Ειδήσεις

O Αθ. Νασιακόπουλος στη Γ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας


«Στόχος όλων μας είναι ο Δήμος από κοντινότερος θεσμός προς τον πολίτη να είναι και ο αποτελεσματικότερος θεσμός για τον πολίτη», τόνισε ο Δήμαρχος Κιλελέρ και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Θεσσαλία» κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, μιλώντας πριν από λίγο στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Ο κ. Αθ. Νασιακόπουλος προέτρεψε τους εκλέκτορες των 25 Δήμων της Θεσσαλίας να υπερψηφίσουν τον ενωτικό συνδυασμό «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Θεσσαλία» θέτοντας ως βασικό διακύβευμα των εκλογών «ποιοι θα εκλεγούν για να κάνουν την δουλειά».

«Εμείς – τόνισε – ως παράταξη απαντούμε θετικά:

-Πρώτα απ’ όλα με τον ενωτικό συνδυασμό μας.

-Με περισσότερη Αυτοδιοίκηση. Είμαστε ένας καθαρά αυτοδιοικητικός συνδυασμός. Σεβόμαστε τους συναδέλφους που έχουν ευρύτερες πολιτικές αναζητήσεις ή και φιλοδοξίες, ιδίως εν όψει του διαφαινόμενου γόνιμου πολιτικά διαστήματος που ακολουθεί. Το είπαμε όμως: κάποιος πρέπει να κάνει την δουλειά στην ΠΕΔ.

-Με ένα πρόγραμμα 4ετίας για την Ένωσή μας.

Κι έχουμε καλή θέση στην αφετηρία. Γιατί έχουμε ως θεμέλιο το έργο που έχει παραχθεί, τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί, την εμπειρία που έχει κτηθεί στην ΠΕΔ Θεσσαλίας τα προηγούμενα χρόνια. Πάνω σ’ αυτά ερχόμαστε να κτίσουμε.

Πιστεύουμε και πιστεύω ιδιαίτερα στη δυναμική της ΠΕΔ Θεσσαλίας,

–        ως φωνής, με υπευθυνότητα, τεκμηρίωση και δυναμισμό, των Δήμων της Θεσσαλίας στην κυβέρνηση και τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο,

–        ως φορέα αποτελεσματικότητας:

στα ευρωπαϊκά πρότυπα, υποστήριξης των αιρετών και των εργαζομένων των Δήμων, στην καθημερινή λειτουργία και το έργο τους αλλά και στις πρωτοβουλίες που καθένας αναλαμβάνει.

Συνεπώς, έχουμε μπροστά μας πολύ και σκληρή δουλειά σε πολλά επίπεδα:

-την τεκμηριωμένη διεκδίκηση της αύξησης της χρηματοδότησης προς τους Δήμους με έμφαση στα αναπτυξιακά έργα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί φυσικά με αύξηση της χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό αλλά και με ενεργότερη εμπλοκή των Δήμων στο ΕΣΠΑ, νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα σαν τον γνωστό «Φιλόδημο» με μεγαλύτερο εύρος χρηματοδοτούμενων έργων και μεγαλύτερο προϋπολογισμό, δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με ευνοϊκότερους όρους και κυρίως χαμηλότερα επιτόκια, αν λάβουμε υπόψη ότι τα επιτόκια δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα

-Το ξεκαθάρισμα των σχέσεων στο τρίγωνο κεντρικό κράτος, περιφέρειες,  δήμοι και την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των δήμων με βάση την αρχή της επικουρικότητας.

-Τις μεταρρυθμίσεις σε θεσμικό επίπεδο για την βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας των ΟΤΑ αλλά και την αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών, που έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια ως απόρροια τόσο της κρίσης αλλά – κυρίως – του λαϊκισμού,

-Την ενίσχυση της διαδημοτικής συνεργασίας, την ανάδειξη και υιοθέτηση καλών πρακτικών.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μπορούμε να καταστήσουμε την ΠΕΔ Θεσσαλίας από άθροισμα των 25 Δήμων σε πολλαπλασιαστή της δυναμικής της Αυτοδιοίκησης ώστε να αφήσει βαθύ το αποτύπωμά της στην ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας και στην ποιοτικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση κάθε πολίτη», επισήμανε ο κ. Νασιακόπουλος καταχειροκροτούμενος.

 

Προηγούμενο άρθρο ΤΕΕ και Σύλλογος Αρχιτεκτόνων συμπράττουν για την αναμόρφωση των σχολικών προαυλίων
Επόμενο άρθρο Κάθε χρόνο δίνουν το δικό τους ραντεβού στη Philoxenia