Tags: , ,

Μάξιμος: Άμεσα μέτρα για δημογραφικό πριν γίνουμε χώρα γερόντων

«Το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας είναι η δημογραφική της συρρίκνωση και θα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα, αν δεν θέλουμε να γίνουμε μια χώρα γερόντων. Τα ανησυχητικά στοιχεία που υπάρχουν, δεν αφήνουν περιθώρια για αναβολές και ολιγωρίες. Η φυγή των νέων μας στο εξωτερικό, προς αναζήτηση εργασίας επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει ακριβώς το αντίθετο, πετσοκόβοντας επιδόματα και πλήττοντας τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συλλόγου Τριτέκνων Τυρνάβου.

Κατά τη συνάντηση, οι τρίτεκνοι κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων και τόνισαν, ότι, το μέγεθος του δημογραφικού προβλήματος επηρεάζει ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, όπως το ασφαλιστικό σύστημα και ότι αν συνεχίσουμε να το αγνοούμε πολύ σύντομα θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε υπό χειρότερες προϋποθέσεις. Επιπροσθέτως ανέφεραν ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για την άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος, καθώς μπορούν να ληφθούν μέτρα χωρίς οικονομικό κόστος για τη στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών. Τέλος κατήγγειλαν τις περικοπές των οικογενειακών επιδομάτων από την κυβέρνηση και επανέλαβαν τη θέση τους για εξίσωση των τρίτεκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ο κ. Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση επισήμανε πως η αντιμετώπιση του δημογραφικού θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση, ενώ σημείωσε πως θεωρεί εύλογες τις διαμαρτυρίες των τριτέκνων για τις περικοπές των επιδομάτων τους.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του Συλλόγου Τριτέκνων Τυρνάβου ήταν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζημίχος, ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Ζαχαρακούλης, και το μέλος του συλλόγου κ. Γεώργιος Παυλής.

Tags: , ,

Β. Κόκκαλης από Κιλελέρ: Συνεργασία με εθνική ομοψυχία

Κάλεσμα στους αγρότες, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να «εργαστούν όλοι μαζί, με εθνική ομοψυχία, ώστε να χτιστεί το παραγωγικό εκείνο μοντέλο που θα βοηθήσει την πατρίδα μας να σταθεί και πάλι στα πόδια της», απηύθυνε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων στο μνημείο του «Θεσσαλού Αγρότη» στο Κιλελέρ.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως το ζήτημα στον πυρήνα του για τον πρωτογενή τομέα, «είναι η ανάγκη ύπαρξης ενός διαρκούς διαύλου επικοινωνίας μεταξύ αγροτών και της εκάστοτε κυβέρνησης, που θα οδηγεί σε επιμέρους αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων. Κακά τα ψέματα λοιπόν, σε μία τόσο δυσμενή περίοδο που διάγουμε, οι λεονταρισμοί, η μικροπολιτική και οι προσωπικές στρατηγικές δεν ωφελούν κανέναν» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα πεπραγμένα του υπουργείου, ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε με νόημα πως «δε λέω ότι τα λύσαμε όλα, αλλά τηρουμένων των συνθηκών και της συγκυρίας, βρισκόμαστε σε μία διαρκή μάχη, ώστε καθημερινά να δίνουμε λύσεις σε μικρά και μεγάλα, που απασχολούν όλους εσάς.

Αυτό όπως προείπα, απαιτεί καλή θέληση και από τις δύο πλευρές και προπαντός συνεργασία. Το γραφείο μου ήταν και θα είναι πάντοτε ανοιχτό σε κάθε έναν από εσάς, άσχετα με την πολιτική σας αναφορά ή τα πιστεύω σας.

Είμαι από εκείνους που πιστεύουν πως το αποτέλεσμα μπορεί να το φέρει μόνον ο συνεργατισμός και όχι ο κακώς εννοούμενος συνδικαλισμός, που δυστυχώς αποτέλεσε όλες αυτές τις δεκαετίες μεγάλη παθογένεια και στον αγροτικό χώρο.

Η ουσία λοιπόν σήμερα δεν είναι να έρθει εδώ ο υπουργός, να «δώσει» όπως λέμε στην καθομιλουμένη κάτι στους αγρότες και να φύγει με τη συνείδησή του ήσυχη.

Η ουσία είναι να καθίσουμε με ειλικρίνεια στο ίδιο τραπέζι, να δούμε ξεκάθαρα τις συνθήκες και μαζί να χαράξουμε το μέλλον για τον αγροτικό τομέα, γιατί ας μη γελιόμαστε: Χωρίς την αγροτιά δεν υπάρχει Ελλάδα, γιατί πολύ απλά χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει υγιής οικονομία».

