Ειδήσεις

Πρόγραμμα Erasmus στο 6ο Λύκειο Λάρισας


Μαθητές και καθηγητές από το Λουξεμβούργο, τη Βρετανία, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Λιθουανία φιλοξενούνται αυτή την εβδομάδα από το 6ο Λύκειο Λάρισας  στα πλαίσια προγράμματος ανταλλαγής μαθητών Erasmus+  με τίτλο “BetterBefore”.  Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές όλων των χωρών να προσεγγίσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι της ηλικίας τους στη χώρα τους και στη συνέχεια να διερευνήσουν και να προτείνουν λύσεις και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Οι μαθητές του 6ου Λυκείου επέλεξαν να ασχοληθούν  με το θέμα της οικονομικής κρίσης. Διερευνούν δηλαδή το πρόβλημα, τις συνέπειές  του, την ανεργία, τη διαρροή των νέων στο εξωτερικό, τη συναισθηματική κρίση που απορρέει από την οικονομική, την απομόνωση αλλά, εντέλει, την ελπίδα ότι όλα αυτά θα αλλάξουν.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν αγώνες αντιλογίας (debate) και προσομοίωση συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ενώ οι μαθητές, ως πρεσβευτές των χωρών τους, προτείνουν λύσεις για να αντιμετωπίσουν τα επιμέρους προβλήματα. Συντονιστής του αγώνα αντιλογίας (debate) ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Θεόδωρος Μεταξάς.

Την έννοια της αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας και τον τρόπο να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις κατανόησαν οι μαθητές μέσα από ένα εργαστήριο με την Σύμβουλο Ζωής κ. Ελένη Ματράκη, ενώ παράλληλα  συμμετείχαν σε δράση δενδροφύτευσης, όπου όλα τα εταιρικά σχολεία φύτεψαν συμβολικά δένδρα στο πάρκο φιλίας Erasmus, όπως  ονομάστηκε ένα τμήμα  του πάρκουΧατζηχαλάρ. Η εβδομάδα  ολοκληρώθηκε με ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθηση των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Συντονίστρια του προγράμματος είναι η κ. Αμαλία Ξύτσα και συμμετέχουν στην Παιδαγωγική ομάδα η διευθύντρια του 6ου Λυκείου Αργυρακούλη Ευθυμία, οι υποδιευθυνές κκ. Κουτσαυτίικης Νικόλαος και Παπαγεωργίου Ιωάννης και οι  καθηγητές Αντωνούλη Άννα, Γκορίλα  Αικατερίνη, Κακάλη Σοφία και Δοξαριώτης Γεώργιος.

Προηγούμενο άρθρο Η Αστρονομία συναντά τη Μουσική στο ΔΩΛ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Για το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν υπάρχουν απλοϊκές απαντήσεις