Tags: , ,

Ο Χρ. Κέλλας για τις εξελίξεις στην παιδεία

«Κανένας δεν είναι εναντίον των συγχωνεύσεων των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Μια συγχώνευση μεταξύ του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας όμως, θα πρέπει να έχει ως στόχο την ανάπτυξη της ακαδημαϊκής έρευνας με βάση τα πραγματικά δεδομένα και όχι τις εξυπηρετήσεις συμφερόντων.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να εκφράζει ένα σχέδιο συγχώνευσης με ρεαλισμό και δικαιοσύνη και όχι με τη δημιουργία Σχολών και νέων Τμημάτων, που θα παράγουν ανέργους».

Την ανωτέρω θέση εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, που κλήθηκε να σχολιάσει την επικαιρότητα σε σχέση με τη συγχώνευση των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Θεσσαλίας, την εγκληματικότητα και τις σχέσεις Τουρκίας – Ευρώπης, στην εκπομπή “Παράθυρο στη Θεσσαλία” και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφερόμενος στην έξαρση της εγκληματικότητας, επεσήμανε:

«Στο θέμα της εφαρμογής της έννομης τάξης υπάρχει τεράστια διαφορά αντίληψης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Βλέπουμε έναν παροξυσμό και περιστατικά ανομίας, που ευνοούνται από τη συμπεριφορά της κυβέρνησης.

Κουκουλοφόροι στο κέντρο σπάζουν βιτρίνες, τα Πανεπιστήμια γίνονται κέντρα ανομίας, και κανείς πλέον δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Όταν, μάλιστα, βγαίνει ο αρμόδιος υπουργός και για όλα αυτά δηλώνει ότι “δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο”, μπορούμε να καταλάβουμε τι θα ακολουθήσει».

Όσο για τα στατιστικά του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως που δείχνουν πως έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, ο κ. Κέλλας τόνισε:

«Τα στατιστικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Είναι ανάλογα με αυτά περί της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, που τα επικαλούνται χωρίς να κοκκινίζουν.

Μία καθαρή έξοδος με μείωση συντάξεων από 1/1/2019 και με μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020.

Τέτοια καθαρή έξοδο και τέτοια στατιστικά έχουμε και στην Αστυνομία».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, περί του ότι “είναι τρελός ο Ερντογάν” καθώς και την άρνηση έξι ευρωπαϊκών κρατών (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Σουηδία, Δανία και Φινλανδία) να αποδεσμεύσουν κεφάλαια, που θα δοθούν στην Τουρκία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ο Λαρισαίος Βουλευτής ανέφερε:

«Εγώ δεν θα διαφωνήσω, ούτε θα συμφωνήσω με τον Υπουργό Άμυνας.

Εάν όμως είναι τρελός, γιατί τον κάλεσαν στο Μαξίμου να κάνει συνεντεύξεις, να έχει παραλήρημα και μετά να κάνει περιοδεία στη Θράκη;

Κάλεσαν τον τρελό στην Ελλάδα;

Ή τώρα κατάλαβαν ότι είναι τρελός;

Η επίσκεψη ήταν τελείως απροετοίμαστη, γιατί, όπως φαίνεται, εκ των υστέρων, από την επίσκεψη του Ερντογάν και μετά, η Τουρκία έχει μία αυξημένη επιθετικότητα και κλιμακώνει τη συμπεριφορά της απέναντι στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Εισπράττει δισεκατομμύρια, απειλώντας ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα φύγει όλο το μεταναστευτικό κύμα των εκατομμυρίων προσφύγων, που βρίσκονται στην Τουρκία, προς την Ευρώπη.

Στην περίπτωση αυτή, όμως, πάλι η Ελλάδα θα την πληρώσει, διότι, η Ευρώπη θα κλείσει τα σύνορά της και θα εγκλωβιστούν όλοι στην χώρα μας».

Τέλος, επανερχόμενος στο θέμα των συγχωνεύσεων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Θεσσαλίας, ο κ. Κέλλας τόνισε:

«Το ΤΕΙ Θεσσαλίας παράγει πτυχιούχους με υψηλή απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας και δεν μπορούν να το διαλύσουν για μικροπολιτικά συμφέροντα.