 

ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Πάνω στην προαναφερθείσα φιλοσοφία, συνέχισε ο κ. Κόκκαλης, η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια σε δύο κατά κύριο λόγο, κατευθύνσεις:

«Η πρώτη να αντιμετωπίσουμε τη σωρεία των παθογενειών του παρελθόντος, δηλαδή να βάλουμε μία τάξη στο άναρχο καθεστώς που δημιούργησε το μεταπολιτευτικό πολιτικό μας πελατειακό σύστημα στη λογική των παροχών, χωρίς κανένα αναπτυξιακό αντίκρισμα. Σ’ αυτό δυστυχώς ήρθε να προστεθεί και η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, που ανέδειξε στον υπερθετικό βαθμό, όλες τις αδυναμίες του παραγωγικού μας μοντέλου ως χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Σ’ αυτή τη λογική πράξαμε και πράττουμε καθημερινά τα αυτονόητα: Αναδιαμορφώνουμε τους φορείς που άπτονται του πρωτογενούς τομέα, δημιουργώντας ένα κλίμα αξιοπιστίας του κράτους απέναντι στους αγρότες, ενώ παράλληλα με διαρκείς νομοθετικές παρεμβάσεις προς όφελος των αγροτών, διευθετούμε άπαξ και διά παντός όλες εκείνες τις οικονομικές εκκρεμότητες που κρατούν σε ύπνωση το γίγαντα της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Ειδικά στο θέμα των κόκκινων δανείων, νομίζω πως κερδίσαμε σημαντικές μάχες, που δίνουν τη δυνατότητα πλέον σε χιλιάδες αγρότες, να ανασυνταχθούν από τις στάχτες τους και να επιστρέψουν στην υγιή παραγωγή προς όφελος των οικογενειών τους, της κοινωνίας και του εθνικού πλούτου.

Από την άλλη, η δεύτερη κατεύθυνση, εξίσου σημαντική αν όχι σημαντικότερη από την πρώτη, είναι να προνοήσουμε για τη δημιουργία όλων εκείνων των εχεγγύων που θα διασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας».

 

«ΤΙ ΑΓΡΟΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ;»

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Β. Κόκκαλης στάθηκε στο πλέον καίριο ερώτημα, αυτό του «ποιόν αγρότη θέλουμε στο σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο; Θέλουμε τον αγρότη του καναπέ που θα εισπράττει επιδοτήσεις χωρίς να παράγει; Θέλουμε τον αγρότη που θα χρησιμοποιεί τον πρωτογενή τομέα ως εμβαλωματικό εισόδημα σε μία άλλη κύρια απασχόληση ή θέλουμε τον αγρότη ως έναν σύγχρονο επαγγελματία; Έναν επαγγελματία που θα αξιοποιεί στο έπακρο τη γνώση, την τεχνολογία και προπαντός το υγιές συνεταιρίζεσθαι μέσα από σύγχρονες ομάδες παραγωγών;

Νομίζω πως η απάντηση απορρέει αβίαστα από τα παραπάνω ερωτήματα. Και προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινούμαστε, δίνοντας κίνητρα σε όσους πραγματικά θέλουν να παράξουν και να δημιουργήσουν συνθήκες ουσιαστικής και όχι επίπλαστης ανάπτυξης στον τόπο τους. Σ’ αυτή ακριβώς την κατεύθυνση διαπραγματευόμαστε και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ώστε η Νέα Κοινή Αγροτική πολιτική να δώσει τα κίνητρα που πρέπει».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζήτησε επίσης απ’ όλες τις πλευρές «να κάνουν την αυτοκριτική τους», να «θυμηθούν την εποχή που ο εορτασμός του Κιλελέρ θύμιζε σε όγκο την ιστορική εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και να αναρωτηθούν γιατί σήμερα εδώ, κάτω από τη βαριά σκιά του «Θεσσαλού Αγρότη» του Μίμη Γεντέκου, οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι εκπρόσωποι φορέων είναι περισσότεροι από τους αγρότες».

Και έκλεισε την ομιλία του με την παρότρυνση «να εργαστούμε λοιπόν όλοι μαζί, με εθνική ομοψυχία, ώστε να χτίσουμε το παραγωγικό εκείνο μοντέλο που θα βοηθήσει την πατρίδα μας να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

 

Tags: , ,

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης

Συνελήφθη στις 24-03-2018 το βράδυ στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Tags: , ,

