Ειδήσεις

Κέλλας: Το σχολείο χώρος προάσπισης της δημοκρατίας


Μαθητές και εκπαιδευτικούς του 17ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, υποδέχθηκε και ξενάγησε στη Βουλή, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Περιφρουρήστε τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας και κερδίστε, με όχημα το Σχολείο, τη γνώση και τη μόρφωση. Να είστε επιμελείς και διατεθειμένοι για σκληρή προσπάθεια καθώς τα “καλά κόποις κτώνται”», τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές.

Ο κ. Κέλλας, με αφορμή και την επέτειο του Πολυτεχνείου αναφέρθηκε στην αξία του δημοκρατικού πολιτεύματος, σημειώνοντας:

«Η απαξίωση των θεσμών και η ισοπέδωση των αρχών και αξιών μας, αποτελούν αιτίες κατάλυσης της Δημοκρατίας και έλευσης ακραίων μορφών εξουσίας. Αυτό πρέπει να έχετε στο νου σας, κάθε φορά, που τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο αγώνας για τη Δημοκρατία απαιτεί εθνική ενότητα και ομοψυχία. Η χώρα μας έχει ανάγκη να επιστρέψει στην κανονικότητα, που θέλει τα πανεπιστήμια να ανήκουν στους φοιτητές, τις γειτονιές στους κατοίκους, τις περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους και να μην επιβάλλουν το νόμο της βίας και της ανομίας, θλιβερές μειοψηφίες ».

Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας ενημέρωσε εκπαιδευτικούς και μαθητές για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης της ΝΔ,  που προτρέπει τους μαθητές να αναδεικνύουν τις δεξιότητές τους και να επιβραβεύονται για την απόδοσή τους.

«Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό σύστημα ανοιχτών οριζόντων, που έχει στον πυρήνα του τη γνώση και τη μόρφωση, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές», επεσήμανε ο Λαρισαίος πολιτικός.

Τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας συνόδευαν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Αλεξάνδρα Μουχτή, ο Υποδιευθυντής κ. Αθανάσιος Σιαμάντης και οι εκπαιδευτικοί κκ. Ανδρέας Γιάγκας και Άννα Κόκκαλη.

Προηγούμενο άρθρο Μαθήματα παραδοσιακών χορών από τους Ενεργούς Πολίτες
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική ημερίδα για τα ηλεκτρονικά βιβλία