Έχει τεράστια περιουσία και εξαιρετικά σημαντικές υποδομές.

Είμαστε λοιπόν υπέρ των συγχωνεύσεων αλλά δεν μπορούμε να δημιουργούμε Σχολές και νέα Τμήματα που θα παράγουν ανέργους.

Αρκετά. Είναι ήδη τεράστιο το ποσοστό ανεργίας των νέων στην χώρα μας».

 

Tags: , ,

Ο Ρίζος Κομήτσας στον Δήμο Κιλελέρ

Εντείνονται οι διεργασίες στον Δήμο Κιλελέρ για τη συγκρότηση ενός ισχυρού, πολυσυλλεκτικού, αυτοδιοικητικού συνδυασμού όπου θα μετάσχουν πρόσωπα με αναφορές σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στην πλατεία της Νίκαιας το τραπέζι στρώθηκε από νωρίς και σε αυτό έδωσαν το «παρών» πολλοί και εκλεκτοί συνδαιτυμόνες, που τράβηξαν τα βλέμματα των περαστικών. «Μπροστάρηδες» οι Ρίζος Κομήτσας και Βασίλης Μακατός των οποίων οι παρατάξεις αυτή τη φορά φαίνεται ότι θα πορευθούν ενωμένες σε ένα σώμα αλλά και οι Γιώργος Ακριβούλης και Δημήτρης Μάνδαλος, που από καιρό δουλεύουν συστηματικά για την ευόδωση του εγχειρήματος.

Τους πλαισίωσαν ο γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Μπρέτας, ο παλαιός δήμαρχος Κραννώνα, Θανάσης Μπαντούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Πασχούδης, Βασίλης Χατζούλης, Γιώργος Σκρίμπας, Ζωή Ανυφαντή, Γιάννης Ζαχαριάς, Γιώργος Καρυούδης, Όλγα Αγγλοπούλου αλλά και οι Σπύρος Ακριβούλης, Θεοφανία Λυμτσιούλη, Στέλιος Γούσης, Μιχάλης Σπαθάριος, Θανάσης Μπλιάτσιος, Θανάσης Αγγελουσόπουλος, Γιώργος Στατήρης, όπως και πολλοί πρόεδροι και σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Κοινή ήταν η διαπίστωσή τους ότι ο Δήμος Κιλελέρ έχει τεράστιες δυνατότητες, που μένουν ανεκμετάλλευτες και πρέπει να αξιοποιηθούν με όραμα και συγκεκριμένο σχέδιο προς όφελος του συνόλου των δημοτών. Το φώλι μπήκε στον κάμπο και όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, που θα σφραγίσουν τη δημιουργία της νέας, διευρυμένης δημοτικής κίνησης.

Tags: , ,

Ο Επιτάφιος στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος

Ένας ιδιαίτερος και μοναδικός Επιτάφιος και φέτος στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος της συνοικίας Αβέρωφ.

75.000 χάντρες, πέρλες, πούλιες και μινιατούρες σε συνδυασμό με πανέμορφα χρυσάνθεμα χρειάστηκαν για τον στολισμό του.

Η προετοιμασία του Επιταφίου ξεκινά από την εβδομάδα της Αποκριάς και ολοκληρώνεται το ξημέρωμα της Μ. Παρασκευής.

Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία το σχέδιο του οποίου επιλέγεται από την Αγιορείτικη παράδοση.

Tags: , ,

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν σήμερα (06-04-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 27, 28 και 29 ετών, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο  συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (80,08) γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο μείγματος καπνού – κάνναβης.