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Δ. Κιλελέρ

Στην έδρα του Δήμου Κιλελέρ, στη Νίκαια παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Για την επέτειο της επανάστασης του 1821 τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία για την Εθνική Επέτειο από την καθηγήτρια – φιλόλογο του Γυμνασίου Νίκαιας κα Χριστίνα Μακρή και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο και λοιπούς επισήμους στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η  προγραμματισμένη παρέλαση από τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Νίκαιας στην οδό Φαρσάλων και στη συνέχεια δόθηκε δεξίωση από τη δημοτική αρχή στο κτήριο του ΚΑΠΗ. Στις εκδηλώσεις στη Νίκαια παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος,  ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, ο συνταγματάρχης ΠΒ Παπαρσενίου ως εκπρόσωπος του διοικητή της 1ης στρατιάς, ο διοικητής του ΑΤ Κιλελέρ Αστέριος Μπαρακόπουλος , ο πυραγός Ν. Γκουτζέλας οι δημοτικοί σύμβουλοι Αν. Ρεντζιάς, Αχ. Χατζούλης, Ρ. Κομήτσας, και Ζ. Ανυφαντή, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νίκαιας Β. Πιλάτου, οι τοπικοί σύμβουλοι Γ. Ψαρούλης, Β. Μιχαλούλη και Κ. Παναγούλης, ο Α. Βενουζίου ως εκπρόσωπος της Ισραηλιτικής κοινότητας Λάρισας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

 

Tags: , ,

Κ. Αγοραστός: Η ελληνική παραγωγή κινδυνεύει από τον αθέμιτο ανταγωνισμό

«Η ελληνική γεωργία χρειάζεται σήμερα ένα μικρό, επιτελικό υπουργείο και πανίσχυρες Περιφέρειες, οι οποίες, ως ο κατ’ εξοχήν ανθρωποκεντρικός και αγροτοκεντρικός θεσμός, με τους κατάλληλους πόρους, προσωπικό κι αρμοδιότητες, να αναλάβουν το σύνολο των θεμάτων που αφορούν αγρότες και κτηνοτρόφους».

Αυτό επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην ομιλία του στην εκδήλωση για την 108η επέτειο από την εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ.
Ο κ. Κ. Αγοραστός χαρακτήρισε «μύθο» ότι «οι Έλληνες παραγωγοί δεν είναι παραγωγικοί ή φοβούνται τον ανταγωνισμό. Τον αθέμιτο ανταγωνισμό μάχονται. Απ’ αυτόν κινδυνεύει η ελληνική παραγωγή σήμερα», είπε με έμφαση και διερωτήθη:

«Πώς να είναι ανταγωνιστικοί οι Έλληνες παραγωγοί με τις αθρόες ελληνοποιήσεις;
Πώς να είναι ανταγωνιστικοί με τη νοθεία και τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές;
Πως να είναι ανταγωνιστικοί μ’ αυτό το τεράστιο κόστος παραγωγής που καλούνται να αντιμετωπίσουν;
Πώς να είναι ανταγωνιστικοί με τη χρηματοπιστωτική ασφυξία που φθάνει Απρίλιος και πολλοί παραγωγοί δεν μπορούν ακόμη να εξοφλήσουν τα εφόδια της περασμένης χρονιάς και δεν έχουν πρόσβαση σε νέα χρηματοδότηση;

Πώς να είναι ανταγωνιστικοί με τους υπέρογκους φορολογικούς συντελεστές και τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές που το ίδιο το ελληνικό κεντρικό κράτος επιβάλλει;

Πώς να είναι ανταγωνιστικοί μ’ αυτήν την απίστευτη γραφειοκρατία του κεντρικού κράτους; Όταν δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις; Όταν δεν ξέρουν πότε θα προκηρυχθούν τα προγράμματα; Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΠΑΑ 2014-20 που φθάσαμε στο μέσο του 2018 κι ακόμη τα περισσότερα μέτρα και δράσεις είναι στα συρτάρια…
Αυτά είναι τα Κιλελέρ της εποχής μας», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «Δεν υπαινίσσομαι ότι έχουν το ίδιο συμβολικό φορτίο. Και σήμερα, όμως, αγώνα επιβίωσης καλούνται να δώσουν οι παραγωγοί μας.
Όπως αγώνας επιβίωσης είναι αυτός που χρειάζεται όλοι μαζί να δώσουμε
-για να προστατεύσουμε τα ποιοτικά προϊόντα μας με αιχμή τη φέτα, αυτό το εμβληματικό προϊόν της ελληνικής κτηνοτροφίας
-αλλά και για να προωθήσουμε τα προϊόντα μας στις διεθνείς αγορές.
Διότι δεν αρκεί να ξέρουμε εμείς ότι τα ελληνικά προϊόντα είναι τα ποιοτικότερα και τα νοστιμότερα του κόσμου. Αυτό πρέπει να το προβάλλουμε παντού, από τη μία ως την άλλη άκρη του πλανήτη, για να βρουν τα προϊόντα μας τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια αγορά».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών επισήμανε ακόμη πως «οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι χόρτασαν από σωτήρες… σωτηρία χρειάζονται. Οι παραγωγοί – συνέχισε – καλούνται να δώσουν τις δικές τους μάχες, τα δικά τους Κιλελέρ…

Κι εναπόκειται σε μας, τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, αλλά και στην κυβέρνηση, τα κόμματα, τους βουλευτές, το σύνολο της κοινωνίας να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής. Να είμαστε σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό τους. Πως όμως; Με έργα και πράξεις, όχι παχιά αλλά κούφια λόγια. Καθημερινά, στο χωράφι, στη στάνη κι όχι στις τελετές κι όταν πλησιάζουν οι εκλογές…», σημείωσε με νόημα.

