Ειδήσεις

Α. Βαγενά: Κάποια ερωτηματικά στην επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στη Λάρισα


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο, μόλις σήμερα το πρωί, τη σημερινή επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Βεβαίως, δεν έχουμε αντίρρηση στην ενημέρωση του κ. Περιφερειάρχη από την κ. Υπουργό. Εκφράζουμε όμως την απορία μας και γιατί όχι τη δυσαρέσκειά μας, για αυτή την αιφνιδιαστική και θα μπορούσε να πει κανείς «εν κρυπτό» συνάντηση.

Είναι πρώτη φορά που η Υπουργός επισκέπτεται τη Λάρισα, μια πόλη με πολύ μεγάλη πολιτιστική δραστηριότητα και νομίζουμε ότι θα έπρεπε σε αυτή την πρώτη επίσκεψή της να ενημερωθεί και να ενημερώσει τουλάχιστον τον Δήμαρχο και γιατί όχι τους πολιτιστικούς φορείς της Λάρισας (Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Λαογραφικό Μουσείο, Θεσσαλικό Θέατρο κ.ά.).

Εγώ με την ιδιότητά μου ως βουλευτής του νομού μας και βεβαίως με την ιδιαίτερη σχέση μου με τον πολιτισμό, έχω ζητήσει εδώ και δύο μήνες περίπου μια συνάντηση με την Υπουργό για να την ενημερώσω για τα πολιτιστικά θέματα της περιοχής μας και για να ενημερωθώ για τις προθέσεις της. Η κ. Υπουργός δεν ανταποκρίθηκε έως τώρα στο αίτημά μου.

Δεν μπορώ παρά να θυμηθώ την επίσκεψή των Υπουργών Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, της κ. Κονιόρδου και της κ. Ζορμπά, με τις πλατιές συσκέψεις στις οποίες πήραν μέρος όλοι οι πολιτιστικοί φορείς της περιοχής μας.

Φαίνεται ότι η αντίληψη περί αριστείας της ΝΔ, είναι πολύ επιλεκτική και περιορίζεται μόνο στον Περιφερειάρχη.

Ας μην ξεχνάει η κ. Υπουργός η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δεν είναι εκλεγμένη από τον λαό αλλά διορισμένη από τον Πρωθυπουργό, ότι οι πόλεις και οι πολίτες τους έχουν την ιστορία τους

Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνίες στον Άγιο Αχίλλιο 21 και 24 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθρο Χρωματίζοντας παραδοσιακά σταμπωτά