Tags: , ,

Μάξιμος: Πάλι καλά θυμηθήκατε τις σφραγίδες στον οβελία

«Ευτυχώς, έστω και 20 ημέρες πριν το Πάσχα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αντιλήφθητε την παράληψή του και επανέφερε τη σφραγίδα σήμανσης της προέλευσης του κρέατος, προκειμένου και ο καταναλωτής να μπορεί πιο εύκολα να ξεχωρίσει το ελληνικό κρέας. Όμως αν δεν υφίσταται πρόβλημα ελληνοποιήσεων ή στρεβλώσεων στην αγορά και γίνονται επαρκείς έλεγχοι, όπως υποστηρίζει ο κ. Αποστόλου, γιατί οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται; Θυμίζω την προ ημερών επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκου Παλάσκα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που αναφέρεται στη μείωση των ελέγχων το 2017 σε σχέση με το 2016, στην απροθυμία του ΥπΑΑΤ να αναδείξει τον ΕΛΟΓΑΚ, που χρηματοδοτούν οι κτηνοτρόφοι, σε ισχυρό και ανεξάρτητο φορέα που θα βοηθήσει στους ελέγχους, και στις εξαγγελίες για ελέγχους που “θα” εντατικοποιηθούν, παρά το συνεχώς μειούμενο προσωπικό και ειδικά σε κτηνίατρους, που στο νομό Λάρισας από 40 έμειναν 12. Αλήθεια, στους 21.000 δημοσίους υπαλλήλους στα 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, προσλήφθηκε κανένας κτηνίατρος;».

Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου σε ερώτησή του σχετικά με την λήψη άμεσων μέτρων για τη σήμανση του ελληνικού κρέατος για τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα και τις ελληνοποιήσεις κρέατος.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός επικαλούμενος την αριθμ. 671/15-3-2018 εγκύκλιο του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ και μνημονεύοντας τον ισχύοντα ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΕ) αριθμ. 1337/2013, επισημαίνει ότι: «δύναται να επισημανθούν ως “Ελληνικά”, τα κρέατα, μόνο αν αποδεικνύεται από την επιχείρηση με τρόπο ικανοποιητικό, ότι το κρέας έχει αποκτηθεί από ζώα που έχουν γεννηθεί και εκτραφεί και σφαγεί στην Ελλάδα. Με σκοπό την ομοιόμορφη επισήμανση των σφάγιων ελληνικής καταγωγής, και με ευθύνη των επιχειρήσεων, αυτή θα γίνεται με τη χρήση σφραγίδας παραλληλόγραμμου σχήματος και με την εγκεκριμένη για τρόφιμα χρωστική Ε133 (λαμπρό κυανούν), εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη «ΕΛΛΑΣ» η «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ».

Ο κ. Χαρακόπουλος στην ερώτησή του, ανέφερε, ότι, οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν ανελλιπώς τις ελληνοποιήσεις κρέατος που λαμβάνουν χώρα ειδικά την περίοδο του Πάσχα και συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία και την επιβίωσή τους. Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε ότι υπάρχει νομοθετικό κενό, αφού η κατάργηση του καθεστώτος σήμανσης του κρέατος με την προϋπάρχουσα σφραγίδα που διαχώριζε τα ελληνικά αμνοερίφια και η αντικατάστασή της με πληροφορίες μόνο στα παραστατικά διακίνησης και πώλησης του κρέατος, άφηνε σημαντικά περιθώρια παραπλάνησης του καταναλωτή και «ευνοούσε» τις ελληνοποιήσεις. Επειδή, όμως, η απαραίτητη πρόβλεψη στον Κανονισμό υπήρχε, ο Θεσσαλός πολιτικός ζητούσε από τον αρμόδιο υπουργό, να κάνει άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να θεσμοθετηθεί η σήμανση του ελληνικού κρέατος και να εντείνει τα μέτρα για την αποτροπή των ελληνοποιήσεων στο κρέας, ειδικά ενόψει του Πάσχα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην απάντησή του ανέφερε, εκτός των ανωτέρω, το κοινοτικό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για την ενημέρωση του καταναλωτή σχετικά με την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος. Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι:

– Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ενημερώνεται με το μηνιαίο ισοζύγιο αγορών και πωλήσεων κρέατος από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς εμπορίας, διακίνησης, τεμαχισμού και τυποποίησης κρέατος, παραγωγής παρασκευασμάτων κρέατος και προϊόντων με βάση το κρέας.