 

Tags: , ,

Ανοιχτές ξεναγήσεις από τον Στράτο Καλαφάτη

Στα πλαίσια της έκθεσης του Στράτου Καλαφάτη “Άθως – Τα Χρώματα της Πίστης” στους μεγάλους εκθεσιακούς – αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα, προγραμματίζονται εκπαιδευτικές δράσεις μέσα από ξεναγήσεις και εργαστήρια φωτογραφίας από τον ίδιο τον φωτογράφο.

Συγκεκριμένα αυτή την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στις 19.00 ο Στράτος Καλαφάτης θα παρουσιάσει την Αθωνική πολιτεία μέσα από την εμπειρία της μακράς παραμονής του εκεί. Συγκεκριμένα θα μιλήσει για τη μεγάλη φωτογραφική παράδοση του Αγίου Όρους και θα εξηγήσει τον τρόπο που προσέγγισε, φωτογράφησε και παρουσίασε τον μοναδικό αυτόν τόπο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης.  Ενώ το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 στις 18.00 θα παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο. Θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο εξέλιξε τη φωτογραφική του γλώσσα, και τη διαδικασία μέσα από την οποία  αναπτύσσει τις φωτογραφικές του εργασίες, βασιζόμενος στην αφήγηση και στην δημιουργία ενός προσωπικού ντοκιμαντέρ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο και είναι δωρεάν για το κοινό.

Πληροφορίες: info@katsigrasmuseum.gr και 2410-672499

Tags: , ,

Καραλαριώτου για Δ. Λαρισαίων: Να ζητήσει δημόσια συγνώμη

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα. Ρένα Καραλαριώτου έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ο κ. Καλογιάννης, ενώ είχε την ευκαιρία για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν βρήκε, ούτε σήμερα, το θάρρος και τη γενναιότητα να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τις συκοφαντίες που εκτόξευσε εναντίον μου εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντιθέτως, προσπάθησε να πολιτικοποιήσει μια υπόθεση, προσπαθώντας ουσιαστικά να παραβλέψει το γεγονός, πως πέρα από πολιτικά πρόσωπα, όλοι μας, διαθέτουμε μια ταυτότητα που περικλείει την προσωπικότητά μας, την επαγγελματική μας διαδρομή και τις σχέσεις μας με τους πολίτες αυτής της πόλης και όχι μόνο.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να με κατηγορήσει για προσωπική «επίθεση» εναντίον του,  αποσιωπώντας τεχνηέντως  ότι η αναφορά για ενδεχόμενη διασύνδεση της δημοτικής του αρχής με «επιχειρηματικά συμφέροντα» συμπεριλαμβανόταν στην   κοινή ανακοίνωση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων, η οποία τον καλούσε να εξηγήσει πρακτικές και μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν στο  Πάρκο των ευχών .

Ο κ. Καλογιάννης προσπαθεί άκομψα να δημιουργήσει τοξικό πολιτικό περιβάλλον γιατί φοβάται την κρίση των Λαρισαίων πολιτών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Γιατί φοβάται την παράταξη μας και εμένα προσωπικά.

Τα «νέα ήθη και έθιμα» για τα οποία κάνει λόγο ο κ, Καλογιάννης αφορούν την εντύπωσή του πως μπορεί να συκοφαντεί τον πολιτικό του αντίπαλο με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς, χωρίς να υποστεί τις συνέπειες. Ίσως και αυτό να εμπεριέχεται στο περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

Δηλώνω ξεκάθαρα πως δεν δέχομαι κανέναν ηθικό ή πολιτικό συμψηφισμό ή συμβιβασμό , όπως ενδεχομένως έχει συνηθίσει στο παρελθόν ο κ.Καλογιαννης , όταν προσβάλλεται η προσωπικότητά μου και όταν βάλλεται η αλήθεια. Περιμένω από τον κ. Καλογιάννη την δημόσια συγνώμη του, για μια ακόμη φορά .

Τέλος, όσον αφορά τους Λαρισαίους πολίτες, ας μην τους επικαλείται. Κι αυτό γιατί οποιοσδήποτε Λαρισαίος ή Λαρισαία βρισκόταν στη θέση μου, θα έπραττε το αυτονόητο: θα προσπαθούσε να προστατέψει την τιμή και την υπόληψη του/της.

