννης Παπαδόπουλος  Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού &Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Δ/ντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένου Μάρκετινγκ, Διοίκησης & Οικονομίας.

Το σεμινάριο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% 2018.

Ο Σύνδεσμος μπορεί να βοηθήσει στην ηλεκτρονική καταχώρηση της αίτησης στον Ο.Α.Ε.Δ. Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στον Ο.Α.Ε.Δ: 17 Μαΐου 2018.

Για  πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του ΣΘΕΒ, τηλ: 2410555507 & e-mail: education@sthev.gr

 

Tags: , ,

Πανελλήνιες εξετάσεις και άγχος: Συμβουλές προς τους γονείς

Οι πανελλαδικές εξετάσεις πλησιάζουν και συνήθως αναστατώνουν την ελληνική οικογένεια. «Μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς; Και πως;».

Απαντήσεις στο θέμα, μέσα από έναν γόνιμο και δημιουργικό   διάλογο, θα δοθούν στο πλαίσιο ανοικτής εκδήλωσης που διοργανώνει η «Σχολή γονέων» του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΓΡΑΜΜΗ », την Πέμπτη  19 Απριλίου, στην αίθουσα του κέντρου «Φρούριο» στις 7 μ.μ.

Εισηγήτρια θα είναι η συνεργάτης μας  Μαρία Βακάλη η οποία εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχολόγος και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέματα γονεών -παιδιού.

Είσοδος ελεύθερη

Tags: , ,

Συνάντηση ΕΔΑ-ΘΕΣΣ με τον κ. Κων/νο Μαθιουδάκη, καθηγητή του ΕΜΠ

Συνάντηση με τον Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Κωνσταντίνο Μαθιουδάκη και συνεργάτες του πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), κ. Λεωνίδας Μπακούρας στο Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών (ΕΘΣ) της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η επίδειξη της λειτουργίας της Μονάδας Διακρίβωσης Μετρητών Φυσικού Αερίου για την οποία απονεμήθηκε στο ΕΘΣ πιστοποιητικό Διαπίστευσης ΕΝ ISO 17025. Ο κ. Μαθιουδάκης ευχαρίστησε θερμά για την έμπρακτη συνεισφορά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και τη υποστήριξη της, μέσω δωρεάς για την κάλυψης μέρους των δαπανών για τη συγκρότηση Μονάδας Διακρίβωσης Μετρητών Φυσικού Αερίου.  Μέρος της δωρεάς διατέθηκε για την μελέτη, ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος ποιότητας στο Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών, ώστε αυτό να αποτελέσει Πιστοποιημένο, Επίσημο και Αναγνωρισμένο Φορέα Διακρίβωσης Μετρητών Φυσικού Αερίου.

Ο κ. Μπακούρας επεσήμανε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ βρίσκεται δίπλα στους πανεπιστημιακούς φορείς και δίνει έμφαση στην τεχνολογική έρευνα και ανάπτυξη. Επίσης, συνεχάρη τις προσπάθειες και το έργο της ερευνητικής ομάδας του ΕΘΣ/ΕΜΠ και τόνισε την συμβολή της στην εξέλιξη και στις προοπτικές που προσφέρονται στον βιομηχανικό τομέα.

Ο κ. Μαθιουδάκης πρόσθεσε ότι ένας από τους βασικούς στόχους των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και τεχνολογικών δραστηριοτήτων του ΕΘΣ/ΕΜΠ  είναι η υποστήριξη των τεχνολογικών φορέων της χώρας μας.  Η συγκεκριμένη Μονάδα αναμένεται να συνεισφέρει στην διείσδυση ενός καθαρού καυσίμου, όπως το φυσικό αέριο, στο ενεργειακό μας μίγμα, με όλα τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον  και την ανάπτυξη της χώρας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με τη δέσμευση για την υπογραφή σύμβασης παροχής υπηρεσιών διακρίβωσης μετρητών φυσικού αερίου από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.