– Τα σφαγεία της χώρας, που καταχωρούν ηλεκτρονικά ημερησίως τις σφαγές και οι έμποροι κρέατος, που υποβάλλουν ηλεκτρονικά μηνιαίο ισοζύγιο εισροών-εκροών, αναγράφουν τη χώρα καταγωγής-προέλευσης του κρέατος.

– Όσοι δραστηριοποιούνται στη λιανική πώληση κρέατος υποχρεούνται να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν ζυγιστικές μηχανές, οι οποίες εκδίδουν αυτόματα αυτοκόλλητες ετικέτες, στις οποίες αναγράφεται υποχρεωτικά και η καταγωγή-προέλευση του  κρέατος.

Τέλος, ο κ. Αποστόλου αναφέρει ότι σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΠΕ) της χώρας, το 2017 πραγματοποιήθηκαν 1.171 έλεγχοι σε επιχειρήσεις κρέατος, από τους οποίους οι 674 παρουσίασαν ευρήματα και 268 επιχειρήσεις προτάθηκαν για επιβολή προστίμου.

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Συμμετοχή της Συνομοσπονδίας Θεσσαλών στο 1ο Συμπόσιο νέων πολιτών

Δυναμική ήταν η παρουσία των αποδήμων Θεσσαλών στο 1ο Συμπόσιο νέων πολιτών «Hellenic Youth in Action» που διοργανώθηκε στην Αθήνα, το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο 31 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1 Απριλίου. 350 Έλληνες νέοι και νέες προερχόμενοι από 20 χώρες συμμετείχαν στο Φόρουμ που έδωσε την ευκαιρία στους ομογενείς νέους να επισκεφτούν την Ελλάδα και να δείξουν έμπρακτα σε όλους την φιλοδοξία τους για συμμετοχή σε μαζικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον Ελληνισμό.

Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο Ασκληπιός» και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ  ΣΤΕΓΗ» Δρ. Στέφανος Γ. Κούτρας στο σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε: «Καλωσορίζω στην Πατρίδα το μέλλον, το αύριο, την προοπτική. Ζήτω ο Απόδημος Ελληνισμός. Η πραγματοποίηση του διήμερου συμποσίου σας, μας γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα». Καταχειροκροτούμενος από τους συνέδρους  αναφέρθηκε στη διαφύλαξη των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και βροντοφώναξε ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική. Προσκάλεσε τους συνέδρους στο 10ο Πανηγυρικό Παγκόσμιο Αντάμωμα των Αποδήμων θεσσαλών στις 11 Αυγούστου 2018  στην Καρδίτσα και έκλεισε τονίζοντας ότι η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών καλεί όλες τις Ομοσπονδίες να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Ακολούθησε η ομιλία της εκπροσώπου της Νεολαίας κ. Σοφίας Κουκουράβα, η οποία συγκίνησε όλους τους συμμετέχοντες, επισημαίνοντας ότι αν και πολλοί αποκαλούν τους ομογενείς Έλληνες, ως Έλληνες της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Αμερικής και άλλες χώρες, πρώτα από όλα είναι Έλληνες.

Στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα οι Θεσσαλοί πρώτοι έσυραν τον «Χορό Φιλίας», όπου 500 νέοι και νέες από πέντε ηπείρους σχημάτισαν μία συμβολική σπείρα, που αγκάλιασε το σήμερα με το χθες και το αύριο. Συμμετείχαν τα συγκροτήματα των Συλλόγων Θεσσαλών Χαϊδαρίου και Νέας Ιωνίας Αττικής, οι οποίοι χόρεψαν Καραγκούνα, Τσάμικο και Μπεράτι.