Tags: , ,

Δύο νέα έργα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Δυο νέα έργα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 480.800 ευρώ, ενέταξε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα:

  1. Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προϋπολογισμού 260.800,00 €
  2. Προμήθεια δύο κλιβάνων αποστείρωσης ατμού 550 λίτρων για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προϋπολογισμού 220.000 €

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη η ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα. Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός επισήμανε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε τη Δημόσια Υγεία στην πράξη. Πιστεύω μας είναι ότι χρειαζόμαστε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας όπου οι πλούσιοι θα μπορούν να προστρέχουν στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και όχι οι φτωχοί στις ιδιωτικές, γι’ αυτό και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το Δημόσιο Σύστημα με έργα που είναι συμβατά με τον Εθνικό Χάρτη Υγείας και επιλογή της 5ης ΥΠΕ και των Νοσοκομείων. Με τα έργα αυτά αναβαθμίζουμε την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Θεσσαλίας».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

  1. Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προϋπολογισμού 260.800,00 €

Η πράξη αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου (ΜΣΝ) του Νοσοκομείου.  Ειδικότερα περιλαμβάνονται: η προμήθεια νέων ειδών (υπέρηχος, αναπνευστήρας) και η αντικατάσταση εξοπλισμού παρωχημένης τεχνολογίας (κεντρικός σταθμός, αντλίες έγχυσης σύριγγας και ορού, κλίνες νοσηλείας και συνοδά στρώματα, ηλεκτροκαρδιογράφος) για την κάλυψη χρόνιων αναγκών της Μονάδας Στεφανιαίας Νόσου του Νοσοκομείου.

Τα παραδοτέα είναι ένας κεντρικός σταθμός παρακολούθησης ασθενών με 7 παρακλίνια μόνιτορ και 1 κεντρική οθόνη, συνοδευόμενος από κεντρικό σταθμό με  8 τηλεμετρίες και 1 κεντρική οθόνη, έξι κλίνες ΜΕΘ με αντίστοιχα στρώματα (μία κλίνη περιλαμβάνει ζυγό), έξι ηλεκτρονικές αντλίες σύριγγας, δώδεκα ηλεκτρονικές αντλίες έγχυσης ορού-ογκομετρικές, ένας φορητός έγχρωμος υπερηχοτομογράφος για καρδιολογική μονάδα, ένας αναπνευστήρας και ένας ηλεκτροκαρδιογράφος.

Η Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου του Νοσοκομείου διαθέτει τους απαραίτητους χώρους και το εξειδικευμένο προσωπικό για τη λειτουργία των μηχανημάτων, καθώς ο υπό προμήθεια εξοπλισμός είτε θα αντικαταστήσει εξοπλισμό πεπαλαιωμένης τεχνολογίας ή θα πλαισιώσει ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό αντίστοιχου τύπου.

Η Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση αριθμό καρδιολογικών περιστατικών και λειτουργεί απρόσκοπτα από την έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου.  Ο εξοπλισμός είναι παλαιός και χρήζει ανανέωσης, για να ικανοποιεί τις ανάγκες στη Μονάδα.

Η προμήθεια του εξοπλισμού θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο σύνολο του πληθυσμού ευθύνης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που ως τριτοβάθμιο Νοσοκομείο καλύπτει την περιοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το άμεσο αναμενόμενο όφελος είναι αφενός η αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας από τις 6 στις 7 κλίνες και αφετέρου  η αντικατάσταση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού παρωχημένης τεχνολογίας, που θα επιφέρει την αύξηση της διαθεσιμότητας του εξοπλισμού. Δεδομένου ότι προστίθενται νέες δυνατότητες με τη χρήση του νέου εξοπλισμού, αναμένεται η βελτίωση της ροής εργασίας στη ΜΣΝ και η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

  1. Προμήθεια δύο κλιβάνων αποστείρωσης ατμού 550 λίτρων για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προϋπολογισμού 220.000 €

Η πράξη αφορά στην προμήθεια δύο νέων κλιβάνων αποστείρωσης ατμού για την κάλυψη χρόνιων αναγκών της Κεντρικής αποστείρωσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και επομένως και των αναγκών των χειρουργείων του. Οι δύο κλίβανοι θα είναι χωρητικότητας 550 λίτρων και  κατάλληλοι για υγρή αποστείρωση χειρουργικών εργαλείων, πορώδους υλικού, ιματισμού, επιδεσμικού υλικού, θερμοευαίσθητων υλικών, ελαστικών σε θερμοκρασίες αποστείρωσης 134oC και 121o C σε ανάλογες πιέσεις. Οι κλίβανοι θα αντικαταστήσουν ισάριθμους παλαιότερους κλιβάνους.

