Ειδήσεις

Μάξιμος: Άνιση μεταχείριση 900 φοιτητών Τουριστικών Επιχειρήσεων πρώην ΤΕΙ Λάρισας


Την άρση της άνισης μεταχείρισης την οποία υφίστανται 900 φοιτητές του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, που είναι οι μοναδικοί πανελλαδικά που δεν θα έχουν την δυνατότητα λήψης πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων μετά τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο των φοιτητών κ. Θεοφάνη Αρβανίτη που του επέδωσε υπόμνημα με εκατοντάδες υπογραφές φοιτητών και γονιών, κατέθεσε ερώτηση στην αρμόδια υπουργό στην οποία επισημαίνει ότι «οι φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του πρώην ΤΕΙ Λάρισας καταγγέλλουν την άνιση μεταχείριση που υφίστανται, σε σχέση με τους φοιτητές των τμημάτων των ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με άλλα Πανεπιστήμια στην χώρα και ζητούν την αποκατάσταση της αδικίας.

Συγκεκριμένα, θεωρούν ως αδικαιολόγητη την κατάργηση του προγράμματος σπουδών στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας που έχει ως αποτέλεσμα οι περίπου 900 φοιτητές να είναι οι μοναδικοί πανελλαδικά που δεν θα έχουν την δυνατότητα λήψης πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Κι αυτό συμβαίνει σε αντίθεση με ότι προβλέφθηκε για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπου δημιουργήθηκαν πανεπιστημιακά τμήματα τουρισμού.

Επιπλέον, ο σχετικός Νόμος (4589/19), δεν αναφέρει καν τους φοιτητές της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ώστε να έχουν την δυνατότητα να λάβουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών στις τουριστικές επιστήμες.

Εύλογα, επομένως, οι φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος ζητούν επειγόντως την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και την άρση της κατάφωρης αδικίας απέναντί τους. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουν είτε τη δημιουργία αυτόνομου Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ώστε να μπορούν να λάβουν πτυχίο Πανεπιστημίου στη Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων είτε τη δημιουργία κατεύθυνσης προχωρημένου εξαμήνου Τουριστικών Επιχειρήσεων στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων που θα οδηγεί σε τίτλο σπουδών με ξεκάθαρη ειδίκευση στις Τουριστικές Επιχειρήσεις».

Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά την αρμόδια υπουργό αν προτίθεται να άρει την αδικία που έχει συμβεί, λόγω παράλειψης του σχετικού νόμου, έναντι των περίπου 900 φοιτητών του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, λαμβάνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή λατρεία, 18ος-20ος αιώνας
Επόμενο άρθρο Έθιμα και στολίδια από ύφασμα στο Μουσείο