Κατά την δεύτερη ημέρα του φόρουμ, 1η Απριλίου 2018, οι συμμετέχοντες, παρακολούθησαν την θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο σε work-shops με θεματικές ενότητες αναφορικά με τη διασπορά και τους απόδημους Έλληνες. Το ίδιο  απόγευμα ένωσαν τις φωνές τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο με το σύνθημα “bring the marbles home”, επισημαίνοντας πως έφθασε η στιγμή να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην πατρίδα τους και να συνενωθούν στη γενέτειρά τους, που κορυφώθηκε με πορεία από το Ζάππειο Μέγαρο προς τον ιερό λόφο της Πνύκας, που αποτελεί το αιώνιο σύμβολο της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας. Στην Πνύκα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της εκδήλωσης, όπου διαβάστηκε το  ψήφισμα του Φόρουμ.

Η ημέρα έκλεισε με μια ιδιαίτερα σημαντική διάλεξη του διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή, στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Το Φόρουμ διοργανώθηκε από τις εξής 9 οργανώσεις: Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας, Νεολαία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, Νεολαία Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών, Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, Νεολαία Παγκόσμιας Αμφικτυονίας Βλάχων, Νεολαία Παναρκαδικού Παγκόσμιου Συμβουλίου, Νεολαία Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ, Νεολαία Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης.

Οι θεσσαλοί σύνεδροι που συμμετείχαν είναι η Αθανασία Ρουσιαμάνη, Σοφία Κουκουράβα, Αλεξάνδρα Γεροφάκα, Δημήτριος Γεροφάκας και Νικόλαος Κουτσιμπογιώργος που ταξίδεψαν από τη Γερμανία και το Βέλγιο, ενώ από την Ελλάδα εκπροσωπήθηκαν από τον Λάζαρο Καραούλη, Αθανάσιο Πασπαλάρη, Μαρία Κώνστα, Θεοχάρη Γιαννακόπουλο και Άρτεμη Πυργιώτη. Ως υπεύθυνος Συντονισμού της θεσσαλικής νεολαίας ορίστηκε ο Απόστολος Γαϊτάνης από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών, ενώ επικεφαλής της γραμματειακής υποστήριξης και οργάνωσης η Πολυτίμη Μπισοβίτη.

Tags: , ,

Ψευδεπίγραφος απολογισμός ενός πολύ διεσταλμένου 2017

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 ο απολογισμός των πεπραγμένων της περιφέρειας Θεσσαλίας για το έτος 2017, μόνο που αντί για ετήσιο απολογισμό η περιφερειακή αρχή παρασυρόμενη από την μεγαλομανία της προχώρησε σε ενδεκαετή, αφού ανέφερε όλα τα έργα που ξεκίνησαν ακόμη και την προγραμματική περίοδο 2007-2013 που πρόκειται για μία τετραετία πριν ακόμη ασκήσει τα καθήκοντά της.

Τίθενται, λοιπόν, σοβαρά ερωτήματα για την αναγκαιότητα που ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε μία επιπλέον δεκαετία και μάλιστα σε περίοδο που δεν ήταν καν αυτός περιφερειάρχης και εκτός αυτού, να παρουσιαστούν έργα που δεν ήταν καν της Περιφέρεια αλλά Υπουργείων, Δήμων και άλλων φορέων, αρκεί αυτά να είχαν υλοποιηθεί στην Θεσσαλία. Μήπως αυτό γίνεται για να αποκρύψει τις μειωμένες επιδόσεις του ΕΣΠΑ και την όγδοη θέση που υποχωρήσαμε ή μήπως για την κατρακύλα και σε άλλους δείκτες (όπως ΑΕΠ στην 10 η θέση κτλ); Ό,τι και να είναι θεωρούμε ότι η περιφερειακή αρχή έχει αποτύχει, παταγωδώς, σε μία σειρά τομέων και προσπαθεί κυρίως με επικοινωνιακά τεχνάσματα να προβάλλει έργα και δράσεις, συχνά αλλότρια, που εμφανίζονται κατ’ επανάληψη και δίνεται η εντύπωση παραγωγής υπερέργου με τρόπο πλασματικό και παραπλανητικό.