Η κεντρική αποστείρωση του Νοσοκομείου διαθέτει τους απαραίτητους χώρους και το εξειδικευμένο προσωπικό για τη λειτουργία των δύο υπό προμήθεια κλιβάνων. Δεδομένου ότι το προσωπικό είναι εξοικειωμένο με τη χρήση αντίστοιχων κλιβάνων, η μετάβασή του στη χρήση των νέων θα είναι γρήγορη.

Το Νοσοκομείο διαθέτει συνολικά τέσσερις (4) κλιβάνους αποστείρωσης, εκ των οποίων δύο (2) έχουν εγκατασταθεί το 2013 και οι άλλοι δύο (2) έχουν κατασκευασθεί το 1996 και χρησιμοποιούνται ανελλιπώς από την αρχή λειτουργίας του Νοσοκομείου. Αυτοί οι δύο κλίβανοι δεν υποστηρίζονται πλέον από τον κατασκευαστικό οίκο τους και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά. Η απουσία ανταλλακτικών έχει ως αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο κλιβάνων να βρίσκεται εκτός λειτουργίας κατά το περασμένο έτος λόγω αδυναμίας επισκευής του. Στόχος της προμήθειας είναι η επαναφορά της πλήρους δυναμικότητας των τεσσάρων κλιβάνων αποστείρωσης που συνεπάγεται την αδιάλειπτη υποστήριξη των χειρουργείων του Νοσοκομείου και, σε συνδυασμό με τα άλλα δύο έργα που έχει ήδη εντάξει το Νοσοκομείο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 (προμήθεια εξοπλισμού για τα χειρουργεία και την αναισθησιολογική κλινική του Π.Γ.Ν.Λ.), την επίτευξη του στόχου για διπλασιασμό του πραγματικού χρόνου λειτουργίας των χειρουργείων του.

Η πράξη στοχεύει στην βέλτιστη χρήση των υπηρεσιών υγείας από τον πληθυσμό στόχο, που είναι το σύνολο του πληθυσμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

 

Tags: , ,

Ο Υφυπουργός Β. Κόκκαλης στο 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, εγκαινιάζοντας την έναρξη των εργασιών του 1ου Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου στη Λάρισα επεσήμανε: «Αποτελεί στρατηγική επιλογή η στήριξη της ανάπτυξης του ελληνικού αμπελώνα μέσα και από τη διαφύλαξη, πιστοποίηση και αξιοποίηση των τοπικών γηγενών ποικιλιών και κλώνων, καθώς αυτές θεωρώ ότι αποτελούν το ισχυρότερο ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Έλληνες αμπελουργοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις γνωστές στις διεθνείς αγορές ξένες ποικιλίες με στόχο αφού αναβαπτιστούν στο ελληνικό terroir (τερουάρ) να αποκτήσουν νέα μοναδική ταυτότητα ποιότητας».

Ο κ. B. Κόκκαλης έκανε λόγο για «μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την προβολή και την προώθηση του εξαιρετικού κρασιού που παράγεται στην περιοχή μας και δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών για τη διοργάνωση».

Τόνισε επίσης πως «το Υπουργείο προσφέρει τη δυνατότητα στήριξης στην ελληνική αμπελουργία μέσω των προγραμμάτων νέων αδειών φύτευσης, αναδιάρθρωσης αμπελώνων, επενδύσεων καθώς και το πρόγραμμα προώθησης οίνων στο εξωτερικό. Παράλληλα εργαζόμαστε για την επικαιροποίηση του εθνικού καταλόγου ποικιλιών, αλλά και για τη διάσωση των Αμπελουργικών Συλλογών Ποικιλιών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θέρμη, στο Κτήμα Συγγρού και στην Λυκόβρυση».

Ο Υφυπουργός κλείνοντας τον χαιρετισμό του υπογράμμισε, ότι «ο δρόμος της παραγωγικής ανασυγκρότησης του ελληνικού οίνου, περνά μέσα από τη δημιουργία των απαραίτητων συνεργειών μεταξύ των παραγωγών, των μεταποιητών, του ξενοδοχειακού κλάδου, της επιστημονικής γνώσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ας εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία να απολαύσουμε το νέκταρ της παραγωγής της Θεσσαλίας και ας συνεισφέρουμε όλοι μας στο μέτρο που μας αναλογεί στο να γίνουμε οι ιδανικοί πρεσβευτές του» κατέληξε.

Tags: , ,

Παρέμβαση Κ. Αγοραστού στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό

«Εμείς στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) διαφέρουμε από εκείνους που προτείνουν θαυματουργικές λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα, καθώς και από λαϊκιστές που εμφανίζονται όταν οι πολίτες αισθάνονται ότι είναι μόνοι τους, και θέτουν υπό αμφισβήτηση τη δημοκρατία και τη νομιμότητα του ευρωπαϊκού σχεδίου. Ο λαϊκισμός είναι τέρας με αχρωματοψία και ενίοτε δαγκώνει το χέρι αυτών που το ταΐζουν».