Η περιφερειακή αρχή με την οποία διαφωνούμε πλήρως, όσον αφορά το αναπτυξιακό μοντέλο της, το οποίο βασίζεται στον πεπερασμένο παραγωγισμό, αντί της ολιστικής τοπικοποιημένης ευημερίας, που εμείς προτείνουμε, έχει υιοθετήσει έναν ιδιότυπο τρόπο διοίκησης με καθεστωτικές αντιλήψεις και αλαζονικές συμπεριφορές, με διάφορους τακτικισμούς αποφεύγει να εφαρμόσει θεσμικές καινοτομίες όπως αυτή του «Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης» και αντί διαβουλεύσεων, συναινέσεων και συνθέσεων επιλέγει τη λήψη αυταρχικών μονομερών αποφάσεων δηλώνοντας ότι δήθεν αναζητά και επιδιώκει συνεργασίες.

Οι αποφάσεις όμως του περιφερειακού συμβουλίου είναι, σχεδόν, πάντα προκαθορισμένες και η περιφερειακή αρχή παραμένει αμετακίνητη σε αυτές όσο προφανής και να είναι η αναγκαιότητα αλλαγής θέσης.

Στο «Διά ταύτα» η περιφερειακή αρχή διολισθαίνει σχεδόν σε όλους τους τομείς, ενδεικτικά αναφέρουμε:

Στο θέμα της ανεργίας δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για τη δημιουργία κάποιου μηχανισμού για την αντιμετώπιση της.

Στα κοινωνικά και μόνο το γεγονός δεν έχει ορίσει αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη αποδεικνύει το ενδιαφέρον του της για αυτά.

Στην υγεία, η τόσο διατυμπανισμένη πρωτοβουλία για την δημιουργία επιτροπής κοινωνικού ελέγχου για την υγεία και τόσα άλλα έμειναν στο δρόμο.

Στο περιβάλλον άπειρα τα προβλήματα και κανένα σχέδιο για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Στον τουρισμό και τον πολιτισμό αντιφατικές παρεμβάσεις, αλληλοσυγκρουόμενες, ανορθολογικές και αναχρονιστικές δράσεις και αποφάσεις με άκρως αμφισβητούμενα αποτελέσματα.

Υπάρχουν, βεβαίως, θέματα και ερωτήματα, όπως ενδεικτικά και επιγραμματικά:.

  • Γιατί δεν δημιουργήθηκαν μηχανισμοί υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων; Με αποτέλεσμα την μηδενική απορρόφηση των 60 περίπου εκατομμυρίων;
  • Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε ένα μάστερ πλάν για τα έργα των υδάτινων πόρων;
  • Γιατί δεν έχουν προχωρήσει οι αγροδιατροφικές συμπράξεις με αποτέλεσμα την ανετοιμότητά μας στη διεκδίκηση πόρων;
  • Γιατί είναι καθηλωμένες οι δράσεις καινοτομίας;
  • Τι γίνεται με το καλάθι των θεσσαλικών προϊόντων που βρίσκονται οι μελέτες;..
  • Τι απέγινε με το πρόγραμμα χρηματοδότησης των Νήσων;
  • Νιώθει περήφανη άραγε η περιφερειακή Αρχή να παρουσιάζει για προτάσεις φοιτητικές εργασίες; (Αλσατία)
  • Πότε θα ενεργοποιηθεί η Κοινωνική οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο) και με ποιους μηχανισμούς; Και πολλά άλλα, που ο χώρος μας περιορίζει.

Για τίποτα από τα παραπάνω, δυστυχώς, δεν λάβαμε απαντήσεις στον «απολογισμό».

Η «Οικολογική Θεσσαλία», από την πλευρά της, ήταν παρούσα σε όλα τα θέματα και ζητήματα της Περιφέρειας, προσπαθώντας να έχει, πάντα έναν ρόλο θετικό και εποικοδομητικό και καταβάλλοντας την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε να είναι χρήσιμη και ωφέλιμη, επιδιώκοντας να αναδείξει, να προβάλλει και να προωθήσει θέματα και ζητήματα και να εισφέρει θετικά στην επίλυσή τους ασκώντας τον θεσμικό της ρόλο προς όφελος των Θεσσαλών Πολιτών.

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


    None Found