Αυτό επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας εκ μέρους της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώπιον του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

«Αρκεί να δούμε τα αποτελέσματα ορισμένων πρόσφατων εκλογών στην ΕΕ, για να κατανοήσουμε ότι η μετανάστευση και η ασφάλεια – παρά τις λιγότερες αφίξεις και τον μειωμένο αριθμό θανάτων – έχουν καταστεί κεντρικά ζητήματα προβληματισμού για τους πολίτες, στο ίδιο επίπεδο όπως η ανεργία», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και τόνισε ότι «είναι τώρα η ώρα για να βρεθεί λύση».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας αξιολόγησε τη συμφωνία ΕΕ /Τουρκίας ως «ένα συγκεκριμένο παράδειγμα ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το πρόβλημα της μετανάστευσης», τόνισε, ωστόσο, ότι «η Τουρκία τηρεί τις υποσχέσεις της σε αντάλλαγμα δισεκατομμυρίων ευρώ των ευρωπαίων  φορολογούμενων. Πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις και να αποφεύγουμε να καταφεύγουμε σε τέτοια επείγοντα μέτρα», προέτρεψε και επανακατέθεσε το πλαίσιο αρχών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος:

-«Πρώτον, πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των Ευρωπαίων: καμία κοινότητα στην ΕΕ δεν μπορεί να μείνει μόνη της μπροστά σε μια τόσο μακροπρόθεσμη πρόκληση. Οι υποχρεώσεις μεταξύ των κρατών μελών θα πρέπει να καταλήγουν σε δίκαιη κατανομή των βαρών, η κάθε μία ανάλογα με τις δυνατότητές της όπως αναφέρεται στο άρθρο 80 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Δεύτερον, χρειαζόμαστε ένα πλήρως αναθεωρημένο κοινό σύστημα ασύλου: Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το σύστημα του Δουβλίνου αποτελεί βασικό παράγοντα έλξης για τους νέους μετανάστες: απλά δεν λειτουργεί και χρειάζεται αναθεώρηση. Το EPP ζητά ένα σύστημα που θα δίνει έμφαση στην ασφάλεια και θα κάνει σαφή διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών. Η Ομάδα ΕΛΚ επιμένει ιδιαίτερα ότι το άσυλο πρέπει να χορηγείται σε ατομικό επίπεδο.

Τρίτον, χρειαζόμαστε ταχεία επιστροφή μεταναστών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και καλύτερες λειτουργικές διμερείς συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης για να επιτευχθεί αυτό.

Τέταρτον, χρειαζόμαστε διατήρηση και σεβασμό της Συμφωνίας Σένγκεν.

Τέλος, πρέπει να υπάρχει σεβασμός των αξιών μας. Οι πρόσφυγες, και όλοι οι μετανάστες γενικότερα είναι ασφαλώς κάτοχοι δικαιωμάτων. Πρέπει όμως να σέβονται τις βασικές αξίες των κοινωνιών μας: δημοκρατία, ελευθερία, ανεκτικότητα και κράτος δικαίου».

Θα προστατευθούν το πρότυπο της κοινωνίας και ο τρόπος ζωής των Ευρωπαίων πολιτών

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε στην ομιλία του πως «μπορεί το 2017 η κατάσταση να βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά το πρόβλημα της μετανάστευσης στην πηγή του, παραμένει σήμερα σε μεγάλο βαθμό ανεπίλυτο. Παρά τις λιγότερες αφίξεις, οι πολίτες μας αντιμετωπίζουν την κατάσταση με αντιφατικά συναισθήματα: από την μία πλευρά βρίσκεται ο θυμός και ο φόβος ότι δέχονται εισβολή οι κοινωνίες και από την άλλη βρίσκεται η αγωνία και ο πόνος στη θέα μιας συνεχιζόμενης ανθρώπινης τραγωδίας. Μια γεωπολιτική προσέγγιση που δεν παραβλέπει την ασφάλεια είναι απαραίτητη, για να παρέχουμε στους πολίτες μας μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, αξιόπιστες απαντήσεις.

Οι πολίτες μας πρέπει να είναι βέβαιοι ότι το πρότυπο της κοινωνίας και ο τρόπος ζωής τους, θα προστατευθούν», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Tags: , ,

Η ημερίδα της ΠΕΔ για τον θρησκευτικό τουρισμό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 η ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας με θέμα : Θρησκευτικός – Προσκυνηματικός Τουρισμός στο Καστράκι του Δήμου Καλαμπάκας

Η ημερίδα , πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Meteora, σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε στην αίθουσα ο Δήμαρχος Δήμου Καλαμπάκας κος Χρήστος Σινάνης , ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των Ιερών Βράχων των Μετεώρων τόσο για την Ελλάδα αλλά και Παγκοσμίως μιας και αποτελούν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής Κληρονομίας.

Στην ημερίδα ήταν παρόντες και απευθύναν χαιρετισμό οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κκ Παπαδόπουλος Αθανάσιος και Σιμορέλης Χρήστος, ο βουλευτής της Ν.Δ. κος Σκρέκας Κωνσταντίνος και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων κος Μιχαλάκης Χρήστος .

Ήταν παρόντες και στην εξέλιξη της ημερίδας τοποθετήθηκαν Δήμαρχοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας , Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι , Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων καιμ φορέων της Π.Ε. Τρικάλων.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου Κωτσός Γεώργιος, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας και ευχαρίστησε με τη σειρά του ,τους εισηγητές και τον κόσμο για τη συμμετοχή του. Επεσήμανε για ακόμη μια φορά την διάθεση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας να πραγματοποιεί αποκεντρωμένες συνεδριάσεις και να δίνει έμφαση στα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής που συνεδριάζει. Ο τουρισμός αποτελεί για την χώρα μας , όπως ανέφερε στην ομιλία του, την βαριά βιομηχανία και οφείλουμε να τον προωθούμε και να τον αναδεικνύουμε. Στην περιοχή μας η φύση ήταν απλόχερη στην προσφορά της ομορφιάς της αλλά και της μοναδικότητας. Τα Μετέωρα αποτελούν μια φυσική μοναδικότητα παγκοσμίως αλλά και έναν πόλο έλξης εκκλησιαστικού και προσυνηματικού τουρισμού. Είναι αναγκαίο όλοι μας να δουλέψουμε για την προβολή τους και την προσέλκυση τουριστών προσφέροντάς τους ολοκληρωμένες προτάσεις.

Την ημερίδα πλαισίωσαν με τις εισηγήσεις τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κκ Θεόκλητος με θέμα «Προσκυνηματικός Τουρισμός και Άγια Μετέωρα» , ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κος Μεταξάς Θεόδωρος  με θέμα «Ανάπτυξη και Υποστήριξη Θρησκευτικού Τουρισμού μέσω της συνεργασίας και του στρατηγικού σχεδιασμού» και ο Καθηγητής του Ε.Μ.Π. και Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών κος Ιωαννίδης Χαράλαμπος με θέμα «Η συμβολή της Τεχνολογίας στη βιώσιμη ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού – Εφαρμογή στον Ιερό Χώρο Μετεώρων και στις πολιτιστικές διαδρομές του Δήμου Καλαμπάκας»

Με το πέρας των εισηγήσεων ζήτησαν και πήραν το λόγο, ώστε να τοποθετηθούν οι, κος Καλογιάννης Απόστολος Δήμαρχος Δήμου Λαρισαίων, κος Κολλάτος Κωνσταντίνος Δήμαρχος Δήμου Τεμπών, κος Φαμίσης Κωνσταντίνος Επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, Ξενοδόχος και πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής Τρικάλων, κα Καραλαριώτου Ειρήνη (Ρένα) Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Λαρισαίων και Γ.Γ. γραμματέας του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και ο κος Παπαδόπουλος Χαράλαμπος Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Σοφάδων και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των παρευρισκομένων και στο τέλος ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, Κωτσός Γεώργιος, έκλεισε την ημερίδα λέγοντας ότι η Π.Ε.Δ. θα προσπαθήσει να δημιουργήσει συνεργασίες με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους αλλά και ενδιαφερόμενους φορείς . Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί έναν φορέα όπου θα μπορούσαμε από κοινού να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα συμπεράσματα της επιτυχημένης ημερίδας και να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα για όλους μας. Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά είπε, «Η πολιτική είναι η Τέχνη του Εφικτού».

Tags: , ,

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εντατικοποιεί τους υφιστάμενους καθημερινούς ελέγχους των κλιμακίων των υπηρεσιών της η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, με στόχο την προστασία των καταναλωτών και τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υποστήριξε ότι:  «η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αποφασισμένη να πατάξει φαινόμενα διάθεσης ακατάλληλων προϊόντων, αισχροκέρδειας και διαφθοράς, διασφαλίζοντας για τους πολίτες την δημόσια υγεία και την υγιή επιχειρηματικότητα».

Τέλος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους Δήμους προκειμένου να λάβουν περαιτέρω μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στους χώρους αρμοδιότητάς τους, που επιβαρύνονται τις ημέρες αυτές λόγω της αυξημένης εμπορικής κίνησης.